2020. november 18.
Sigér-góllal és Dibusz-bravúrral megvan az A-liga!
Középpályásunk első válogatott-találatával győztük le Törökországot szerda este az NL-ben!

A korábban pozitív koronavírus-tesztet produkáló szövetségi kapitányt, Marco Rossit a törökök ellen is segítője, korábbi futballistánk és másodedzőnk, Gera Zoltán helyettesítette a kispadon. Nem ő volt az egyetlen Fradi-kötődésű résztvevője a szerdai összecsapásnak, a kezdőcsapatban kapott ugyanis helyet kapusunk, Dibusz Dénes és középpályásunk, Sigér Dávid is. Hátvédünk, Botka Endre a kispadon ülve várt bevetésre.

A remek széria folytatása és az eredményes évzáró mellett a csoportelsőség volt a tét a Puskás Arénában. A jövő évre halasztott Európa-bajnokságon való szereplés jogát a múlt héten kiharcoló nemzeti csapat a legutóbbi öt mérkőzésén veretlen maradt, szerdán pedig úgy kezdhette a maga meccsét a Nemzetek Ligája B-ligájának 3. csoportjában, hogy a Szerbiában pályára lépő rivális, az előzőekben szintén nyolc pontot gyűjtő Oroszország ellenében reális esélye volt a négyes első helyének megszerzésére. A siker receptje adva volt: több pont kellett a törökök ellen, mint amennyit az oroszok szereznek Belgrádban.

Habár gólt nem láthattunk az első 45 percben, mégis közelebb kerültünk a csoport megnyeréséhez, a szerbek ugyanis azt követően, hogy már a 10. percben megszerezték a vezetést Oroszország ellen, négy gólig meg sem álltak az első félidőben. Mindeközben két ígéretes próbálkozásunk volt: a 9. percben Kalmár Zsolt lőtt nem sokkal fölé 20-22 méterről, a huszonötödikben pedig Könyves Norbert maradt le éppen csak Nego jobbról, laposan érkező beadásáról. Dibusznak is volt egy fontos védése nem sokkal később. Mindez azt jelentette, hogy amennyiben a szünetben ért volna véget az NL-sorozat, úgy Magyarország zárt volna a csoportja élén, egyetlen ponttal megelőzve az oroszokat.

A folytatásra Dibusz Dénes és Sigér Dávid is maradt a pályán, utóbbi egyenesen főszereplővé lépett elő az 57. percben: Varga Kevin kapuralövése után a kapufáról vágódott vissza a labda, az ötösnél érkező középpályásról pedig Kabak mentési kísérlete az üres kapuba pattant: 1-0! Kilencedik válogatottságán először volt eredményes címeres mezben Sigér Dávid!

Ami részünkről öröm, az török oldalról bánat volt, a vereség ugyanis a törökök kiesését jelentette. Ennek elkerülése érdekében persze próbálkozott a vendégcsapat, a 72. percben például Calhanoglu eresztett el egy életerős lövést, Dibusz Dénes azonban bravúrral védett.  

A hajrában néhány percre beállt Botka Endre is, a végén azonban a szintén csereként beszálló Varga Kevin döntött, miután a hosszabbítás utolsó pillanataiban egy kontra végén betalált. Magyarország 2-0-ra legyőzte Törökországot, Szerbia pedig meglepetésre 5-0-ra verte Oroszországot, így a magyar válogatott alig egy héttel az Eb-kijutás után megnyerte a B-liga 3. csoportját a Nemzetek Ligájában. A csoportgyőzelem feljutást ért, Marco Rossi együttese legközelebb az A-ligában, az élvonalban kezdheti az NL-t!

Férfi labdarúgás, Nemzetek Ligája, B-liga, 3. csoport

Magyarország–Törökország 2-0 (0-0)

Budapest, Puskás Aréna, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Kruzliak (szlovák)

Magyarország: Dibusz - Fiola, Lang, Szalai A. – Nego (Botka, 89.), Sigér, Nagy Á., Kalmár (Cseri Tamás, a szünetben), Hangya (Holender, 74.) - Nikolics (Gyurcsó, 64.), Könyves (Varga Kevin, a szünetben). Szövetségi kapitány: Marco Rossi (a korábban pozitív mintát produkáló kapitányt segítője, Gera Zoltán helyettesítette a kispadon)

Gólszerzők: Sigér (57.), Varga Kevin (90+5)

Sárga lap: Cseri (54.), Dibusz (77.), Holender (78.), Gyurcsó (90+1),  illetve Tekdemir (48.)

Cikkajánló

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

Így lehetünk bajnokok szombaton

Férfi labdarúgócsapatunk közel került a bajnoki cím megvédéséhez.

Fradi Kamion a Kisvárda elleni meccsen

A Kisvárda elleni bajnoki előtt drukkereink 14 és 17 óra között megcsodálhatják országjáró járművünket.

FTC-Kisvárda: íme, a meccsnapi ajánlatunk

Ezúttal a Fradi ágyneműket vásárolhatják meg jelentős kedvezménnyel.

Sajtóakkreditáció a Kisvárda elleni bajnokira

A sajtó munkatársai április 19., péntek 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati bajnokira.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin