2020. szeptember 3.
Sigér kezdett, de a meccs hőse Szoboszlai lett
A magyar válogatott 1-0-ra nyert az NL csoportkörében az idei első mérkőzésén, Törökországban.

A Nemzetek Ligája B-ligájának 3. csoportjában csütörtökön, Törökországban kezdő magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatában kapott helyet középpályásunk, Sigér Dávid, aki harmadszor ölthette magára a címeres mezt. Kapusunk, Dibusz Dénes a kispadon foglalt helyet a kezdősípszó pillanatában.

A mérkőzés első periódusában a magyar csapat előtt adódtak veszélyesebb lehetőségek: a 12. percben Holender Filip lövését tornázta bravúrral szögletre a török kaput védő Cakir, majd hét perccel később (Holender visszatekerését követően) Szoboszlai Dominik lőtt hasonló szögből és távolságról - a labda a bal oldali kapufáról pattant kifelé. Kellemes meglepetés volt, de a következő percekben is a mieink akarata érvényesült a pályán, gyakorlatilag beszorítottuk a törököket.

Nem sokon múlt, hogy a 31. percben megszerezzük a vezetést. Ekkor ismét Szoboszlai és Holender voltak az akció főszereplői, utóbbi játékos lőtt a tizenhatoson belül – ő is eltalálta a kapufát. Öttel később Szalai Ádám kínálta meg egy távoli lövéssel Cakirt, aki kiöklözte a labdát. Csak a gól hiányzott a nemzeti csapat játékából, az azonban 45 perc alatt nem jött össze, 0-0-s állásnál vonultak félidőre a csapatok.

A szünetben Marco Rossi szövetségi kapitány nem változtatott az addigi összeállításon, tehát az első felvonás hajrájában sárga lapot kapó Sigér továbbra is a pályán maradt, míg Dibusz a padon ülve várt bevetésre. A térfélcserét követően is a magyaroké volt az első lehetőség, de a Szalai Ádám remek passzával megiramodó Sallai Roland lövését végül blokkolták.

A folytatásban némileg megélénkült a törökök játéka is. Az 52. percben Burak Yilmaz iramodott meg egy remek indítás után (Nagy Ádámnak és Gulácsi Péternek is közbe kellett avatkozni), öttel később pedig Calhanoglu vette célba a kapunkat, s lőtt fölé.

A 60. percben Rossi-kapitány cserélt, Sigér Dávid hagyta el a pályát, futballistánk helyén Schäfer András debütált a válogatottban. A 66. percben egy újabb gólszerzési lehetőség adódott a mieink előtt, egy szabadrúgásból beívelt labdát Willi Orbán fejelte közelről nagy erővel a kapura, Cakir azonban szögletre pofozta a játékszert.

Szalai Ádámot a szintén támadó Nikolics Nemanja váltotta az utolsó 20 percre, ám az áhított gólt nem a fehérváriak csatára, hanem Szoboszlai Dominik szerezte meg a 80. minutumban. Szabadrúgáshoz jutottunk a kaputól nagyjából 30 méterre, amely mögé a magyar futball 19 esztendős reménysége állt oda – a labda megpattant a kapufán, Cakir pedig szinte mozdulatlanul nézte, amint a játékszer túljutott a gólvonalon. Törökország–Magyarország 0-1!

Az utolsó percekben már nem alakult ki lehetőség a kapuk előtt, így Szoboszlai gólja döntőnek bizonyult. A látottak alapján megérdemelt győzelemmel rajtoltunk a Nemzetek Ligájában, amelynek folytatásában vasárnap a Puskás Arénában fogadjuk a csoport másik mérkőzésén csütörtök este Szerbiát 3-1-re legyőző Oroszországot.

Férfi labdarúgás, Nemzetek Ligája csoportkör, 1. forduló

B-liga, 3. csoport

Törökország–Magyarország 0-1 (0-0)

Sivas, Törökország – zárt kapus mérkőzés. Játékvezető: Artur Dias (portugál)

Törökország: Cakir - Müldür, Demiral, Söyüncü, Meras - Ayhan, Yandas (Kahveci, 58.) – Kutucu (Yazici, a szünetben), Calhanoglu, Kilinc (Karaman, 76.) - Yilmaz. Szövetségi kapitány: Senol Günes

Magyarország: Gulácsi - Lang, Orbán, Szalai A. - Fiola, Nagy Á., Sigér (Schäfer, 60.), Holender – Sallai (Kalmár, 81.), Szoboszlai – Szalai Á. (Nikolics, 70.) Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Gólszerző: Szoboszlai (80.)

Sárga lap: Yilmaz (37.), Kahveci (90+1), illetve Sigér (45.), Fiola (59.), Lang (74.)

Cikkajánló

Sztankovics: „Bajnoknak kell lennünk!”

Vezetőedzőnk szerint a Kisvárda ellen az egyetlen cél a bajnoki cím megszerzése lehet.

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin