2022. március 26.
Sigér Dávid visszatért, győzelem a Szeged ellen
Férfi labdarúgócsapatunk 1-0-ra nyert a Szeged elleni felkészülési mérkőzésen.

32-szeres magyar bajnok és címvédő férfi labdarúgócsapatunk a válogatott szünetben alatt, március 26-án, szombaton az NB II harmadik helyén álló Szeged ellen játszott felkészülési mérkőzést a Szent Gellért Fórumban. Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző a Bogdán – Wingo, Besic, Somália, Pászka – Esiti, Loncar- Auzqui, Marquinhos, Zubkov – Boli kezdőt küldte a pályára. A szegedi szervezők kitettek magukért, ugyanis a találkozó előtt az egyaránt Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, Mága Zoltán és az operaénekes Molnár Levente előadásában hallgathatta meg a közönség Erkel Ferenc Bánk Bán című operájának Hazám, hazám című áriáját, majd a találkozó előtt a két művész által felcsendült a magyar himnusz is.

I. félidő

A hatodik percben Zubkové volt az első lehetőségünk, ám a lövése elkerülte a hazai kaput, majd Auzqui beadása után ismét ukrán játékosunk veszélyeztetett ezúttal fejjel, de gólnak most sem örülhettünk.

A 18. percben Loncar fejelt kapura egy szöglet után, ám a labda csak kívülről hullott a hálóra. Nem sokkal később ismét Zubkov állt közel a gólhoz, ám fejese nem talált kaput. A 37. percben Bogdán Ádámnak kellett védenie egy hazai lövést. A félidő hajrájában Pászka beadása után Boli is fejjel próbálkozott, de ő sem tudta megszerezni a vezetést a Fradinak, így 0-0 állt az eredményjelzőn a szünetben.

II. félidő

Ötöt is cseréltünk a folytatás előtt. Bolit Fortune Bassey, Auzquit Róbert Mak, Marquinhost Marko Marin, Esitit Kristoffer Zachariassen, míg Zubkovot Tokmac Nguen váltotta. A második félidőben bátrabban játszott a Szeged, amely több veszélyes helyzetet is kialakított a kapunk előtt, de gól nem született.

A félidő derekán fontos cserét hajtott végre csapatunk: Loncar helyére érkezett hosszú sérülését követően csupaszív középpályásunk, Sigér Dávid, aki 243 napot követően léphetett újra pályára, utoljára 2021. július 27-én játszhatott. Wingót pedig nem sokkal később Kaján Norbert váltotta. A 71. percben Basssey fejelt kapura, ám a hazai kapus nagy bravúrral védeni tudott, ahogyan egy perc múlva Bogdán Ádám is. Újabb cserékkel frissítettünk: Katona Máté Pászka, Könczey Márk pedig Somália helyére jött a hajrára, majd Bogdánnak is védenie kellett egyet ziccerben. Végül a 87. percben Pejovic öngóljával megszereztük a vezetést és megnyertük a találkozót.

Férfi labdarúgás, felkészülési mérkőzés
Szeged, Szent Gellért Fórum
Szeged-Csanád Grosics Akadémia-FTC 0-1 (0-0)
FTC: Bogdán – Wingo (Kaján, 62.), Besic, Somália (Könczey, 77.), Pászka (Katona, 77.) – Esiti (Zachariassen, a szünetben), Loncar (Sigér, 61.) – Auzqui (Mak, a szünetben), Marquinhos (Marin, a szünetben), Zubkov (Tokmac, a szünetben) – Boli (Bassey, a szünetben) Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Gólok: Pejovic (87., öngól)

Cikkajánló

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

Varga Barnabás a gólátlag-rangsor élén

72 ligát figyelembe véve támadónk rendelkezik a legjobb átlaggal a büntetők nélküli gólszerzést illetően.

FTC35: Dibusz Dénes elitklubba lépett

Kapusunk a jövőben komoly rekordokat dönthet meg a bajnoki címek tekintetében.

FTC 35: TOP10-ben Európában

Cikkünkben megvizsgáltuk, hogyan állunk a bajnoki címek számában az európai összevetésben.

FTC35: Ők vívták ki a 35. bajnoki címünket

13 játékosunk először ünnepelhet magyar bajnoki címet, de sok „trófeahalmozó” is van a keretben.

VIDEÓ: Így ünnepeltek a 35-szörös bajnokok

A Kisvárda elleni meccs után elindult a buli és az örömmámor a Groupama Arénában.

„A Ferencváros mindannyiunknál nagyobb!”

A Kisvárda elleni meccset és a bajnoki cím bebiztosítását követően vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics értékelt.

FTC35: Történelmi bajnoki címet nyertünk

Az FTC 125 éves történelmében még sosem sikerült zsinórban hatszor bajnokságot nyernünk, egészen idáig.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin