2021. szeptember 15.
Stöger: „A pontszerzés lesz a célunk Leverkusenben”
Az FTC osztrák vezetőedzője a hozzáállása miatt dicsérte Vécsei Bálintot a szerdai sajtótájékoztatón.

Magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk csütörtökön 18.45-től a Bayer Leverkusen vendégeként kezdi meg szereplését az UEFA Európa Liga G-csoportjának 1. fordulójában. A mérkőzést megelőző napon, szerdán az FTC Peter Stöger vezetőedző és a középpályás, Vécsei Bálint részvételével tartott sajtótájékoztatót a leverkuseni BayArenában. Az újságírók először a futballistát kérdezhették.

- Tudjuk, hogy egy Bundesligában szereplő csapat ellen fogunk játszani, amely papíron magasabb szintet képvisel, mint mi, de a múltban is többször megmutattuk már, hogy képesek vagyunk meglepetést okozni akár egy ilyen együttes ellen is. Feltérképeztük az ellenfelet, tudjuk, hogy gyors támadói vannak és sok gólt szerez, de azt is láttuk, hogy sokat is kap. Szeretnénk kihasználni ezt és élni a lehetőségeinkkel, zárt védekezésből indulva kezdjük majd a meccset – mondta el Vécsei Bálint.

A 28 éves Vécsei újságírói kérdésre válaszolva kiemelte a Leverkusen szélsőit, Moussa Diabyt és Jeremie Frimpongot, akikre szerinte külön is oda kell figyelni majd csütörtökön, ám hozzátette: ha mindenki teszi a dolgát és lezárja a területeket, a Ferencváros csapatszinten kompenzálhatja az ellenfél erősségeit.

- Azért jöttünk, hogy pontot, pontokat szerezzük. Tudjuk, hogy a Leverkusen egy nagyon jó csapat, úgy gondolom, hogy a G-csoportban a Betissel magasabb erőt képvisel, mint a négyes negyedik tagja, a Celtic, de szerintem ez egy kiegyensúlyozott csoport. Szeretnénk meglepetést szerezni. Meglátjuk, mennyire fognak lebecsülni minket. Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, de a célunk, hogy minimum pontot szerezzünk Leverkusenben.

Vécsei Bálint korábbi együttesével, a svájci Luganóval kétszer is szerepelt már az UEFA Európa Liga csoportszakaszában, így arról is kérdezték, hogy milyen érzés neki ezúttal a Ferencvárost képviselve visszatérni a sorozatba.

- Valóban, kétszer is pályára léptem már az EL-ben a Luganóval, akkor is nagyon nagy élmény volt. Nagy dolognak tartom, hogy ezúttal a Ferencvárost képviselhetem itt. Szerintem sokat erősödött az EL, kisebb a különbség a BL-hez képest, ezért is nagy fegyvertény, hogy itt lehetünk. Sokat jelent, hogy játszottam már az Európa Ligában, hiszen így megvan a nemzetközi tapasztalatom, de ez elmondható a csapatról is, amely harmadik éve szerepelhet valamelyik európai kupasorozat csoportkörében. Szeretnénk a tapasztalatainkat felhasználva eredményesen szerepelni a G-csoportban.

Vécsei Bálint után Peter Stöger mondta el várakozásait a sajtóeseményen.

- A Leverkusennek megvannak a kvalitásai ahhoz, hogy a Bajnokok Ligájában játsszon, biztos vagyok benne, hogy komolyan fogja venni a csütörtöki mérkőzést. Számára is ez lesz a csoportkör első meccse, melyet hazai pályán rendeznek, a nyáron kinevezett új edző is biztosan szeretne sikerrel rajtolni – kezdte Stöger. - A felkészülés során mindent ugyanúgy csináltunk, mint máskor, minden mérkőzést 100 százalékosan komolyan veszünk, bárki ellen is kell pályára lépnünk. A lehető legjobb csapattal fogunk kiállni Leverkusenben. Jó napot kell kifognunk, de a pontszerzés lesz a célunk. A Young Boys ellen is megmutattuk, hogy egymás után két mérkőzésen is tudunk jól játszani. Nehéz meccsre számítok Leverkusenben.

Peter Stöger korábban az 1. FC Köln vezetőedzője is volt, így megkérdezték, hogy érzi magát újra a Rajna-partján (csapatunk bázisa Köln, amely Leverkusentől alig félórányi autóútra található).

- Tipikus kölni időjárás fogadott, de ez nem lepett meg – válaszolta Stöger, utalva a szürke, esős időre. – Jó volt visszatérni oda, ahol korábban már megfordultam, viszont nem igazán volt időm arra, hogy emberekkel találkozzak.

Végezetül a trénert Vécsei Bálint, Botka Endre és Somália kapcsán is kérdezték.

- Azt természetesen nem árulhatom el, hogy Vécsei Bálint pályára lép-e csütörtökön, de azt szeretném elmondani, hogy nagyra becsülöm őt, profi labdarúgó, aki minden tréningen maximális hozzáállással dolgozik. Jól játszott a hétvégén, a Honvéd ellen is, így jó esélye van arra, hogy játszik. Botka Endre és Somália nem utazott el a csapattal, mindketten sérültek.

Cikkajánló

EL-lenfélmustra, 1. rész: Bayer Leverkusen

Első UEFA Európa Liga-ellenfelünk a játékoskeretek összértéke alapján kiemelkedik a G-csoportból.

„Nem készülünk rotálásra a Fradi ellen”

Első EL-ellenfelünk vezetőedzője hangsúlyozta, semmiképpen sem szabad lebecsülni a Ferencvárost.

Bayer Leverkusen–FTC: megérkeztünk Németországba!

Csapatunk szerda este már a csütörtöki mérkőzés helyszínén, a BayArenában tréningezik.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin