2021. augusztus 28.
Stöger: A végére kijött, hogy mi vagyunk a jobb csapat
Vezetőedzőnk örült a sikernek és a csapat hiányosságairól is beszélt a DVSC legyőzése után.

Mint megírtuk, magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk 4-2-re legyőzte a DVSC-t az OTP Bank Liga 5. fordulójának szombati, Groupama Arénában rendezett mérkőzésén. A bajnokit követően vezetőedzőnk, Peter Stöger sajtótájékoztatón értékelte a látottakat.

- Nem volt egyszerű dolgunk. Eleinte sok helyzetünk volt, hogy megszerezzük a vezetést, azonban sajnos túl könnyű gólt engedtünk az ellenfélnek a meccs elején. A csapat munkájával elégedett vagyok, a végére kijött, hogy mi vagyunk a jobb csapat. Túl sok helyzet maradt ki, lőhettünk volna több gólt – kezdte az osztrák tréner. – A kihagyott helyzetek miatt abszolút nem vagyok bosszús, hiszen a legfontosabb, hogy kidolgozzuk a lehetőségeinket, az csak a saját dolgunkat könnyíti meg, ha minél többet értékesítünk is közülük. Ez ráadásul az edző egészségének is jobbat tesz. Amivel nem vagyok megelégedve a mai meccs kapcsán, az a tizenhatoson belüli védekezésünk. Túl könnyű labdákat engedünk az ellenfélnek, illetve a pontrúgások elleni védekezésünk sem az, amit én elvárok, sőt, az egy az egy elleni védekezésben is jobb teljesítményt szeretnék látni. Tisztában vagyunk a hiányosságokkal, dolgozunk rajtuk.

Újságírói kérdésre válaszolva Peter Stöger leszögezte, hogy nem tervez további erősítéseket, változtatásokat a keretben, emellett arról is beszélt, hogy mi hangzik el egy-egy mérkőzés után, illetve mi alapján dől el, hogy kik végzik el a tizenegyeseket.

- Alapvetően a kupaktanács során hasonló dolgok hangzanak el, mint amikről én a sajtótájékoztatón beszélek, átbeszéljük, hogy mi történt a mérkőzésen, mi az, amin javítani szeretnénk, illetve ezúttal sok szerencsét kívántunk azoknak, akik a jövő héttől a válogatottakban szerepelnek. Ami a büntetőket illeti: szerencsére sok tizenegyest tudunk rúgni, ami azt jelenti, hogy jól dolgozunk a büntetőterületen belül. Minden mérkőzés előtt megvan, hogy kik lőnek tizenegyest, ezúttal Ryan Mmaee és Ihor Haratin volt kijelölve. Talán túl jó a viszony a játékosok között, ezért valószínűleg úgy döntöttek, hogy átengedik a második lehetőséget Tokmacnak, hogy ő is gólt szerezhessen, de ez nem biztos, hogy jó döntés volt. A későbbiekben szívesen kijelölnék pár tizenegyesrúgót a szakmai stábból is, csak mi sajnos nem mehetünk fel a pályára – zárta viccesen a sajtótájékoztatót Peter Stöger.

Cikkajánló

Hátrányból simán vertük a Debrecent

Címvédő férfi labdarúgócsapatunk szombat esti bajnokiján 4-2-re nyert a Debrecen ellen.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

Varga Barnabás a gólátlag-rangsor élén

72 ligát figyelembe véve támadónk rendelkezik a legjobb átlaggal a büntetők nélküli gólszerzést illetően.

FTC35: Dibusz Dénes elitklubba lépett

Kapusunk a jövőben komoly rekordokat dönthet meg a bajnoki címek tekintetében.

FTC 35: TOP10-ben Európában

Cikkünkben megvizsgáltuk, hogyan állunk a bajnoki címek számában az európai összevetésben.

FTC35: Ők vívták ki a 35. bajnoki címünket

13 játékosunk először ünnepelhet magyar bajnoki címet, de sok „trófeahalmozó” is van a keretben.

VIDEÓ: Így ünnepeltek a 35-szörös bajnokok

A Kisvárda elleni meccs után elindult a buli és az örömmámor a Groupama Arénában.

„A Ferencváros mindannyiunknál nagyobb!”

A Kisvárda elleni meccset és a bajnoki cím bebiztosítását követően vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics értékelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin