2021. július 6.
Peter Stöger: „Az első gól megszerzése fontos volt”
Vezetőedzőnk elégedetten értékelt a Prishtina legyőzése után.

Mint megírtuk, magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk Tokmac Nguen, Ryan Mmaee és Miha Blazic góljával kedden vendéglátóként 3-0-ra győzött a koszovói bajnok FC Prishtina ellen a Bajnokok Ligája-selejtező 1. fordulójának első mérkőzésén. A budapesti párharcot követően vezetőedzőnk, Peter Stöger sajtótájékoztatón értékelt.

- Boldog vagyok ezzel a végeredménnyel. Tudtam jól, hogy nem számíthatunk könnyű mérkőzésre, tekintve az ellenfél technikai kvalitásait, gyorsaságát, tisztában voltunk azzal, hogy a Prishtina erős lehet kontrákban. Az első gól megszerzése nagyon fontos volt, utána több terület volt előttünk, amit ki is használtunk – kezdte vezetőedzőnk, aki a négy felkészülési meccs megnyerése után így győzelemmel mutatkozott be tétmérkőzésen is a Ferencváros vezetőedzőjeként. – Az első félidőben figyelnünk kellett az ellenfél kontráira, viszont szerettük volna birtokolni a labdát és kiszolgálni a szélsőinket, hogy ők beadásokkal tudják segíteni a csapatot. Ez a második játékrészben már jobban sikerült. Gyorsabb játékra törekedtünk, szerettük volna minél hamarabb átjátszani a labdát az egyik oldalról a másikra.

„Készen van” már a csapat, esetleg tervez még erősítést a vezetőedző? – kérdezték.

- Elégedett vagyok az adott kerettel – válaszolta Peter Stöger. – Nem vagyok az a típusú edző, aki mindig újabb játékosokat szeretne. Az a dolgom, hogy a klubbal együtt dolgozzak és együtt legyünk sikeresek. A felkészülés alatt nem volt könnyű dolgunk, hiszen néhány játékos megsérült, többen pedig a válogatottjukkal voltak, de szerintem sikerrel vettük az akadályokat.

A következő újságírói kérdés arra vonatkozott, hogy Peter Stögernek célja-e túlszárnyalni elődje eredményeit?

- Hasonló sikerekkel abszolút megelégszem – mondta mosolyogva. – Követtem a Ferencváros tavalyi BL-szereplését, nagyon szép eredményeket ért el. Nyilván egy csapatnak az a célja, hogy folyamatosan javuljon, de ha az én irányításommal is elérnénk a BL-csoportkört és megnyernénk a bajnokságot, azzal elégedett lennénk.

A nyáron szerződtetett támadó, Ryan Mmaee góllal debütált, ez fontos az edzőnek is? – így szólt a következő kérdés.

- Persze, ez fontos neki is, a csapatnak is. Jó felkészülése volt, és noha az edzőtábor után ő is egy kicsit elfáradt, az elmúlt napokban egyre frissebbnek tűnt, így vele is közöltem, hogy valószínűleg számítani fogok rá a Prishtina ellen. Nagyon jó a tizenhatoson belüli játékban, remek csatár, örülök az eredményességének. 

Azt is megemlítették az újságírók, hogy másik csatárunk, Franck Boli nem volt boldog lecserélésekor. Így arra is rákérdeztek, vezetőedzőként hogyan értékei a hasonló helyzeteket?

- Persze, nem volt túl boldog, de az ilyen dolgok előfordulnak. Nyilván ő is érezte, hogy több lehetősége is volt a pályán, de sajnos nem sikerült a gólszerzés. Szerintem jól teljesített, talán egy kis szerencse is hiányzott ahhoz, hogy eredményes legyen. Alapvetően jó munkát végzett, de ha a szakmai stábnak van lehetősége egy másik kiváló játékost becserélni, akkor azt meg kell lépnie. Jól ismerem az ilyen helyzeteket, hiszen játékosként én is megéltem hasonló helyzeteket.

A 3-0-s előny megnyugtató fór a visszavágó előtt. Vajon Peter Stöger ennek tudatában tartalékol majd a visszavágón? – kérdezték.

- A visszavágó nem a megfelelő alkalom a kísérletezésre. Fontos mérkőzés vár ránk, fontos számunkra a továbbjutás, ezért a lehető legjobb csapattal fogunk felállni.

A visszavágót július 13-án, kedden 20.00-tól rendezik Pristinában.

Cikkajánló

Mmaee góllal debütált, hárommal győztük le a Prishtinát

Férfi labdarúgócsapatunk 3-0-ra győzte le koszovói ellenfelét a BL-selejtező 1. fordulójának 1. mérkőzésén.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

Varga Barnabás a gólátlag-rangsor élén

72 ligát figyelembe véve támadónk rendelkezik a legjobb átlaggal a büntetők nélküli gólszerzést illetően.

FTC35: Dibusz Dénes elitklubba lépett

Kapusunk a jövőben komoly rekordokat dönthet meg a bajnoki címek tekintetében.

FTC 35: TOP10-ben Európában

Cikkünkben megvizsgáltuk, hogyan állunk a bajnoki címek számában az európai összevetésben.

FTC35: Ők vívták ki a 35. bajnoki címünket

13 játékosunk először ünnepelhet magyar bajnoki címet, de sok „trófeahalmozó” is van a keretben.

VIDEÓ: Így ünnepeltek a 35-szörös bajnokok

A Kisvárda elleni meccs után elindult a buli és az örömmámor a Groupama Arénában.

„A Ferencváros mindannyiunknál nagyobb!”

A Kisvárda elleni meccset és a bajnoki cím bebiztosítását követően vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics értékelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin