2021. augusztus 10.
Bejutottunk a BL rájátszásába!
Férfi labdarúgócsapatunk 2-1-es összesítéssel ott van a Bajnokok Ligája következő körében.

32-szeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk a múlt szerdai 2-0-ra megnyert BL-selejtező után ezúttal a prágai Sinobo Stadionban, a Slavia Praha otthonában lépett pályára. Peter Stöger vezetőedző a Dibusz – Wingo, Botka, Blazic, Mmaee, Civic – Haratin, Laidouni, Zachariassen –Uzuni, Tokmac tizenegynek szavazott bizalmat a visszavágón.

I. félidő

Mi indítottuk útjára a labdát, a Slavia már a második percben egy mélységi indítással próbálkozott, de Samy Mmaee remekül fedezte a labdát, ami végül az alapvonalnál hagyta el a játékteret. A prágaiak a budapesti meccshez hasonlóan ezúttal is megnyomták az első perceket, de védelmünk remekül állta a sarat.

A hatodik percben Laidouni szerezte meg a játékszert az ellenfél térfelén, majd egy igazítás után passzolt is Tokmac irányába, de az egyik prágai védő olvasta középpályásunk szándékát. Egy perccel később már ők veszélyeztettek, de Hromada távoli lövése elkerülte a kaput.

A 13. percben Botka labdaszerzése után Tokmac akart centerezni, de a labda végül Kolárnál kötött ki. Három perccel később cserélni kényszerült a Slavia: Olayinka helyett Sima érkezett. A 19. percben Tokmac ragyogóan fordult le védőjéről, akit ezzel le is rázott magáról, majd a tizenhatoson belülre érve lőtt, de Kolár védett.

A játékrész felénél Haratin volt szabálytalan a tizenhatosunk előterében, Tobias Stieler játékvezető ezért sárga lapot adott neki. Veszélyes helyről jöhetett a Slavia, de Stanciu lövése nem találta el Dibusz kapuját. Tecl két szép csel után lőtt, de próbálkozása megpattant, így szöglet következett.

A 36. percben a jobb oldalunkon támadott a Slavia, majd egy centerezés után érkezett Masopust, aki a kapuba lőtt (1-0). A következő néhány percben magasabb fokozaton pörgött a prágai együttes, de nem tudtak a kapunk elé kerülni.

A hosszabbítás utolsó percében Tokmac ugratta ki Wingot, de Dorley az utolsó pillanatban szerelni tudott, szöglettel jöttünk. A sarokrúgás után nem tudott felszabadítani a hazai védelem, Civic tekert ismét középre, Botka fejelt, de nem találta el a kaput, így 1-0-s Slavia vezetéssel vonultunk a szünetre.

II. félidő

A szünetben cserélt Peter Stöger: Samy Mmaee helyett Kovacevic érkezett.

A 48. perc végén egy baloldali beadás után került helyzetbe a Slavia, de Kovacevic jó helyen állt és blokkolt, majd tisztázott kapunk előteréből. Öt perccel később egy védők mögé belőtt labdával próbálkoztak a hazaiak, egy pillanatra úgy tűnt, hogy helyzetbe is kerülnek, de Kovacevic a támadó háta mögül szögletre mentett.

A 65. percben cseréltek a hazaiak: Tecl helyét Kuchta, Hromadáét Traoré, míg Schranzét Plavsic vette át. Két perccel később mi is változtattunk: Tokmacot Ryan Mmaee váltotta, majd percekkel később Zachariassen helyett Somália érkezett.

A 74. percben Kuchtát ugratták ki a társak, aki az alapvonalról akarta visszakészíteni a labdát, de Blazic remekül blokkolt. Egy perccel később Masopust is elhagyta a pályát, érkezett Musa. Az utolsó bő 15 percre érkezett Zubkov is, aki Botkát váltotta.

A 85. percben egy szabálytalanság után Civic megkapta második sárgáját is, így idő előtt hagyta el a pályát. Három perccel később egy szöglet után került helyzetbe a Slavia játékosa, de a megpattanó labda elkerülte Dibusz kapuját.

A Slavia ugyan odaszorított minket a kapunk elé az utolsó percekben, a helyzeteik is megvoltak, az utolsó szögletnél még a kapus is felment fejelni, de nem tudtak gólt szerezni, így ugyan vereséget szenvedtünk, de2-1-es összesítéssel ott vagyunk a Bajnokok Ligája következő körében.

Férfi labdarúgás, Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló, 2. mérkőzés
Slavia Praha – FTC 1-0 (1-0)
Prága, Sinobo Stadion

Slavia Praha: Kolár – Bah, Holes, Kacaraba, Dorley – Hromada (Traoré, 65.), Stanciu – Masopust (Musa, 75.), Schranz (Plavsic, 65.), Olayinka (Sima, 16.) – Tecl (Kuchta, 65.)
Vezetőedző: Jindrich Trpisovsky

FTC: Dibusz – Wingo, Botka (Zubkov, 77.), Blazic, S. Mmaee (Kovacevic, a félidőben), Civic – Haratin, Laidouni, Zachariassen (Somália, 71.) – Uzuni, Tokmac (R. Mmaee, 67.)
Vezetőedző: Peter Stöger

Sárga lapok: Dorley (40.), illetve Haratin (23.), Zachariassen (32.), Uzuni (58.), Civic (80.)

Piros lap: Civic (85.)

Gólszerző: Masopust (36.)

Cikkajánló

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin