2021. július 19.
Stöger: „Emelni kell a játékunk színvonalán”
Vezetőedzőnk mellett Sigér Dávid mondta el várakozásait a Zalgiris elleni párharc előtt.

Labdarúgócsapatunk hétfő délután megtartotta a Zalgiris Vilnius elleni Bajnokok Ligája-selejtező mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, amelyen Peter Stöger vezetőedző, valamint válogatott labdarúgónk, Sigér Dávid válaszolt az újságírók kérdéseire.

- Nagyon fontos forduló jön - kezdte vezetőedzőnk a sajtóeseményt. - Az első körben nem játszottunk túl jól, de az eredmény miatt elégedettek lehettünk. A Prishtina ellen sok helyzetet alakítottunk ki, de sajnos a koszovóiak előtt is több esély adódott, mint azt szerettük volna. A legjobb tudásunkat kell nyújtani, fontos lesz, hogy emeljünk a játékunk színvonalán, és ha így lesz, továbbjutunk. Mi vagyunk a favoritok, miénk a jobb csapat. Fontos lesz a támadás és a védekezés közötti egyensúly megtalálása, és az is, hogy hogyan tudunk előnyt kovácsolni a rögzített helyzetekből.

Edzőnket arról is kérdezték, mennyiben tér el a Zalgiris játékstílusa a Prishtináétól.

- Nehéz összehasonlítani őket. A Zalgiris tud négy és öt védővel is játszani, nekünk ezért mindkét verzióra fel kell készülnünk, ez például eltérő az előző párharctól. A litvánok talán kevésbé fizikálisak, mint a Prishtina volt, igaz, akkor is felhívtam a figyelmet arra, hogy a koszovói együttes sem volt rossz technikai téren. Nem lesz könnyű meccs, de hazai pályán ki kell jönnie a két együttes közötti különbségnek.

Sigér Dávid arról beszélt, szerinte mi lesz a legfontosabb a keddi összecsapáson.

- Meg kell mutatnunk, hogy sikerült játékban előrébb lépnünk. Bár sok gólt lőttünk az első körben, mégis volt bennünk hiányérzet. Persze, ez annak is felróható, hogy ez volt ebben a szezonban az első tétmeccsünk. Nem tudtunk sok időt együtt készülni, és ezen a szinten nem is lesz sok idő a próbálkozásra. Kellően óvatosan leszünk, nem becsüljük le az ellenfelet, de bátran és kezdeményezően kell játszanunk, hiszen tudjuk, hogy már az első meccsen jó eredményt kell elérnünk. Mivel oda-visszavágós a párharc, ezért kiegyensúlyozottnak kell lenni, és a lehető legkevesebb esélyt szabad adni az ellenfélnek a gólszerzésre. Biztos vagyok benne, hogy tudunk gólokat lőni a Zalgirisnek, de a kulcs az lesz, mennyire leszünk szervezettek védekezésben, és abból hogy tudunk átmenni támadásba.  

Peter Stögertől Botka Endre állapotáról is érdeklődtek.

- Már velünk edzett az elmúlt napokban, jobb állapotban van, mint egy hete. Persze még nem 100 százalékos, de tegnap kifejezetten jól teljesített – mondta edzőnk, majd nyilatkozott arról is, hogy a Zalgiris kiejtése már az egyik európai kupa csoportkörét biztosítaná.

- Nagy lehetőség a csoportkörbe jutás. Egy olyan nagy klubnak, mint amilyen a Ferencváros, ez kell legyen a célja. Nemcsak szakmailag, de gazdaságilag is lényeges a csoportkörbe jutás. És ehhez a pályán is jó döntéseket kell hozni.  

Jegyek még kaphatóak a mérkőzésre - infók ITT!

Cikkajánló

Kölcsönadjuk Gera Dánielt

A 25 éves magyar szélső az előző idény bajnoki ezüstérmeséhez távozik.

Szurkolói tájékoztató

Nem lehetnek vendégszurkolók Vilniusban.

Négy fiatal játékossal kötöttünk profi szerződést

Fenyvesi Gergely, Godányi Dominik, Lisztes Krisztián, valamint Dragan Cubra is aláírt.

Már kaphatók a jegyek az új szezon első bajnokijára

Szurkolóinknak online vásárlás esetén kedvezmény jár!

Bemutatjuk új másodedzőnket, Gerhard Fellnert

Az osztrák szakember a síelés mellett a családjával és új kutyájával szeret kikapcsolódni - VIDEÓ!

Myrto Uzuni vezeti a BL-góllövőlistát

Albán válogatott támadónk három mérkőzést követően négy találatnál jár a BL-selejtezőben.

Tokmac: „Minden szurkolót jól hallottunk a stadionban!"

A Zalgiris elleni második gól szerzője szerint erre a játékra építhetünk a visszavágón – VIDEÓ!

Stöger: „Jó pozícióba kerültünk a visszavágó előtt”

Vezetőedzőnk a Zalgiris elleni első meccsről, Ryan Mmaee-ról és a kihagyott büntetőről is beszélt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most