2021. augusztus 25.
„Sikerként kell megélni az EL-csoportkörbe jutást”
Peter Stöger és Dibusz Dénes értékelt a Young Boys elleni hazai vereséget követően.

Mint megírtuk, az FTC férfi labdarúgócsapata a berni mérkőzéshez hasonlóan kedd este Budapesten is 3-2-es vereséget szenvedett a Young Boys ellen a Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásában, így 6-4-es összesítéssel alulmaradt, és az Európa Liga főtábláján folytathatja nemzetközi kupaszereplését. Az YB elleni meccset követően vezetőedzőnk, Peter Stöger és kapusunk, Dibusz Dénes sajtótájékoztatón értékelte a történteket.

- Általában négy lőtt gól elég szokott lenni a továbbjutáshoz, viszont ha az ellenfél hat gólt lő, ez is kevés. Sajnos az első meccsen három gólt is a büntetőterületen kívülről kaptunk, nem volt megfelelő a védekezésünk. Az első félidőben túl sok energiát kellett befektettünk abba, hogy fordítani tudjunk. Az ellenfélnek nagyon jó fejelő és lövő játékosai vannak, kihasználták a hibáinkat. Meg vagyok elégedve a csapat teljesítményével, de sajnos ez nem volt elég ahhoz, hogy a BL csoportkörébe jussunk – kezdte Peter Stöger. - Sajnos, ha itthon 2-1-es vezetésnél nem tudunk nyerni, az azt jelenti, hogy eggyel több hibát vétettünk, ez ezen a szinten nem megengedhető. Jó munkát végeztünk, de ma ez nem volt elég. Az ellenfél remekül rúgta a szögleteket, jól fejeltek, de az is közrejátszott az eredmény alakulásában, hogy a második félidőben kevesebb energiával tudtunk harcolni, sokat kivett a csapatból, hogy az első játékrészben sokat kellett küzdeni.

Az osztrák tréner reagált arra is, hogy a szurkolók a kiesés ellenére is vastapssal köszöntötték a csapatot.

- Sok stadionban dolgoztam már edzőként, de elmondhatom, hogy páratlan, amit a Groupama Arénában tapasztalhatunk, a szurkolók az első öt perc után abszolút visszaadták a csapat hitét. Szerintem a drukkerek is láthatták, hogy a csapat mindent kiadott magából, de most sajnos ez sem volt elég a BL-hez. Ennek ellenére az EL-csoportkörbe jutást is sikerként kell megélni. Fájó vereséget szenvedtünk, de örülök, hogy az Európa Ligában folytathatjuk, bízom abban, hogy ott is hasonló támogatás lesz majd mögöttünk.

Újságírói kérdésre válaszolva a két sárga lappal kiállított Aissa Laidouniról is beszélt vezetőedzőnk.

- Összességében úgy érzem, nagy energiákat mozgósított ma a csapat. Vannak olyan sárgák, amik benne vannak a játékban, de szerintem a játékvezetővel folytatott viták miatt kapott lapok nem megengedhetők. Ismerjük a játékvezetőt, nagyon jó bíró, de nem tűri, ha vitatkoznak vele, Aissa Laidouni egy ilyen helyzetben kapta az első sárgát. A második egy egyértelmű fault eredménye volt.

Dibusz Dénest a második félidőben kivédett büntető sem vigasztalta.

- Különösebben nem vigasztal a kivédett tizenegyes. Abban a pillanatban örültem, mert meccsben tartottam a csapatot, csupán egy gólra voltunk attól, hogy hosszabbításra mentsük a mérkőzést, de egy lehetőséget leszámítva sajnos nem igazán adódott már helyzet előttünk. Csalódottak vagyunk, nehéz megemészteni ezt az eredményt, mert nagy munkát tett bele a csapat a mérkőzésbe. Az első félidő szerintem várakozáson felüli volt, nagyon jól játszottunk, fantasztikus hangulat volt, úgy jöttünk ki, hogy nincs olyan csapat, amely elvehetné tőlünk a továbbjutást, mert annyira rendben voltunk. A szurkolók támogattak minket, 45 percünk volt, hogy megnyerjük a második félidőt – emlékezett Dibusz Dénes. - Sajnos nem kezdtük jól a folytatásban, nem tudom ennek az okát, nem tudtuk megtartani a labdákat fent, ami az első félidőben jól működött, az a másodikban már kevésbé. Ezen a szinten minden párharcnak, helyezkedésnek hatalmas jelentősége van, ezt ma is láthattuk, semmilyen hiba nem fér bele ezeken a mérkőzéseken. Ettől függetlenül én büszke vagyok a csapatra, mindent megtettünk, van, amikor ez is kevés. Szerintem mindenki büszke lehet a teljesítményére, nemcsak a mai mérkőzést tekintve, hanem a négy selejtezős párharcot figyelembe véve is. Sikerként kell megélni, hogy az EL-csoportkör összejött, még akkor is, ha most csalódottak vagyunk.

Kapusunk is méltatta a Groupama Aréna közönségét.

- A szurkolók hozták azt, amire számítottunk. Úgy készültünk, hogy a támogatásukkal ki fogjuk vívni a továbbjutást. Tudtuk, hogy pokoli hangulat lesz, szerettük volna ezt kihasználni a mérkőzés elején. Hátrányba kerültünk, de még az első félidőben a magunk javára tudtuk fordítani a meccset, úgy éreztem, hogy sikerül továbbjutnunk. Örülök, hogy a vereség ellenére a szurkolók tapssal búcsúztak tőlünk. Köszönjük nekik a biztatást, amit az összes hazai selejtezőn kaptunk tőlük, nagyon nagy erőt adtak nekünk a nehéz pillanatokban, ők a csapat tizenkettedik játékosa. Remélem, hogy a következő hazai meccsre is nagy számban kijönnek majd, mert az is nagyon fontos lesz. Fel kell állni, előre kell nézni, gyűjtögetni kell a pontokat a bajnokságban is, hogy jövőre is lehetőségünk legyen újra a BL-selejtezőjében szerepelni.

Sorozatban harmadszor szerepel a Fradi csoportkörben, kijelenthető, hogy nemzetközi szinten ismét tényező lett a Fradi? – kérdezték Dibusz Dénestől.

- Az egyértelmű, hogy ez a szereplés már nem lehet véletlen, főleg úgy, hogy minden évben voltak olyan párharcok, amikor esélytelenebbként sikerült továbbjutunk – felelte a kapus. - Az idén a BL-kvalifikációhoz szintén két-két papíron erősebbnek vélt gárdát kellett volna búcsúztatnunk, sajnos csak egyet sikerült. Ezek a párharcok is mutatják, hogy elértünk oda, ahova lehetőségeinkhez mérten el tudtunk érni. Egyértelmű, hogy az elmúlt években komoly előrelépés zajlott a nemzetközi eredményességet tekintve. A feladat, hogy felülmúljuk a két évvel ezelőtti EL-csoportkörös szereplésünket, emellett pedig a bajnokságra kell fókuszálnunk, a legfőbb cél ugyanis az, hogy újra megnyerjük az OTP Bank Ligát.

Együttesünk legközelebb augusztus 28-án, szombaton lép pályára a bajnokságban, akkor a DVSC látogat a Groupama Arénába.

Cikkajánló

Az EL csoportkörébe jutottunk!

6-4-es összesítéssel zártunk a Young Boys ellen, az Európa Liga csoportkörében folytatjuk.

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin