2022. február 19.
Helyzeteink voltak, de gól nélkül távoztunk az MTK-tól
Bajnoki címvédő labdarúgócsapatunk 0-0-s döntetlent játszott a 272. örökrangadón.

32-szeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk az OTP Bank Liga 21. fordulójában örökrangadót vívott az MTK-val.

A hét elején négy új játékos is érkezett csapatunkba, közülük a brazil Marquinhos rögtön kezdőként kapott lehetőséget a bizonyításra, míg Anderson Esiti, Pászka Lóránd és Carlos Auzqui a kispadon foglalt helyet. Sztanyiszlav Csercseszov a Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Blazic, Botka – Laidouni, Vécsei, Zachariassen – Tokmac, Marquinhos – Boli kezdőt küldte a pályára.

I.félidő

Marquinhos rögtön a meccs elején helyzetbe került, kísérlete azonban levágódott egy védőn, a szögletből pedig már nem alakult ki veszély. Pár perccel később Boli lövése gyanús körülmények között pattant le egy hazai testen, sokan büntetőt vártak, ám Karakó Ferenc sípja néma maradt. Ezt követően Zachariassen próbálkozott távolról, ám lövése nem talált kaput. A 30. percben Marquinhos kapott jó indítást a bal szélen, pár csel után pedig középre tekert, ám a labdát a kapujából kirobbanó Mijatovic előbb érte el, mint Zachariassen. A másik oldalon korábbi bajnok játékosunk, Spirovski került helyzetbe, ám lövése elment a kapunk mellett. Tíz perccel később Wingo beadása után a labda Vécsei elé került, aki nagyjából 17 méterről kínálta meg Mijatovicot, ám párharcukat az utóbbi nyerte. Rögtön jött a következő helyzet: Egy labdaszerzés után Laidouni iramodott meg, majd jól ugratta ki Tokmacot, akinek a tekerése mellé ment. 

II. félidő

Aktívan kezdtük a második játékrészt is, Marquinhos kísérlete még elhalt a blokkban, de pár perccel később Wingo életerős lövése már kaput talált, ám a montenegrói válogatott kapuson, Mijatovicon nem tudott kifogni. Nem kellett sokat várni az első veszélyes MTK-helyzetre. A labda szerencsés körülmények között utat talált a tizenhatoson belül Miovskihoz, ám gyenge lövését Dibusznak sikerült védenie. Ezt követően három cserét hajtottunk végre: Botkát Eldar Civic, Bolit Fortune Bassey, Marquinhost pedig egy másik debütáns, Carlos Auzqui váltotta. 

A 69. percben igazi tűzijátékot rendeztünk az MTK kapuja előtt: Előbb Blazic fejesére ért oda a hazaiak hálóőre, majd Samy Mmaee fejese sem talált utat a hálóba. Ezután Bassey tűzte kapura a labdát, de a gólvonalnál Szépe János tisztázott, majd ismét Mijatovicnak kellett hatalmasat védenie. A 78. percben Vécsei erőszakossága célt ért, egészen a tizanhatosig robogott  a labdával, majd átadása Civicet találta meg aki állítgatás nélkül lőtt, ám megint védett a kapus. Nem sokkal később Zachariassen lövése után már megrezdült a háló, ám a videóbíró leshelyzetet ítélt, így érvénytelen lett a gól.

Több helyzet már nem alakult ki, így maradt a 0-0-s döntetlen. Csapatunk legközelebb jövő héten, szombaton a Gyirmótot fogadja majd a bajnokság 22. fordulójában.

 

OTP Bank Liga, 21. forduló
MTK–FTC 0-0 (0-0)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion. Játékvezető: Karakó Ferenc
MTK: Mijatovic – Varju, Szépe, Rajkovic, Sluka – Kata (Szakály, 46.), Ramadani, Spirovski (Stieber, 46.) – Kadlec (Kovácsréti, 82.), Grozav (Miovski, 46.), Kovács (Mezei, 58.) Vezetőedző: Márton Gábor
FTC: Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Botka (Civic, 59.)– Laidouni, Vécsei – Zachariassen -Tokmac, Marquinhos (Auzqui) – Boli (Bassey, 59.) Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Sárga lap: Kata (7.), Spirovski (22.), illetve Tokmac (41.)

Cikkajánló

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

Mezőkövesd-FTC: elindult a jegyértékesítés!

Március 31-én, vasárnap 18.00-tól lépünk pályára a Mezőkövesd vendégeként a bajnokság 26. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin