2019. szeptember 18.
Rebrov: „Meg kell mutatnunk, mit tudunk ezen a szinten”
Az Espanyol elleni mérkőzést megelőzően Sergei Rebrovot és Dibusz Dénest kérdezhették az újságírók.

Vezetőedzőnket először arról kérdezték, hogy milyen érzés újra Barcelonában lennie, hiszen 22 évvel ezelőtt, 1997-ben 4-0-ra győzték le itt a Barcát.

- Szép emlékeim vannak arról a mérkőzésről, nekem és a Dinamo Kijevnek is, természetesen sohasem felejtem el, de ez most egy másik mérkőzés lesz, nem emlékekért jövünk, hanem hogy megmutassuk, mi vagyunk a legerősebb csapat Magyarországról. Láttuk az Espanyol meccseit az előző időszakból és tavalyról is. Nem véletlen vannak itt, mindegy, hogy kezdték a szezont, erős ellenfél lesz, amely sokat birtokolja a labdát. Komolyan vesszük a meccset, mi a saját futballunkat szeretnénk játszani, nincs gond a játékosok magabiztosságával, szeretnénk megmutatni, mit tudunk - mondta Rebrov.

Újságírói kérdésre Sergei Rebrov arra is válaszolt, hogyan látja az Espanyolt az eddigi és a leendő ellenfelekkel összehasonlítva.

- Sok csapattal játszottunk már ebben a sorozatban, sok meccset láttunk, amin játszott az Espanyol, de mivel nem léptünk még pályára ellenük, nehéz összehasonlítani a többiekkel. A hazai pálya biztosan sokat segít majd ellenfelünknek, mi elsősorban a saját futballunkra koncentrálunk, tudjuk, hogy nehéz feladat áll előttünk. Fontos, hogy a játékosok megmutassák ezen a szinten is, hogy mit tudnak, koncentráltnak kell lenniük, és magabiztosnak kell lenniük. A mienk a legjobb csapat Magyarországról, ők képviselik hazájuk legjobb együttesét, ezt meg kell mutatniuk a pályán.

Dibusz Dénes elmondta, felkészültnek érzi a csapatot a csütörtöki kihívásra, valamint úgy érzi, a kiutazott szurkolók  biztatása is sokat segíthet rajtunk.

- Más mérkőzés lesz ez a bajnokikhoz képest, az ellenfél erejét nézve, ez nem is kérdés. Már voltak nehéz meccseink az európai kupaporondon, akár csak a Ludogorecre vagy a Dinamo Zagrebre gondolok, de velük is fel tudtuk venni a harcot, tudjuk, hogyan lehetünk eredményesek holnap, nem féltem magunkat. Szeretnénk emlékezetessé tenni ezt az őszt. Tudom, hogy sok feladatom lesz, nem fogok unatkozni, de egy kapus számára az a legjobb, ha végig feladata van. Köszönjük a szurkolóknak, hogy ilyen sokan elkísértek minket, biztosan nagy erőt adnak majd nekünk - zárta gondolatait Dibusz Dénes.

Cikkajánló

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

Mezőkövesd-FTC: elindult a jegyértékesítés!

Március 31-én, vasárnap 18.00-tól lépünk pályára a Mezőkövesd vendégeként a bajnokság 26. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin