2020. január 21.
Rebrov: „Nincsenek sztárok, itt keményen kell dolgozni”
Sergei Rebrov az edzőtáborról, az új igazolásokról és a következő feladatokról is beszélt interjúnkban.

Labdarúgócsapatunk hétfőn töltötte utolsó teljes napját a spanyolországi edzőtáborban. A mieink kedd koraeste indulnak haza Budapestre, szombaton pedig már bajnoki vár rájuk a Paks ellen a Groupama Arénában. Honlapunk Sergei Rebrov vezetőedzővel beszélgetett a mögöttünk hagyott 14 napról, az új igazolásokról, valamint a következő feladatokról.

- Az utolsó nap a két elmaradt mérkőzés miatt nem a tervek szerint alakult, ezzel együtt mennyire elégedett a spanyolországi edzőtáborral?

- Persze, jobb lett volna, ha le tudtuk volna játszani ezeket a találkozókat is. De a labdarúgók így is megkapták a megfelelő terhelést, mert egymás elleni mérkőzésekkel helyettesítettük az elmaradt összecsapásokat. Összességében nézve, minden munkát elvégeztünk, amit elterveztünk, az időjárás a hétfői napig szintén jó volt, az edzőpályák a szállásunkon, a közelben voltak, ezért elégedett lehetek - kezdte Rebrov a fradi.hu-nak.

- Mennyiben nehezítette meg a felkészülést, hogy ezúttal már január 25-én megkezdődik az NB I tavaszi szezonja?

- Nem volt könnyű, de minden klubnak erre a korai kezdésre kellett felkészülnie, tehát a feltételek egyformák. Ezt el kellett fogadnunk, és ennek megfelelően dolgozni.

- Négy új játékos – Vécsei Bálint, Szánthó Regő, Gastón Lodico és Somália – csatlakozott a kerethez. Hogy látja eddig az ő játékukat?

- Mindannyian próbálják folyamatosan megérteni és elsajátítani a játékunkat. Mindig mondom, hogy nálunk nincsenek sztárok a csapatban. Keményen kell dolgozni, de minden labdarúgóm érti a játékfilozófiánkat.

Akik idejöttek, mindannyian fejleszteni akarják magukat. Sok új információt adunk nekik, ezért időre van szükségük. Persze minden nap fejlődniük kell, de biztos vagyok benne, hogy segíteni fognak nekünk a szezon második felében.

- Hajnal Tamás is beszélt róla nekünk, hogy a középpályát mindenképp meg akarták erősíteni. (A sportmenedzserünkkel készített interjú kedden 21.30-tól látható az M4 Sporton, a Fradi TV-ben.) Amióta Ön az edző, ebbe a pozícióba több labdarúgó is érkezett. Miért van kiemelt fontossága a középpályának?

- Valóban nagyobb konkurenciaharcot szerettünk volna erre a posztra. Én sosem mondom, hogy azok a játékosok, akiket igazolunk, biztosan a kezdőcsapatba kerülnek. Úgy érzem, most erős a középpályás vonalunk, de a szezon első felében nem volt elég nagy itt a konkurencia. Az újakkal viszont fejlesztettünk ezen a csapatrészen.

- Az új játékosok közül mindenki elég jó erőállapotban van ahhoz, hogy játsszon a Paks elleni bajnokin?

- Még azért van pár napunk addig. Ha hazaérünk, megnézzük, pontosan ki, milyen erőállapotban van. Majd azután meglátjuk, hogy alakul a Paks elleni kezdőnk.

- Az őszi Európa Liga-szereplés hogyan erősítheti a csapatot tavasszal a bajnokságban?

- Nagyon örülök, hogy bejutottunk a csoportkörbe, és annak is, hogy mindenki arra vágyik, hogy visszakerüljünk oda. Most mindenesetre a bajnokságra kell koncentrálnunk, és persze felhasználnunk azokat a tapasztalatokat, amiket az EL-ben szereztünk. (az interjú a hirdetés alatt folytatódik)

- Hogy látja: reális volt a csoportkörben való pazar szereplés vagy jócskán erőn felül teljesített a csapat?

- A futballban minden lehetséges. Ezt mondtam azelőtt is, hogy elkezdtük volna a selejtezősorozatot. A saját csapatunkkal kell foglalkozni és hinni magunkban. Négy selejtezőn keresztüljutni nagyon nehéz út, de nekünk sikerült. Remélem, újra megcsináljuk majd, de először jöjjön a bajnokság.

- Egyszerűbb lesz a tavaszi szezon amiatt, hogy kizárólag csak a bajnokságra kell fókuszálni?

- Ezt nem lehet előre kijelenteni. Sajnos kiestünk a Magyar Kupából és az Európa Liga csoportköréből sem jutottunk tovább, ezért csak az NB I-re kell koncentrálnunk. De biztos vagyok benne, hogy a játékosok tudják, mennyire fontos a bajnoki szereplés.

- Mi kell ahhoz, hogy 2020 is annyira szép éve legyen labdarúgócsapatunknak, mint amilyen a 2019-es volt?

- Szükség van rá, hogy a játékosok fejlesszék magukat egyénenként is és kizárólag a mérkőzésekkel foglalkozzanak. Ez a legfontosabb, ezek után kell megpróbálni ugyanolyan jó teljesítményt nyújtani, mint sikerült az az előző évben.
(szöveg: Budai László)

Cikkajánló

Mennyire ismered a csapattársad? Most kiderül!

A FradiMédia egyik legjobb hangulatú videójában Sigér Dávid és Botka Endre versengett egymással.

Videón Haratin, Zubkov és Skvarka gólja

Videós meccsösszefoglaló a Köln U21 elleni, 3-2-es győzelemről.

Videós összefoglaló a Bielefeld elleni mérkőzésről

Videón harmadik edzőmérkőzésünk legfontosabb eseményei, helyzetei.

Vécsei: „Nagy lesz a konkurenciaharc, de ez motivál!”

Friss igazolásunk, Vécsei Bálint eddigi pályafutásáról, a válogatottról és az ambícióiról is mesélt – VIDEÓ!

Otigba: „Megerősödtem, már bármi jöhet!”

Otigba Kenneth hosszú kihagyás után már a visszatérés küszöbén áll.

Lodicót figyeltük a délutáni edzésen

Újdonsült argentin játékosunk több szép megmozdulást is bemutatott a hétfő délutáni edzésen.

Videós összefoglaló az Union Berlin elleni meccsről

A mérkőzés helyzetei és találatai, köztük Isael, valamint Lodico első, Fradi-mezben lőtt gólja.

Videón a Genk elleni mérkőzés összefoglalója

A három gólt és az összes helyzetet láthatják szurkolóink az FTC-Genk (1-2) mérkőzésről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin