2022. február 22.
Segítsünk együtt az FTC-Gyirmót labdarúgó-bajnokin!
Az FTC-Gyirmót bajnokira eladott belépők után jegyenként 100 forintot utalunk a Mentor Alapítványnak.

Magyar bajnoki címvédő és listavezető férfi labdarúgócsapatunk február 26-án, szombaton 19.30-tól a Gyirmót együttesét fogadja a Groupama Arénában. A mérkőzésnapi programok mellett ez az este a jótékonyság jegyében is telik, ugyanis az Ferencvárosi Torna Club és a Sportfive Hungary Kft. a bajnoki találkozóra eladott minden jegyből 100 forintot ajánl fel és utal át a Mentor Alapítvány részére, ezzel is segítve a sérült, fogyatékkal élő és középsúlyos foglalkoztatottak nyári táboroztatását, melyet immáron 16. alkalommal rendeznek meg. Az alapítvány célja, hogy a sérült és rászoruló fiatalok is megismerjék hazánkat, felfedezhessék Magyarország gyönyörű tájait, nemzeti kincseit és értékeit, ezzel is szebbé téve a nyári programot. Azon szurkolóink, akik ezen felül is segíteni szeretnék a Mentor Alapítvány tevékenységét, és odaállnának egy nemes ügy mellé, azok a Takarékbanknál vezetett 68800109–11051866 számú számlaszámra tudják utalni adományaikat.

A háromszor hét napos táborozásra összesen 103 sérült, fogyatékkal élő és középsúlyos (autista, hallás sérült, látás sérült, mozgás sérült, tanulásban akadályozott, SNI-s és értelmileg akadályozott) foglalkoztatott megy majd. A sérült fiatalokkal való törődést a táborozás ideje alatt 18 szakmai segítő (gyógypedagógus, gyógypedagógiai asszisztens, ápoló és önkéntes) végzi.

A Mentor Alapítvány 2004-es megalapítása óta közel 3600 sérült, fogyatékkal élő tanuló és középsúlyos foglalkoztatott személlyel állt kapcsolatban, segítette, támogatta őket a különböző programok megvalósulásával. A fogyatékkal élő és középsúlyos foglalkoztatottak táboroztatása mellett karitatív tevékenységeket folytat, elősegíti a társadalmi esélyegyenlőség és a másság elfogadásának megteremtését. Emellett fontosnak tartja a gyógyító, egészségügyi és rehabilitációs tevékenységet, a hátrányos helyzetű rétegek képzésének, foglalkoztatásának elősegítését.

A Ferencvárosi Torna Club életében kiemelt szerepet tölt be a társadalmi felelősségvállalás, ezen belül pedig az értékteremtő, a fenntartható projektek felkarolása, illetve az azokhoz való csatlakozás, mindezt a környezettudatosság jegyében. Az FTC hisz az értékteremtésben. Magyarország legnépszerűbb sportegyesületeként büszkén és bátran kezdeményez olyan, a társadalom számára fontos ügyeket, mint a közösségépítés, az egészséges életmód népszerűsítése, az erőszakmentes sport és a fair play, a hátrányos helyzetű emberek és csoportok életminőségének, esélyegyenlőségének javítása.

Az FTC-Gyirmót összecsapáson nem csak a jegyenkénti 100 forintos támogatás jelzi a klub társadalmi felelősségvállalását, de fontos célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a társadalom perifériájára szorult emberek nehéz körülményeire.

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga

FTC-Gyirmót
2022. február 26., szombat 19.30
Budapest, Groupama Aréna

Cikkajánló

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

Varga Barnabás a gólátlag-rangsor élén

72 ligát figyelembe véve támadónk rendelkezik a legjobb átlaggal a büntetők nélküli gólszerzést illetően.

FTC35: Dibusz Dénes elitklubba lépett

Kapusunk a jövőben komoly rekordokat dönthet meg a bajnoki címek tekintetében.

FTC 35: TOP10-ben Európában

Cikkünkben megvizsgáltuk, hogyan állunk a bajnoki címek számában az európai összevetésben.

FTC35: Ők vívták ki a 35. bajnoki címünket

13 játékosunk először ünnepelhet magyar bajnoki címet, de sok „trófeahalmozó” is van a keretben.

VIDEÓ: Így ünnepeltek a 35-szörös bajnokok

A Kisvárda elleni meccs után elindult a buli és az örömmámor a Groupama Arénában.

„A Ferencváros mindannyiunknál nagyobb!”

A Kisvárda elleni meccset és a bajnoki cím bebiztosítását követően vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics értékelt.

FTC35: Történelmi bajnoki címet nyertünk

Az FTC 125 éves történelmében még sosem sikerült zsinórban hatszor bajnokságot nyernünk, egészen idáig.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin