2022. május 11.
Sikerült a duplázás, győzelem az MMK-döntőben!
Bajnok férfi focicsapatunk 24. Mol Magyar Kupa-diadalát aratta, miután a döntőben 3-0-ra verte a Paksot.

Több mint fél ház, 38.979 szurkoló gyűlt össze a Mol Magyar Kupa döntőjére, a Ferencvárosi Torna Club és a Paksi FC összecsapására. MK-döntőn 1955-ben voltak többen, 40 ezren, bár az akkori jegyellenőrzés hagyott kívánnivalót maga után… Immáron 33-szoros bajnok klubunk korábban 23 alkalommal hódította el a Magyar Kupát, a tolnaiak pedig először szerették volna magasba emelni a trófeát. A Tábor megadta a módját a szurkolásnak már a meccs előtt, a Keleti-pályaudvartól indulva vonultak a Fradi-drukkerek a finálénak helyszínt adó Puskás Arénához.
A csapatunk hosszabb utat tett meg a döntőig, mindössze egy gólt kapva az alábbi gárdákon átlépve jutott el a végső összecsapásig: Hatvan (9-0), Tököl (7-0), Vasas (2-0), Honvéd (1-0), ETO FC Győr (4-1). A fináléban pedig Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző - aki korábban Lengyelországban, a Legia Warszawa élén már nyert külföldön nemzeti kupasorozatot -, az alábbi kezdőcsapatot küldte a pályára: Dibusz – Botka, Blazic, S. Mmaee – Auzqui, Esiti, Zachariassen, Laidouni, Pászka – Boli, Marquinhos. 

Kezdőcsapatunk a Mol Magyar Kupa döntőjén

I. félidő

A Pénzügyőr-zenekar által eljátszott Himnusz után – ötperces csúszással a pályára leszálló zöld-fehér füstfelhő miatt - ferencvárosi kezdőrúgással kezdődött a LXXXII, azaz 82. Mol Magyar Kupa-döntő. Csapatunk rúghatta az első szögletet a meccsen, de Pászka beadását kivágták a védők. Az 5. percben Marquinhos ugrott ki remekül, jött is felé a labda, de beadását elrúgták Boli elől, igaz, mint kiderült lesről indult brazil támadónk. Az ellentámadásból Haraszti lövése kerülte el Dibusz kapuját. Az első negyedóra Fradi-fölényt hozott, ám igazán veszélyes helyzetünk nem alakult ki. A 16. percben viszont jött a vezető gólunk: Laidouni ugratta ki Kristoffer Zachariassent, aki előbb leadta Marquinhosnak, ám a brazil csatár önzetlenül visszadta a labdát, norvég játékosunk pedig egy igazítás után 8 méterről Nagy kapus lábai között a kapuba lőtt (1-0). Majdnem ott volt a második, Marquinhos ezúttal jobb szélről, mélységből tekert a hosszún érkező Franck Boli elé, ám támadónk 3 méterről bevetődve a kapusba lőtte a labdát.

Marquinhos aktívan kivette részét a támadásokból

A félidő derekán újabb nagy FTC-helyzet maradt ki Pászka jobb oldali szöglete után Zachariassen fejelt a jobb alsó sarok felé, de Nagy bravúrral hárított. A Paks ezután szabadrúgásból próbálkozhatott, Haraszti beadását Szabó János átlépte, de ez nem lepte meg Dibuszt. A 35. percben Carlos Auzqui vagy 25 méterről zúdította kapura a labdát, amely a lécről vágódott fel, majd hullott vissza a pályára. A 40.percben Laidouni sokadik remek labdájával lépett meg Boli, de az ötös jobb sarkáról az oldalhálóba lőtt. A szünet előtt Boli Marquinoshoz passzolt, de az utolsó pillanatban játékosunk elől szögletre mentettek a védők, a pontrúgásból nem volt veszély. Az első félidő remek iramú játékot, s egy Fradi-gólt hozott. Védőink jól állták a sarat Dibusszal együtt, míg a Laidouni által mozgatott csatáraink sok helyzetet alakítottak ki.

Csodálatos volt a hangulat a Puskás Arénában

II. félidő

A félidőben a Paks cserélt egyet: Balogh le, Sajbán be. Mi nem változtattunk, ahogy Laidouni és Marquinhos sem, előbbi újabb remek labdája után utóbbi tüzelt, de Nagy hatalmasat védett. Az 59. percben cseréltünk először, az agilis Marquinhos elfáradt, helyére középpályás érkezett, Stjepan Loncar. Egy perccel később Windecker Laidouni felrúgásáért megkapta a meccs első sárga lapját. Loncar majdnem góllal nyitott, Pászka bal oldali beadás után Auzqui, Boli sem tudott lőni, a bosnyák középpályás igen, de pontatlanul.

Pászkának ezúttal is sok jó beadása volt

A 65. percben Lenzsér sárga lapot érően ütötte el Bolit, még a tizenhatos vonala előtt. A szabadrúgásból Loncar a sorfalat találta el. Játékosunk ezután szabálytalankodott, amiért besárgult. Veszélyeztetett egyet a Paks is, Sajbán bal oldai beadása átszállt Pászka felett, Kovács lőhetett, csúnyán fölé-mellé. Sajbán nem sokkal később maga tört kapura, de Pászka parádés mentést mutatott be. Csercseszov mester kettőt is cserélt a hajrára - miközben Botka is sárga lapot kapott egy faultért -: Wingo és Civic érkezett Auzqui, valamint Pászka helyére. A 82. percben talán először villant Ádám Martin, az NB I gólkirályjelöltje, egy bal oldali beadás utén fejelt mellé. A 83. percben eldőlt a kupadöntő: Loncar szép labdát adott Franck Bolinak, aki befordult védőjéről, s ballal szenzációs gólt csavart a jobb alsó sarokba 7 méterről (2-0). Ha egy üzlet beindul! Boli ezúttal Wingótól kapott kiváló kiugratást, elefántcsontparti csatárunk állítgatás nélkül vágta a kapuba a labdát (3-0). Bolit végül a Meccs emberének is megválasztották.

Franck Boli a duplájával lezárta a kupadöntőt

Bognár játékvezető lefújta a kupadöntőt, férfi labdarúgócsapatunk 2017 után ismét magasba emelheti a trófeát.

 

Klubunk 2016 után duplázott ismét, az OTP Bank Liga megnyerése mellett a Mol Magyar Kupa is a miénk lett! Hajrá, Fradi!

Férfi labdarúgás, MOL Magyar Kupa, döntő

FTC – Paksi FC 3–0 (1–0)
Budapest, Puskás Aréna, 38 979 néző, v.: Bognár

FTC: Dibusz – Botka (Vécsei, 81.), Blazic, S. Mmaee – Auzqui (Wingo, 76.), Esiti, Zachariassen, Laidouni, Pászka (Civic, 76.) – Boli, Marquinhos (Loncar, 59.).  Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Paks: Nagy G. – Kovács N. (Nagy R., 80.), Lenzsér, Szélpál, Medgyes, Szabó J. (Osváth, 84.) – Windecker, Balogh B. (Sajbán, 46.), Szabó B. (Tamás, 66.) – Haraszti (Böde, 66.), Ádám. Vezetőedző: Bognár György

Sárga lapok: Loncar (68.), Botka (75.), ill. Windecker (60.), Lenzsér (65.), Ádám (92.)

Gólok: Zachariassen (16.), Boli (83., 86.)

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin