2021. november 25.
Stöger: „Nem lehetek elégedett a teljesítménnyel”
A Real Betis elleni mérkőzés után Peter Stöger és Botka Endre értékelt.

Mint megírtuk, magyar bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk 2-0-s vereséget szenvedett a Real Betis vendégeként az UEFA Európa Liga csoportkörének 5. fordulójában. A találkozó után vezetőedzőnk, Peter Stöger, és magyar válogatott védőnk, Botka Endre válaszolt az újságírók kérdéseire.

- Nem lehetek elégedett a pályán mutatott teljesítménnyel, sajnos nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést egy rendkívül erős csapat ellen – kezdte Peter Stöger. - Öt perc után 1-0-ra vezetett az ellenfél, és ezután nagyon nehéz volt visszajönni a meccsbe. Az első félidőben megfelelő presszinggel hibára tudtuk kényszeríteni az ellenfelet, főleg passzok tekintetében. Voltak lehetőségeink a tizenhatoson belül is, sajnos nem tudtunk gólt lőni, ami problémát jelentett. A második félidőben is nagy gond volt, hogy korán jött a gól, ezzel pedig már nem tudtunk mit kezdeni. Úgy gondolom, hogy a mai mérkőzésen a jobb csapat győzött.

Vezetőedzőnk újságírói kérdésre elmondta, hogy Laidouni azért nem volt a kezdőcsapat tagja a Betis ellen, mert nagyon mély a csapat kerete, és mert a tunéziai válogatott lábában nagyon sok mérkőzés volt az utóbbi időben. Stöger azt is hozzátette, hogy mindenki tudja róla, hogy egy nagyon jó játékos, de a kezdőcsapat kialakításánál a pihentetést is mérlegelni kell.

A következő kérdés arra vonatkozott, hogy mi az oka annak, hogy előbb a Celtic, majd most a Betis is korán gólt tudott szerezni.
- Úgy gondolom, hogy ennek nem egyszerű megmagyarázni a pontos okát. Minden mérkőzése előtt átbeszéljük, hogy az elsőtől az utolsó percig koncentrálnunk támadásban és védekezésben egyaránt. Sajnos előfordulnak ilyen hibák annak ellenére is, hogy már a 0. perctől koncentrálva lépünk ki a pályára, mégis korán gólt kapunk. Talán az is ott lehetetett a háttérben, hogy a Betis hatalmas nyomást helyezett ránk már a mérkőzés elején, hiszen nagyon fontos volt nekik a pontszerzés, és talán rossz döntéseket hoztunk védekezésben.

Az újságírók Botka Endrétől arra voltak kíváncsiak, hogy hogy élte meg a Betis által rájuk helyezett nyomást.
- Arra számítottunk, hogy már az első perctől kezdve nekünk fognak jönni, és ez így is történt. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy ha kicsit türelmesebbek vagyunk, akkor ki tudtuk volna hozni a labdát. Az egész taktikánkat elrontotta, hogy már nagyon korán gólt kaptunk, ezután nekünk kellett kezdeményezni, de ezúttal sajnos nem voltak meg a helyzeteink. Természetesen szomorúak vagyunk, hiszen szeretnénk a szurkolóinkat kielégíteni. Tudjuk, hogy egy sokkal jobb csapat ellen játszottunk, ennek ellenére mindent megpróbáltunk. Sajnos valamiért ebben az évben nem megy olyan jól nemzetközi szinten, de tanulni kell a hibáinkból, és akkor jövőre erősebben visszatérni.

Cikkajánló

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin