2020. január 10.
Sokáig vezettünk, de végül kikaptunk a Genktől
Lovrencsics Gergő bombagólt lőtt, de a hajrában a belgák fordítottak, és 2-1-re nyertek.

A spanyolországi edzőtáborozásunk első napjaiban gyönyörű időnk volt: napközben 16 fok körüli hőmérséklet napsütéssel. Mindez teljesen elmúlt péntek estére, amikor a Bajnokok Ligája-csoportkörös Genk ellen léptünk pályára edzőmérkőzésen. A két együttest nagy szél és szakadó eső fogadta a spanyol harmadosztályú La Núcia vadonatúj, egyébként minden igényt kielégítő stadionjában.

I. félidő

A mieink az első félidőben így álltak fel: Dibusz - Lovrencsics, Otigba, Leandro, Heister – Sigér, Vécsei – Zubkov, Varga, Lodico – Boli.

Az elő tíz percben a Genknél volt többet a labda, az első két helyzetet azonban a mieink alakították ki. A 12. percben Lovrencsics lódult meg a jobboldalon, remekül tekert laposan a hosszúra, ahol Skvarka érkezett, és ziccerben, közelről lőtt is, de rosszul találta el a labdát, amely így keresztben ment el a kapu előtt. Kár érte, nagy helyzet volt. Egy percre rá Vécsei került lövőhelyzetbe, de 21 méteres kísérlete mellé ment, majd Zubkov cselezgetett közel a kapuhoz, ám pontatlanul passzolt utána. Ebben a periódusban nagy nyomást helyeztünk a belga bajnoki címvédő, így az ősszel a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt ellenfélre.

A 17. percben Vécsei ugratta ki jól Bolit, a kapus azonban messze kiszaladt a kapujából, és éppen előbb ért oda a labdához, mint csatárunk, így fel tudott szabadítani. Ezután a Genk is próbálkozott néhányszor öt perc alatt: Thorstvedt lövése mellé ment, Paintsilét Dibusz fogta, míg a lőni készülő Junyát Otigba szerelte becsúszva pazarul.

A 27. percben ismét mi következtünk. Leandro indítása jutott el Boli elé, aki közelről, balról, kiszorított szögből lőtt jól, de Coucke nagyot mentve szögletre tolta a labdát a bal felső elől. Azt ezt követő szögletből pedig megszereztük a vezetést!

A sarokrúgást Lovrencsics elé fejelték ki a belgák, jobbhátvédünk pedig 22 méterről, egyből, elemi erővel bombázott a jobb sarokba. Parádés gól volt (1-0).

Nem sokkal a gól után kitűnő Fradi-kontrát láthattunk. Egy Genk-szabadrúgás után Lodico tette Zubkov elé a labdát, aki egyből átpasszolt a hosszún érkező Bolihoz, ő pedig 12 méterről lőtt, Coucke nagyot védett, Boli még "estében" ismételt, de ekkor már nem sikerült a kapu felé irányítania a labdát.

A 37. percben jött az első nagyobb belga lehetőség is: Junya passzolt Odey-hez a jobbon, aki átívelt a hosszúra, ott Paintsil fejelhetett közelről, de rosszul célzott, így mellé ment a labda.

II. félidő

A szünetben sorcsere volt. A II. félidőre így álltunk ki: Gróf - Botka, Blazic, Frimpong, Civic – Haratin, Csonka - Bőle, Isael, Varga - Ramadan.

Ezúttal is mi kerültünk először helyzetbe. Az 57. percben Csonka és Haratin is szépen tartotta meg a labdát, majd Botka ugratta ki Bőlét, ő ügyesen vette át a labdát, és jobbról, 7 méterről lőtt is, a kapus védeni tudott. 

Nem sokra rá a Genk is veszélyeztett. Junya lőtt keményen 17 méterről, de Gróf vetődve nagyot védett a jobb sarok elől.

A 77. percben szép támadást vezettünk, Isael, Botka, Varga, majd Civic volt a labda útja, utóbbi balról laposan adott keresztbe, ez azonban nem volt jó sajnos a hosszún érkező  Ramadannak.

A 81. percben a semmiből egyenlített a Genk: Oyen 13 méteres lövésébe Gróf még beleért, de a labda a jobb sarokban kötött ki (1-1). 

Sőt, a hajrában a Genk meg is nyerte a meccset, miután egy kipattanó labdát Odey a kapuba lőtt (1-2).

Csapatunk így bár sokáig vezetett a BL-csoportkörös Genk ellen, végül 2-1-re kikapott.

Spanyolországi edzőtábor, 1. mérkőzés

FTC-Genk 1-2 (1-0)

FTC I. félidő: Dibusz - Lovrencsics, Otigba, Leandro, Heister – Sigér, Vécsei – Zubkov, Varga, Lodico – Boli

FTC II. félidő: Gróf - Botka, Blazic, Frimpong, Civic – Haratin, Csonka - Bőle, Isael, Varga - Ramadan.

G.: Lovrencsics (28.), ill. Oyen (81.), Odey (85.)

Cikkajánló

Fotókon a Genk elleni edzőmérkőzés

Íme, a legjobb képek labdarúgócsapatunk Genk elleni felkészülési mérkőzéséről (1-2).

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin