2021. július 5.
Peter Stöger: „Az egész csapat nagyon motivált”
Peter Stöger és Myrto Uzuni vett részt a Prishtina elleni BL-meccset felvezető hétfői sajtótájékoztatón.

Mint ismert, magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk kedden 18.00-kor a koszovói bajnok Prishtina együttese ellen hazai pályán, a Groupama Arénában kezdi meg szereplését a Bajnokok Ligája idei selejtezőjében. Az 1. forduló első, budapesti mérkőzése előtt hétfőn vezetőedzőnk, Peter Stöger és az FTC gólerős játékosa, Myrto Uzuni sajtótájékoztatón beszélt az esélyekről.

- Jó napot! – kezdte magyarul az FTC trénere, Peter Stöger, aki ezt követően angolra váltott. –Nagyon várjuk a holnapi mérkőzést, amellyel véget is ér a felkészülésünk, amely nem a legkönnyebb időszak volt a játékosok számára. A labdarúgók egy kicsit talán fáradtak, ettől függetlenül várják már, hogy tétmérkőzésen bizonyíthassanak. Összességében úgy gondolom, hogy jó felkészülési időszakon vagyunk túl, mindenki fitt, fizikailag jó állapotban van. Mind a négy felkészülési mérkőzésünket megnyertük, hármat ráadásul olyan ellenféllel szemben, amely szintén érdekelt a nemzetközi porondon.

Ezt követően Myrto Uzuni vette át a szót vezetőedzőnktől.

- Szerintem nagyon jól alakult számunkra a felkészülési időszak, jó mérkőzéseket játszottunk és eredményesek is voltunk – jelentette ki albán labdarúgónk, aki az új idényre készült legújabb hazai Fradi-mezben jelent meg a sajtóeseményen. – Erős mentalitású edzőnk van, aki nagyon jól felkészítette a csapatot. Kedden szeretnénk a lehető legjobb eredményt elérni, győzelemmel megajándékozni a szurkolóinkat.

Myrto Uzuni magabiztosan nyilatkozott a keddi sajtótájékoztatón

Újságírói kérdésre válaszolva Peter Stöger elmondta, hány gólt vár a csapattól.

- Annyi gólt szeretnénk szerezni, amennyit csak lehetséges. Az talán kijelenthető, hogy mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de tiszteljük az ellenfelet, amelynek mindkét előselejtezős találkozóját láttuk, így tudjuk, hogy jó, fizikálisan erős együttessel találkozunk. A gólszerzés az ő feladata lesz – mutatott Stöger egy mosoly kíséretében a mellette ülő Myrto Uzunira. – A lehető legjobb összetételű csapatot fogom pályára küldeni, ám ahhoz, hogy sikeresek legyünk, elengedhetetlen a türelem is. Láthattuk az Európa-bajnokságon is, hogy ez a mentalitás vezethet sikerre.

Akadt olyan újságíró a kérdezők között, aki arra volt kíváncsi, hogy Stöger milyen érzésekkel várja, hogy tétmérkőzésen is bemutatkozhasson a Groupama Aréna közönségének.

- Lehet, hogy kívülről ez nem mindig látható rajtam, de belülről nagyon fel vagyok tüzelve, motiváltan várom a keddi mérkőzést. Ez egy remélhetőleg hosszú sorozat első állomása lesz, hiszen a célunk, hogy a Ferencváros ismét nemzetközi kupasorozat csoportkörében szerepelhessen. Nem vagyok az a típusú edző, aki fel-alá rohangál a mérkőzés közben, ettől függetlenül igyekszem a saját módomon irányítani a csapatot. A keddi selejtező számomra is új szituáció lesz. Játékosként és edzőként is sok nemzetközi mérkőzésen vettem már részt, ám ez lesz a bemutatkozó tétmeccsem az új klubomnál, ahol tiszta lappal indulok. A célunk elérni a csoportkört és folytatni az elmúlt évek sikerszériáját, de ezzel tisztában vannak a labdarúgók is. Motivált vagyok, mert tudom, hogy mennyire fontos a siker a Ferencvárosnak és a szurkolóknak is.

Végezetül Stöger beszélt a szakmai stábhoz a múlt héten csatlakozott másodedzőről, Gerhard Fellnerről is.

- Már a munkám kezdetén is úgy terveztem, hogy egy kicsit kivárok, hogy kiderüljön, miben kell még hozzátenni a stábhoz, amely nagyon jó szakemberekből áll. Vártunk 3-4 hetet, hogy az új segédedzőt idehozzuk. Ő amellett, hogy a legmagasabb licensszel rendelkezik, sokat segít az elemzésben.

Az FTC idei első tétmérkőzésére szóló jegyek kaphatók személyesen a Groupama Aréna jegypénztárainál vagy online a meccsjegy.fradi.hu-n is!

Férfi labdarúgás, Bajnokok Ligája-selejtező, 1. forduló

Bajnoki ág, első mérkőzés

FTC–Prishtina (koszovói)

2021. július 6., kedd 18.00

Helyszín: Budapest, Groupama Aréna

Jegyek: személyesen a Groupama Aréna jegypénztárainál (H-P.: 10.00-18.00; Szo.: 9.00-13.00) vagy online, a meccsjegy.fradi.hu-n

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin