2020. október 8.
Sigér és Botka is játszott, győzött a magyar válogatott
A magyar labdarúgó válogatott 3-1-re legyőzte Bulgáriát Európa-bajnoki pótselejtezőn.


A magyar labdarúgó-válogatott Bulgária ellen lépett pályára Európa-bajnoki pótselejtezőn Szófiában. A kezdőcsapatban ezúttal is a kezdőben kapott helyet középpályásunk, Sigér Dávid, míg Botka Endre és Dibusz Dénes a kispadon figyelte az eseményeket a kezdősípszónál.

Első félidő

A mérkőzés elején, már a 2. percben szabadrúgáshoz jutottak a bolgárok, mintegy 25 méterre a kaputól, de Nedelev lövése nem talált kaput. A következő percekben a mezőnyben folyt a játék, mind a két csapat próbálta birtokolni a labdát. A 17. percben első szögletüket végezhették el a mieink, nem is akárhogyan, ugyanis Kalmár beadása Orbant találta meg, aki a kapuba juttatta a labdát.

A magyar gól után a bolgárok próbálták átvenni az irányítást, Ivanov tüzelt 20 méterről a kapunkra, erős lövését Gulácsi szögletre ütötte. A 25. percben ismét Ivanov próbálkozott lövéssel, de ezúttal Gulácsinak nem kellett védenie.  A 37. percre a bolgár mezőnyfölény újabb helyzetté érett. Egy baloldali beadásra Nedelev érkezett a hosszú oldalon, aki 2 méterről fejelhetett, de Gulácsi nagy bravúrral, lábbal hárított.

Az első játékrész hosszabbításában Cicinho robogott el a jobboldalon, Kraevet találta meg a beadása, aki sarokkal próbálta kapuba juttatni a labdát, de Gulácsi óriásit védett. A hazai szöglet nem volt már veszélyes, ezzel a nagy bolgár helyzettel zárult az első félidő.


Második félidő

Remekül kezdődött a félidő magyar szempontból. A 47. percben ígéretes helyről végezhettünk el szabadrúgást. Kalmár állt a labda mögé, lövése a sorfalban álló Kraev lábán irányt változtatott, és a labda a rövid alsó sarokban kötött ki, Iliev tehetetlen volt. Az 53. percben labdát szereztünk a bolgár térfélen, Sigér remekül ment el a jobboldalon, a beadását Szalai Ádám kapura lőtte, de egy bolgár játékosról szögletre vágódott a labda, azonban a sarokrúgásból nem alakult ki veszély.

Az 55. percben úgy tűnt, büntetőhöz jutottak a bolgárok, azonban Szymon Marciniak játékvezető a videóbíró jelzésére visszavonta az ítéletet, ugyanis Lang által elkövetett szabálytalanság a tizenhatoson kívül történt.  A szabadrúgást Kraev fölé lőtte, Lang Ádám pedig megkapta a mérkőzés első sárga lapját szabálytalanságáért. A 60. percben a magyar csapat is kihasználta első cserelehetőségét, Szalai Ádám helyére Nikolics Nemanja érkezett, majd újabb magyar cserékkel frissített Marco Rossi. A 70. percben Kalmár Zsoltot Hangya Szilveszter, míg Holender Filipet a frissen honosított Loic Nego váltotta.

A 75. percben Hangya Szilveszter baloldali beadását Nikolics bólintotta a kapuba, akin nem volt bolgár védő, ezzel már 3-0-ra vezetett a magyar válogatott. A 77. percben Nedelev szúrta rá ballal a labdát a kapura, Gulácsi pedig bemutatta sokadik védését a találkozón. A 80. percben Sallai közel járt a negyedik magyar gólhoz, de Iliev leért a rövidre rúgott labdára. A 82. percben újabb ferencvárosi játékos lépett pályára. Fiola helyére Botka Endre érkezett a védelem jobboldalára, mellette Gazdag Dániel is pályára lépett, Nagy Ádámot váltva.

Ezt követően sokáig eseménytelenül teltek a percek, majd a 89. percben a bolgároknak megszületett a szépítőgólja, a csereként beállt Yomov lőtt a kapunkba. 

Több gól már nem esett, a magyar válogatott 3-1-re megverte Bulgáriát és egy lépésre került a jövő évi Európa-bajnokságtól. Ehhez a Romániát 2-1-re megverő Izlandot kell majd legyőznie Marco Rossi csapatának november 12-én a Puskás Arénában.

Férfi labdarúgás, Európa-bajnoki selejtező
Bulgária-Magyarország 1-3 (0-1)
Szófia, Bulgária, 2000 néző, Játékvezető: Szymon Marciniak (lengyel)
Bulgária: Iliev Ivanov - Cicinho, Terziev, Bozhikov, Nedyalkov - Karabelyov, Malinov - Karageren (Despodov 58.), Nedelev, Ivanov (Yomov, 31.) - Kraev (Yankov 80.)
Szövetségi kapitány: Georgi Dermendzhiev

Magyarország: Gulácsi - Orban, Lang, Szalai A. - Fiola (Botka, 82.), Sigér, Nagy (Gazdag, 82.), Kalmár (Hangya), Holender (Nego) - Sallai, Szalai Á.
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Gólszerzők: Orban (17.), Kalmár (47.), Nikolics (75.), Yomov (89.)

Sárga lap: Lang (55.), Gazdag (88.)

Cikkajánló

Sigér kezdett, de a válogatott kikapott Oroszországtól

A magyar válogatott hazai pályán, 3-2-es vereséget szenvedett az orosz válogatottól a Nemzetek...

Sigér kezdett, de a meccs hőse Szoboszlai lett

A magyar válogatott 1-0-ra nyert az NL csoportkörében az idei első mérkőzésén, Törökországban.

Sigér: „Nemzeti mezben csak a győzelem számít”

Középpályásunk, Sigér Dávid válaszolt a magyar labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatóján.

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin