2020. augusztus 18.
Sergei Rebrov: „Nincsen helye hibáknak”
Vezetőedzőnk szerint 100 százalékosan komolyan kell vennünk szerdai ellenfelünket.

Mint ismert, magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk szerda este a svéd Djurgarden elleni hazai mérkőzéssel kezdi meg szereplését a Bajnokok Ligája 2020/2021-es idényében. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Kedden vezetőedzőnk, Sergei Rebrov és Dibusz Dénes mondta el várakozásait a selejtezőnek otthont adó Groupama Arénában.

- Elsősorban a játékosoknak jelent nagyobb felelősséget, hogy a továbbjutás ezúttal nem két, hanem egy mérkőzésen dől el. Kielemeztük az ellenfelet, viszont mivel hazai pályán játszunk és ez az egy meccs dönt a továbbjutásról, nincsen helye hibáknak, ez több koncentrációt igényel a játékosoktól – kezdte Sergei Rebrov, aki elmondta: Oleksandr Zubkov és Lovrencsics Gergő sérülés, Gróf Dávid pedig a kapusok közti konkurenciaharc miatt nem tagja csapatunk keretének. - Nem szoktam előzetesen az esélyeket latolgatni, most úgy gondolom, hogy mindkét csapatnak 50-50 százalék esélye van a továbbjutásra. Némi előny lehet az ellenfélnek, hogy Svédországban jelenleg is zajlik a bajnokság, azaz több mérkőzést játszott, miközben mi csupán egyetlen tétmeccsen vagyunk túl, ahol nagy szerepet játszott az időjárás, amely főleg a második félidei játékra nyomta rá nagyon a bélyegét.

Vezetőedzőnktől azt is megkérdezték, hogy nemzetközi szinten jelenleg tapasztaltabb csapatnak tartja-e a Ferencvárost.

- Nem foglalkozom a statisztikákkal, a játékosaimnak sem mutattam különböző adatokat arról, hogy korábban ki mennyit játszott ezen a szinten. Száz százalékosan komolyan kell vennünk a svéd bajnokot és csak a saját játékunkra koncentrálni. A Djurgarden egyik nagy erőssége, hogy egy igazán atletikus csapat, a játékosai nagy arányban nyerik meg a párharcokat a mérkőzésen belül. Képesek jól helyezkedni, de ettől függetlenül szerdán mi leszünk majd hazai pályán.

Sergei Rebrov mellett Dibusz Dénes is elmondta meglátásait a keddi sajtótájékoztatón.

- A hétfői edzésünk előtt mi is megismerkedhettünk a szerdai ellenfelünkkel – kezdte Dibusz Dénes, utalva az edzést megelőző videózásra. – A Djurgarden előző találkozóiból próbáltunk felkészülni, mivel Svédországban jelenleg is zajlik a bajnokság, tétmérkőzéseken tudtuk megfigyelni az ellenfelet. Jól szervezett csapatról van szó, amely többfajta stílusban is tud játszani. A bajnoki mérkőzéseken próbálnak kombinatív passzjátékot játszani, de fel vagyunk készülve arra is, hogy ha megpróbáljuk rájuk erőltetni az akaratunkat, akkor hosszú labdákkal fognak próbálkozni. A Djurgarden játékosai fizikálisan erősek, gyorsak, illetve vannak olyanok is, akik jól cseleznek vagy éppen középen képesek odaérni egy-egy beadásra, ezáltal komoly légi veszélyt tudnak teremteni. Felkészültünk az ellenfélből és várjuk a szerdai selejtezőt!

Amint arról korábban beszámoltunk, a Fradi és a Djurgarden összecsapása a korábban tervezettnél egy órával korábban, 19 órakor kezdődik.

Férfi labdarúgás, BL-selejtező, 1. forduló

FTC–Djurgarden

2020.08.19. szerda 19.00

Helyszín: Budapest, Groupama Aréna

Jegyek: zárt kapus mérkőzés!

Cikkajánló

Tokmac: „Kemény mérkőzésre számítok a svédek ellen”

Tokmac Nguen szerint a zárt kapuk ellenére is előnyt jelenthet számunkra a hazai pálya.

„Megvoltak a helyzetek, de most a BL a legfontosabb”

Botka Endre szerint az egyenlítőgól után változott a mérkőzés képe az MTK ellen – VIDEÓ!

Fradi Kamion a Kisvárda elleni meccsen

A Kisvárda elleni bajnoki előtt drukkereink 14 és 17 óra között megcsodálhatják országjáró járművünket.

FTC-Kisvárda: íme, a meccsnapi ajánlatunk

Ezúttal a Fradi ágyneműket vásárolhatják meg jelentős kedvezménnyel.

Sajtóakkreditáció a Kisvárda elleni bajnokira

A sajtó munkatársai április 19., péntek 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati bajnokira.

Kenan Kodro: „Mind Dejannal vagyunk”

A ZTE ellen eredményes bosnyák támadónk értékelte a mérkőzést – VIDEÓ!

Leandro: „Az alázat hozta meg a sikert”

Pályaedzőnk a ZTE elleni győzelem után értékelt.

A hosszabbításban lett meg a győzelem

Bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk 3-2-es győzelmet aratott Zalaegerszegen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin