2019. június 7.
Rebrov: Mindenki esélyt kap, de mutatni kell valamit!
Sergei Rebrov nyilatkozott a visszatérő játékosokról, az újakról, a BL-ről és az edzőtáborról. Interjú.

- Péntek kora délután megérkeztünk Bad Radkersburgba, az edzőtábor helyszínére, egy kicsivel később pedig már kemény edzést is vezényelt a játékosoknak. Mennyire volt ideje körbenézni, hogy milyenek a körülmények?
- Annyit biztosan mondhatok, hogy minden nagyon pozitív eddig, amit Ausztriában tapasztaltunk. A hotel felszereltsége, az edzőpályák, tényleg minden azt szolgálja, hogy a lehető legjobban fel tudjunk készülni.

- Mennyire sikerült kipihennie magát az elmúlt két hétben? Ilyenkor teljesen ki tud kapcsolni vagy azért ott van a fejében a foci?
- A felkészülés előtti időszakot a családommal töltöttem Kijevben. Pihentem eleget. A futball a szívem közepe, nem lehet csak pihenni, és nem foglalkozni a labdarúgással. Ezért megnéztem jó néhány ukrán bajnokit és más bajnokságokból is láttam találkozókat.

- Mi a véleménye eddigi két új játékosunkról, Gróf Dávidról és Oleksandr Zubkovról?
- Határozottan úgy hiszem, hogy fejlődést hoznak a csapatunknak. Mindig azt mondom, hogy minden egyes együttesnek fejlődnie kell. E tekintetben teljesen mindegy, hogy megnyerte-e a bajnokságot vagy máshol végzett a tabellán. Minden csapatnak szüksége van a vérfrissítésre, és mi is fejlődtünk az eddig leigazolt labdarúgókkal.

- Mennyire szükséges ilyenkor, hogy újjáépítse a csapatot?
- Nem kell újjápítenünk, csak tovább dolgoznunk. Mindenkinek tisztában kell lennie vele, hogy a lehető legfontosabb és legizgalmasabb sorozatba kerültünk be, a Bajnokok Ligájába. Mindenki megkaphatja az esélyt ott, de ezért dolgozni kell. Pontosan tudjuk, hogyan kell felkészíteni a játékosokat erre, a futballistáknak az a dolguk, hogy minél jobban koncentráljanak a feladataikra. Fejlődjenek és ezzel a csapatot is jobbá tegyék.

- Mi a helyzet a kölcsönből visszatért labdarúgókkal?
- Ők is a mi játékosaink. Ahogy mondtam: mindenki megkapja az esélyt, ha keményen dolgozik. Szeretném látni, hogy azok a játékosok, akik itt vannak, motiváltak. Meg kell mutatniuk, hogy milyen minőség van bennük.

- Minden Fradi-szurkoló nagy álma, hogy a csapat bejusson valamelyik nemzetközi kupasorozat főtáblájára. Nagyobb emiatt a nyomás?
- Én szeretem a nyomást. Persze, hogy mindenki ott akarja látni a csapatot. Mint ahogy mindenki meg is akarta nyerni a bajnokságot. Ez sikerült, most más céljaink vannak. Motiváltnak kell lennünk, de nemcsak az európai kupameccseken. Még motiváltabbnak kell lennünk a bajnokságban is, hiszen az ellenfeleink egyre erősebbek lesznek.

- Sok fiatal labdarúgó is tagja a mostani edzőtáborra elutazott keretnek. Milyen esélyt lát arra, hogy valamelyikük hosszú távon is beverekszi magát a felnőtt keretbe?
- Mindenki azért jött, hogy ezért harcoljon, ez teljesen egyértelmű. Akik itt vannak velünk, megérdemelték, hogy elhozzuk őket. De ahogy mondtam: mutatniuk kell valamit!

Cikkajánló

Az utazás legfontosabb mozzanatai

Facebook-videón és fotókon is megmutatjuk, milyen volt az út a Népligetből Bad Radkersburgig.

Megérkeztünk az edzőtábor helyszínére

Labdarúgócsapatunk péntek délutántól Ausztriában, Bad Radkersburgban készül.

Leandro: „Kicsit mindig izgulok a felkészülés kezdetén”

Csapatunk korelnöke ugyanúgy küzd majd a csapatba kerülésért, mint 20 évvel ezelőtt.

Elindultunk! Íme, az utazó keret!

Ők 27-en vesznek részt az első ausztriai edzőtáborban.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

Így lehetünk bajnokok szombaton

Férfi labdarúgócsapatunk közel került a bajnoki cím megvédéséhez.

Fradi Kamion a Kisvárda elleni meccsen

A Kisvárda elleni bajnoki előtt drukkereink 14 és 17 óra között megcsodálhatják országjáró járművünket.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin