2020. október 19.
Rebrov: Nem csak a Fradit, Magyarországot képviseljük!
Sergei Rebrov és Tokmac Nguen nyilatkozott a Barcelona elleni BL-csoportmérkőzést megelőző sajtótájékoztatón.

Hétfő este megtartották a Barcelona-FTC UEFA Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés előtti megszokott sajtótájékoztatót, amelyen Sergei Rebrov vezetőedző és Tokmac Nguen válaszolt az újságírók online feltett kérdéseire.

A sajtótájékoztató első felében Sergei Rebrovhoz érkeztek kérdések.

„Nem tudok semmilyen különleges recepttel szolgálni. A titok a kemény munka, hiszen a Bajnokok Ligája csoportkörébe csak kemény munka árán lehet eljutni. Ez lesz a legfontosabb a holnapi mérkőzésen is, végig keményen dolgozni. Emellett nagyon fontosnak tartom, hogy jól kezdjünk a kedd esti találkozón, az az egész mérkőzésre megfelelő lökést adhat” – válaszolta trénerünk az első kérdésre, amely arra vonatkozott, akár játékos korából emlékszik-e olyan különleges receptre, amit alkalmazni lehet a Barcelona ellen.

Vezetőedzőnktől ezután megkérdezték, csapata megpróbálja-e majd a saját játékát játszani, vagy alkalmazkodik a Barcelonához.

„Ez egy teljesen más kávéház, más szint, mint ahol eddig szerepeltünk. Idegenben játszunk, sok játékosunknak semmilyen BL-tapasztalata nincs, így azt hiszem, elsősorban mi fogunk igazodni az ellenfél játékához, aztán persze meglátjuk, hogy alakulnak az események” – felelte Sergei Rebrov.

Trénerünk azt is elmondta, nem volt sok időnk felkészülni, hiszen kilenc játékosunk ott volt hazája válogatottjában az elmúlt hetekben, majd péntek este Kisvárdán volt fontos bajnokink. Természetesen az azóta eltelt néhány napban már csak a Barcelonával voltunk elfoglalva, de sok időnk nem volt különleges taktika kidolgozására.

Azt is megkérdezték Sergei Rebrovtól, a sok Barcelona elleni mérkőzéséből melyikhez kötődik a legjobb élménye.

„Úgy gondolom, most nem az én korábbi pályafutásom emlékei a legfontosabbak, hanem az, hogy a holnapi meccs és az azon szerzett tapasztalatok jók és meghatározóak legyenek. Ritkán adatik meg az esély ilyen csapatok ellen szerepelni, mint a Barcelona vagy a Juventus, és ha sikerülne jó eredményt elérni, az hatalmas dolog lenne, és nagyon büszkévé tenne minket” – válaszolta a kérdésre a vezetőedző.

Trénerünk a Barcelona háza táján bekövetkezett változásokról is szót ejtett. Elmondta, sok az új játékos, de ami talán a legfontosabb különbség, hogy a mostani csapat kicsit agresszívabb a labdavesztés utáni letámadáskor, mint ami korábban jellemző volt a gránátvörös-kékekre. A támadójátékuk nem sokat változott, azt nagyon jól ismeri az egész világ. Emellett egy új edző új motivációt is jelenthet egy csapatnál, amit Ronald Koeman most abszolút megadott a Barcelona játékosainak.

Sergei Rebrov arról is szót ejtett, nem gondolja, hogy a Barcelona kezdőcsapatát lényegesen befolyásolná a következő hétvégi Real Madrid elleni rangadó, hiszen minden csapatnak nagyon fontos, hogy jól kezdjen a BL-csoportkör első fordulójában, ráadásul nincs nagy különbség a kezdőcsapatuk és a kispadjuk között, hiszen minden játékosuk nagyon komoly minőséget képvisel. Sergei Rebrov kérdésre válaszolva azt nem akarta kijelenteni, hogy a Barcelona a Bajnokok Ligája favoritja volna, de az teljesen egyértelmű, hogy Európa egyik legerősebb együtteséről van szó.

Vezetőedzőnktől azt is megkérdezték, befolyásolja-e a mérkőzés menetét, hogy nem lehetnek szurkolók a stadionban.

„Ez a legelső meccs a csoportkörben, így mindenki mindent bele fog adni, függetlenül attól, hogy vannak-e szurkolók a stadionban. Természetesen sokkal jobb lenne a hangulat nézőkkel, amikor a legutóbb itt voltam, százezer néző zsúfolódott össze a stadionban. De holnap úgy gondolom, mindkét csapat a helyzettől függetlenül teljes erőbedobással harcol majd, így nem igazán lesz meghatározó a szurkolók egyébként sajnálatos hiánya.”

„A Ferencvárosban nincsenek igazi nagy sztárok, amit elértünk, kemény csapatmunkával értük el. Most itt a Bajnokok Ligájában nem csak a Ferencvárost, de egész Magyarországot képviseljük, ez hatalmas büszkeség és felelősség is egyben, így biztos vagyok benne, hogy mindenki a maximumot fogja nyújtani. Az első meccs mindenképpen nagyon nehéz lesz, biztosan a játékosok is kicsit izgulnak, viszont amint a pályára lépnek, ez az izgalom el fog múlni” – összegezte várakozásait Sergei Rebrov.

A sajtótájékoztató második felében Tokmac Nguent kérdezték az újságírók.

„Arra gondoltam, mennyire szerencsések vagyunk, hiszen nem sokan mondhatják el magukról, hogy egymás után szerepelhetnek a világ két legjobb játékosa, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo ellen” – válaszolta támadónk arra a kérdésre, mi járt a fejében a sorsoláskor.

Tokmactól megkérdezték azt is, mik lehetnek a Barcelona esetleges gyengeségei, kiindulva akár a hétvégi vereségükből.

„Nem akarok ilyesmivel foglalkozni, csak azzal, hogy én is és a csapat is a lehető legjobb teljesítményt nyújtsuk. Nagyon nagy élmény lesz a kedvenc csapatom ellen pályára lépni, de amikor ott leszek, ez háttérbe fog szorulni, és csak a saját teljesítményem számít majd” – válaszolta támadónk.

Játékosunk azt is elmondta kérdésre válaszolva, ugyan nagyon gyors támadónak tartja magát, de nem érzi, hogy ennek különös jelentősége lesz, hiszen egészen biztosan készülnek rá az ellenfélnél, ahol ráadásul egytől egyig klasszis védők játszanak.

Tokmac Nguen éppen a mérkőzés napján ünnepli a születésnapját, természetesen ezzel kapcsolatban is kapott kérdést.

„A legjobb születésnapi ajándék egy győzelem vagy egy pontszerzés lenne, de azt hiszem, a következő egy-másfél napban egyáltalán nem a születésnapom lesz a legfontosabb, amivel foglalkozom” – válaszolta támadónk.

A teljes sajtótájékoztató:

 

Cikkajánló

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

Mezőkövesd-FTC: elindult a jegyértékesítés!

Március 31-én, vasárnap 18.00-tól lépünk pályára a Mezőkövesd vendégeként a bajnokság 26. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin