2019. november 12.
Rekordot döntött támadónk, aki a forduló legjobbja lett
Az NB I 12. fordulójának támadónk, Tokmac Nguen lett a legjobbja, ráadásul mindezt rekordértékkel tette meg!

A DVSC elleni bajnokin ismét parádésan futballozott csapatunk, és ez a gólok számában, valamint a kiemelkedő egyéni teljesítmények terén is megmutatkozott. A találkozón nagyszerűen játszott Tokmac Nguen, aki két gólt szerzett, valamint kiosztott egy gólpasszt is! 

Teljesítményével kiérdemelte a forduló legjobbja címet, mivel ő érte el a legnagyobb InStat-indexet (395-öst) a fordulóban, azaz neki lett a legmagasabb a teljesítménymutatója az InStat statisztikai elemzőrendszer alapján. Külön kiemelendő, hogy

ilyen magas értéket ebben a szezonban még egyetlen játékos sem ért el az NB I-ben,

támadónk megdöntötte Armin Hodzicnak, a Mol Fehérvár játékosának a 3. fordulóban felmutatott 384-es eddigi rekordját!

Tokmac mellett Isael Barbosa is remekelt, aki a tavasz után most ősszel is bevette a Debrecen kapuját, ráadásul ahhoz a meccshez hasonlóan most is gólpasszal szolgálta ki Varga Rolandot. Tőle indult a második gólunk is, valamint ő nyerte meg a fordulóban a legtöbb párharcot (13-at), neki volt a legtöbb sikeres csele (4), és ő szenvedte el a második legtöbb szabálytalanságot (4-et). Ezzel brazil játékosunk lett a forduló második legjobbja, 374-es indexszel.

A forduló öt legjobb játékosa közé bekerült még a Tokmachoz hasonlóan szintén két gólig és egy gólpasszig jutó Varga Roland is (348-as index), aki a negyedik legjobb lett, míg a gólpasszt is jegyző csapatkapitányunk, Lovrencsics Gergő az ötödik legjobb volt(335). A forduló legjobb kapusa pedig a DVSC ellen parádézó Gróf Dávid (298) lett.

További érdekesség, hogy Bőle Lukács megszerezte szezonbeli első gólját (nem is akármilyen találat volt, ITT megnézheti), ezzel ő már a 11. gólszerzőnk a szezonban (Tokmac és Varga 4-4, Leandro, Sigér és Zubkov 2-2, Boli, Bőle, Isael, Ihnatenko, Sihnevich és Spirovski 1-1 alkalommal talált be).

Ilyen sok gólszerzőnk az elmúlt tíz évben egy alkalommal sem volt 12 fordulót követően, ami azt mutatja, hogy Sergei Rebrovnál átalakult a játék, és a számok tekintetében is látszik, hogy folyamatosan rotál, mindenkit tűzben tart, ennek köszönhető, hogy szinte mindenki gólveszélyes játékra képes. Ebben a szezonban eggyel több meccset játszva sem sikerült egyetlen csapatnak sem, hogy több gólszerzője legyen, mint nekünk.

Nemcsak a gólokban, a gólpasszokban is sokan jeleskednek, itt is már 10-en (Civic és Isael 3-3, Haratin és Tokmac 2-2, Blazic, Botka, Bőle, Lovrencsics, Priskin és Varga 1-1-nél jár) iratkoztak fel a listára.

Így bár a szerzett gólokban alulmaradtunk tavalyhoz képest 12 fordulót követően, de egy meccsel kevesebbet játszva is csak egy ponttal van kevesebbünk, mint tavaly ilyenkor, ami az UEFA Europa League miatti kettős terhelést tekintve kiváló teljesítménynek mondható!

Cikkajánló

Folytatódik a kettős terhelés

A ZTE és a Vasas után sincs megállás, a Pakssal és az Újpesttel is megmérkőzünk az előttünk álló héten.

„Nem történt tragédia, de ennél azért több kell!”

Labdarúgócsapatunk kapitánya, Dibusz Dénes értékelte a Vasas elleni döntetlen bajnokit – VIDEÓ!

„Elég helyzetet alakítottunk ki…”

Az FTC vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov Aissa Laidouniról is beszélt a Vasas-meccs után.

Küzdelmes meccsen gól nélküli döntetlen

Férfi labdarúgócsapatunk 0-0-s döntetlent játszott a Vasas ellen a bajnokság 17. fordulójában.

„Nagyon várjuk, hogy saját szurkolóink előtt játsszunk”

Sztanyiszlav Csercseszov beszélt a Vasas elleni bajnokiról és új igazolásunkról, Myenty Abenáról is.

Dibusz és Laidouni is az év legjobbja lett!

A kapusok és a mezőnyjátékosok rangsorában is ferencvárosi labdarúgó lett 2022 legjobbja.

Aissa jó példája: „A Fradiból is lehet topligába jutni”

Hajnal Tamás szerint mind a játékosnak, mind a klubnak is büszkeség és siker egy ilyen jelentős igazolás.

Köszönünk mindent, Aissa Laidouni!

A tunéziai válogatott középpályás két magyar bajnoki címet és egy MMK-t nyert az FTC-vel.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin