2021. április 21.
Sergei Rebrov: „Három cím zsinórban? Ez hihetetlen!”
Derbi, szurkolók, öröm és jövő – ez mind szóba került Sergei Rebrov kedd esti sajtótájékoztatóján.

Mint megírtuk, az FTC férfi labdarúgócsapata kedd este vendéglátóként 3-0-ra verte meg az Újpest FC-t az NB I 30. fordulójában, ezzel a hátralévő három játéknap eredményétől függetlenül bebiztosította a klub 32., sorozatban harmadik bajnoki címét. A derbit követően Sergei Rebrov sajtótájékoztatón értékelt – az elhangzott kérdéseket és az azokra adott válaszokat alább interjús formában tesszük közzé.

- Szerintem az Újpest elleni volt a Ferencváros egyik legjobb mérkőzése a jelenlegi szezonban. Láttam a fiúkon a motivációt, szerintem kielemeztük és ki is javítottuk a Kisvárda ellen elkövetett hibákat. Nagyon nagy öröm, hogy sikerült elérni a célunkat, jár a gratuláció a szurkolóknak és mindenkinek, akikkel együtt értük el ezt a sikert. Három bajnoki cím zsinórban - ez hihetetlen!

- A Zubkov-Uzuni helycsere szinte már általános, annyira bevált.

- Egy meccset tudnék kiemelni, a Kisvárda ellenit, ott játszottunk igazán rosszul, szerintem a Puskás Akadémia ellen nem volt rossz a csapat teljesítménye. Úgy gondolom, hogy háromvédős játéknál a széleken cserélni bevált taktika.

- Korábban panaszkodott a játékosok hozzáállására, milyen fejmosás kellett ahhoz, hogy ezzel most ne legyen probléma?

- A Kisvárda-meccsre visszatérve, nem tudom, hogy mi történhetett, két napon keresztül átbeszéltük a tapasztalatainkat, úgy látszik, hogy ennek is megvolt a hatása. Köszönet a szurkolóknak, az, hogy meglátogatták a fiúkat a derbi előtt a hotelnél, olyan plusz lökést adott, aminek az eredménye látszott az Újpest elleni mérkőzésen.

- Mikor ünnepelhetnek újra együtt a drukkerekkel? Tudta, hogy a derbi idején is a stadionnál voltak? Kérem, üzenjen nekik valamit!

- Tudok az ünneplésről. Nagyon-nagy köszönet a szurkolóknak, értük dolgozunk, értük játszunk. A fiúknál abszolút látszik, hogy mennyi pluszt jelent a támogatásuk. A Ferencvárosnak van Magyarországon a legjobb tábora. Emlékszem, amikor bejutottunk a Bajnokok Ligája csoportkörébe, akkor is zseniális volt, ahogy megvárták a fiúkat és együtt ünnepeltünk.

- Az Újpest kimondottan jól futballozott a Mezőkövesd ellen. Mi volt a fő taktika, amivel most le tudták győzni?

- Ellenfelünk mindhárom legutóbbi meccséből nagyon felkészültünk, a legfontosabb a Fehérvár elleni volt, ahol öt védővel játszott az Újpest. Minden eshetőségre fel kellett készülnünk, de a fő cél az volt, hogy mindenre készen álljunk a pályán.

- A szünetben lecserélt Lovrencsics Gergő hogy van?

- Nagyon keményen dolgozott az első félidőben, ám sajnos a combjában érzett fájdalmat. Volt egy sárga lapja, igaz, ez nem játszott olyan nagy szerepet abban, hogy le kellett cserélnem.

- A derbin volt egy kis nézeteltérés az ellenfél edzőjével és Tallóval. Ezt később rendezték, megbeszélték?

- Ilyen egy derbi, itt nemcsak a játékosok, hanem néha az edzők is összecsapnak. Viccet félretéve – Tallóval volt egy kis nézeteltérésünk, valószínűleg félreértettük egymást, de ez benne van egy ilyen meccs hangulatában.

- Engedélyezi a játékosoknak, hogy kicsit ünnepeljenek? Szerdán milyen edzésprogramra készülhetnek?

- Nem tudom, ki hogyan fog ünnepelni, hiszen korlátozások vannak, ám a játékosok megérdemlik, hogy a családdal ünnepeljenek. Nagyon fontos mérkőzés vár ránk a Fehérvár ellen, ígérem, harcosak leszünk, de most két nap pihenőt kapnak a fiúk.

- A Dinamo Kijev után a térség egy másik nagycsapatának a történelmébe is bevonult, hiszen a Ferencvárosnak közel 100 év után sikerült három bajnoki címet nyerni egymás után. Milyen érzései vannak ennek kapcsán?

- Nagyon nagy büszkeséggel tölt el ez, örülök, hogy ezt megélhettük. A bajnoki cím mellett az is fontos pont volt, hogy nemzetközi szinten is tudtunk sikereket elérni. Nagyon jó, hogy ilyen jól működik a kommunikáció a szurkolókkal és a játékosokkal. Ezeket a sikereket együtt értük el!

- Három bajnoki cím, három különböző siker, miben érezte leginkább, hogy a korábbiakhoz képest előre tudott lépni a csapat?

- Ami a legnagyobb változás, az az, hogy abszolút értik a fiúk azt a játékot és stratégiát, ami az én fejemben van. A második és a harmadik cím szerintem ennek köszönhető. Az első bajnoki cím megszerzése sokkal nehezebb volt, én és a csapat is szoktam még akkoriban a közös munkát. Nagy párharcokat vívtunk az elmúlt években a Vidivel és ebben az évben a Puskás Akadémiával.

Cikkajánló

A derbi-győzelemmel megvan a 32. bajnoki cím!

Uzuni duplázott, Tokmac is betalált, zsinórban harmadszor bajnok a Fradi!

A 2021-es bajnokcsapat tagjai - névsor

Cikkünkben összeszedtük a 32. bajnoki címet megnyerő csapatunk tagjait.

Ekkora siker a triplázás: közel 100 éve nem volt ilyen

Legutóbb az 1990-es években nyert pár év alatt három bajnoki címet a Fradi, ám akkor sem egymás után.

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin