2023. február 27.
Sigér Dávid: „Ez egy tökéletes pillanat volt”
Középpályásunk számára sokat jelentett a debreceni mérkőzés.

- Vasárnap, Debrecenben tavaly október 16. óta először voltál kezdő bajnokin. Hogy élted meg ezt?

- Felemelő érzés volt, bizonyos pillanatokban úgy éreztem magam a meccs közben, mint egy gyerek, aki visszakapta a játékát. Amellett, hogy maximálisan koncentráltan vártam a mérkőzést, nagyon-nagyon emelkedett hangulatban voltam előtte. Az elmúlt időszakban semmi másra nem vágytam, csak arra, hogy tétmérkőzésen újra a kezdőtizenegyben legyek. Ráadásul egy jó hangulatú mérkőzésen, Debrecenben kaptam esélyt erre, a családom is ki tudott látogatni – mintha minden összeállt volna. Ez egy tökéletes pillanat volt arra, hogy valamit vissza is kapjak abból, amit nap mint nap beleteszek.

- Fontos győzelemnek voltál részese, hiszen két döntetlen után tudott újra győzni a Ferencváros.

- Jól játszott a csapat. Ehhez kellett több minden is: egyrészt az, hogy az elmúlt időszakban nem jöttek úgy az eredmények, ahogy szerettük volna, másrészt az, hogy végre a több kialakított helyzetből tudtunk már az első félidőben is gólra váltani egyet. Ez kulcsfontosságú volt. Egy jó formában lévő Debrecenre készültünk, egész héten, folyamatosan elmondták ezt nekünk. Sokkal jobb egy olyan mérkőzésre készülni, amikor tudod, hogy nagyobb kihívás vár rád. Szerintem a debreceniek is úgy készültek, hogy elkapnak minket otthon, ráadásul Dzsudzsák Balázsnak a 100. bajnoki mérkőzése volt a vasárnapi, emiatt az ellenfél részéről is ünnepi alkalom lehetett a találkozó. Szerintem ezért is hozta a mérkőzés azt, amit láthattunk, nem egy kapuja elé behúzódó, hanem egy önbizalomtól duzzadó ellenfelet kaptunk, aki próbált támadásokat építeni. Örülök, hogy egy ilyen meccsen tudtam én is játszani, hiszen teljesen mást kíván meg tőlünk is egy olyan párharc, amikor nem felállt védelem ellen kell játszani. A pálya minősége is kifogástalan volt, dicséret illeti az ottaniakat, hiszen ez is emelte a futball minőségét.

- Az elmúlt hetekben az edző több kérdést is kapott veled kapcsolatban, minden esetben kiemelte, hogy elégedett a munkáddal az edzéseken és a mérkőzéseken is. Ebben az időszakban többet kell dolgoznod a lehetőségért, mint korábban?

- Mindig az volt a filozófiám, hogy az edzésen amennyire csak lehet, megpróbálom kitolni a határaimat, hogy amikor eljön a mérkőzés, ne szenvedjek majd amiatt, hogy nem tudok megoldani valamit, mert nincs erőnlétem. Régen is így edzettem, most is így edzek. Ami sokkal nehezebb az elmúlt időszakban, az a mentális része a dolognak. Rengeteg mindennel meg kell küzdeni ilyenkor, sok mindent el kell tudni fogadni, de mégis hinni kell a pozitív, jó dolgokban, reménykedni, hogy eljön egy olyan pillanat, mint a vasárnapi meccs is, amivel nemcsak magamnak, hanem másoknak is tudom bizonyítani, hogy azért vagyok még mindig a Fradiban, mert még a csapat hasznára tudok válni, csak az elmúlt időszakban kevesebb lehetőséget kaptam arra, hogy azt megmutassam.

- Legközelebb március 3-án, pénteken lép pályára a csapat, akkor a Groupama Arénában a Mezőkövesd lesz az ellenfél. Hazai pályán legutóbb tavaly szeptemberben voltál kezdő – eljöhet annak a szériának a lezárása is?

- Ez azért nehéz kérdés, mert nem vagyok benne az UEL-keretben, ha pedig edzői fejjel gondolkozunk, az is egy jó gondolat lehet, hogy a vezetőedző azokat a játékosokat próbálja felkészíteni a Leverkusen elleni mérkőzésre, akik ott is szerepet kapnak. Bárhogy is lesz, remélem, ami vasárnap, Debrecenben történt, az nem lesz elfelejtve, és akár a későbbiekben több játékperccé formálódhat.

- A közösségi oldaladra feltöltött történetben láthattuk, hogy a múlt héten a kisfiad, az alig két és fél éves Áron számára is készült egy Fradi-mez. Ez az első meze? Miért éppen most kapta?

- Szoktam olyan jellegűen is jótékonykodni, hogy a Fradi Shopban vásárolok apróbb dolgokat, behozom, a csapattal aláíratom, majd ezeket elajándékozzuk bizonyos helyek részére. Éppen egy ilyen beszerzőtúrán voltunk a családommal, amikor azt gondoltuk, elérkezett az ideje, hogy elkészíttessük Áron első mezét. Nemrég kint volt egy meccsen, most ezt is felidéztük együtt, mivel bementünk a stadionba. Ott éppen egy pályafenntartói konferencia volt, ahol több nagy gépet is bemutattak. Áronnak nagyon tetszettek ezek az eszközök, minden traktorra fel kellett ülnie. Ez amolyan három az egyben élmény volt neki, hiszen voltunk a boltban, a stadionban, ráadásul megnéztük a képeket is a stadionban és az aréna mellett is.

- Több képen téged is láthatott. Hogy reagált?

- Amikor az édesapját meglátta, mindig elmosolyodott, és csillogó szemekkel mutatott rá a képre. Kicsit bevezettük a kulisszák mögé, így, hogy nem volt nagy nyüzsgés, neki is több ideje és figyelme volt arra, hogy felfedezze a Groupama Arénát. Egyébként is lassan megérti, hogy mivel is foglalkozom, amikor labdát lát, vagy foci megy a tévében, már mondja, hogy apa, és a lábával mutatja, hogyan rúgjuk a labdát. Nemrég volt otthon egy aláírásra váró fradis labdánk, az annyira megtetszett neki, hogy a mez mellett kapott ő is egy sajátot. Néha már azzal focizgatunk otthon, a szobában.

Cikkajánló

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin