2021. november 25.
Stöger: „Nem lehetek elégedett a teljesítménnyel”
A Real Betis elleni mérkőzés után Peter Stöger és Botka Endre értékelt.

Mint megírtuk, magyar bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk 2-0-s vereséget szenvedett a Real Betis vendégeként az UEFA Európa Liga csoportkörének 5. fordulójában. A találkozó után vezetőedzőnk, Peter Stöger, és magyar válogatott védőnk, Botka Endre válaszolt az újságírók kérdéseire.

- Nem lehetek elégedett a pályán mutatott teljesítménnyel, sajnos nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést egy rendkívül erős csapat ellen – kezdte Peter Stöger. - Öt perc után 1-0-ra vezetett az ellenfél, és ezután nagyon nehéz volt visszajönni a meccsbe. Az első félidőben megfelelő presszinggel hibára tudtuk kényszeríteni az ellenfelet, főleg passzok tekintetében. Voltak lehetőségeink a tizenhatoson belül is, sajnos nem tudtunk gólt lőni, ami problémát jelentett. A második félidőben is nagy gond volt, hogy korán jött a gól, ezzel pedig már nem tudtunk mit kezdeni. Úgy gondolom, hogy a mai mérkőzésen a jobb csapat győzött.

Vezetőedzőnk újságírói kérdésre elmondta, hogy Laidouni azért nem volt a kezdőcsapat tagja a Betis ellen, mert nagyon mély a csapat kerete, és mert a tunéziai válogatott lábában nagyon sok mérkőzés volt az utóbbi időben. Stöger azt is hozzátette, hogy mindenki tudja róla, hogy egy nagyon jó játékos, de a kezdőcsapat kialakításánál a pihentetést is mérlegelni kell.

A következő kérdés arra vonatkozott, hogy mi az oka annak, hogy előbb a Celtic, majd most a Betis is korán gólt tudott szerezni.
- Úgy gondolom, hogy ennek nem egyszerű megmagyarázni a pontos okát. Minden mérkőzése előtt átbeszéljük, hogy az elsőtől az utolsó percig koncentrálnunk támadásban és védekezésben egyaránt. Sajnos előfordulnak ilyen hibák annak ellenére is, hogy már a 0. perctől koncentrálva lépünk ki a pályára, mégis korán gólt kapunk. Talán az is ott lehetetett a háttérben, hogy a Betis hatalmas nyomást helyezett ránk már a mérkőzés elején, hiszen nagyon fontos volt nekik a pontszerzés, és talán rossz döntéseket hoztunk védekezésben.

Az újságírók Botka Endrétől arra voltak kíváncsiak, hogy hogy élte meg a Betis által rájuk helyezett nyomást.
- Arra számítottunk, hogy már az első perctől kezdve nekünk fognak jönni, és ez így is történt. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy ha kicsit türelmesebbek vagyunk, akkor ki tudtuk volna hozni a labdát. Az egész taktikánkat elrontotta, hogy már nagyon korán gólt kaptunk, ezután nekünk kellett kezdeményezni, de ezúttal sajnos nem voltak meg a helyzeteink. Természetesen szomorúak vagyunk, hiszen szeretnénk a szurkolóinkat kielégíteni. Tudjuk, hogy egy sokkal jobb csapat ellen játszottunk, ennek ellenére mindent megpróbáltunk. Sajnos valamiért ebben az évben nem megy olyan jól nemzetközi szinten, de tanulni kell a hibáinkból, és akkor jövőre erősebben visszatérni.

Cikkajánló

„Eső? Ahhoz már hozzászoktam Norvégiában!”

Kristoffer Zachariassen közel volt az első bajnoki góljához, mégsem bánja, hogy még várnia kell rá – VIDEÓ!

Peter Stöger: „A látottak alapján mi voltunk a jobbak”

Vezetőedzőnk azt kapta, amire számított a Mezőkövesd elleni vasárnapi mérkőzésen.

Újabb fontos győzelem, ismét kapott gól nélkül

Listavezető férfi focicsapatunk az NB I-es tabellán ötödik Mezőkövesd otthonából is elhozta a három...

„Nem lehet kérdés, hogy milyen céllal lépünk pályára”

A Mezőkövesd elleni találkozó előtt vezetőedzőnk, Peter Stöger beszélt várakozásairól.

Elhunyt Rakonczay András

Emlékét örökké megőrizzük!

Mezőkövesden a Fradi-minibusz!

Karácsonyi termékekkel, hazai mezünkkel és számos szurkolói kiegészítővel várjuk a fradistákat!

„Csapatként nyerünk és csapatként veszítünk”

Csapatkapitányunk a helyszínen értékelte a Betis ellen 2-0-ra elveszített sevillai UEL-mérkőzést – VIDEÓ!

UEL: a kesztyűt felvettük, de gólokat a Betis lőtt

Férfi labdarúgócsapatunk nagyot küzdött a sevillai UEL-csoportmeccsén, de nem sikerült pontot szereznie.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most