2022. szeptember 23.
Szenzáció! Lipcsében győztük le a németeket!
Szalai Ádám góljával 1-0-ra győztük le Németországot, hétfőn a csoportelsőségért lépünk pályára.

A nyár eleji egészen elképesztő menetelés után szeptember 23-án, pénteken a felnőtt magyar férfi labdarúgó-válogatott Lipcsébe látogatott, ahol a Hansi Flick vezette Németország vendégeként lépett pályára a Nemzetek Ligája A-divíziójának utolsó előtti, 5. fordulójában. Szövetségi kapitányunk, Marco Rossi alaposan megforgatta a lapokat, és a Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai – Fiola, Nagy, Schäfer, Kerkez – Szoboszlai – Gazdag, Szalai kezdőcsapatot küldte a pályára, így Dibusz, Vécsei és Botka a kispadról figyelték az eseményeket.

I. félidő

A mieink jól és bátran kezdték utolsó előtti Nemzetek Ligája mérkőzésüket, és már fél perc eltelte után szögletet végezhettek el. A hazaiak az előző két egymás elleni összecsapásból tanulva (2-2 az Európa-bajnokságon, 1-1 az NL-ben) masszívan megszervezték védelmüket a gyors magyar támadók ellen.

Az első komolyabb helyzet is hozzánk volt köthető, de Szalai lövését blokkolta a német védelem. Az olasz meccs után visszavonuló csapatkapitány egy káprázatos mozdulattal ért bele a sarokrúgásba, a labda pedig Ter Stegen felett a kapuba hullott (0-1), megszereztük a vezetést! A gól után sem vettünk vissza, a 25. percben egy jó szabadrúgás-kombináció után Gazdag került helyzetbe, de a Barcelona kapusa jól mozdult ki.

A 27. percben egy jobboldali szöglet vágódott Sané elé, de a német támadó lövése elkerülte Gulácsi kapuját, maradt az egygólos magyar vezetés. Tíz perccel később jegyezhettük fel a német válogatott első komoly gólszerzési lehetőségét, de Müller fejesét Gulácsi magabiztosan hárította.

A magyar válogatott nagyszerű és bátor játékkal kezde az első negyvenöt percet, és egy elképesztő Szalai-góllal a vezetést is megszerezte, melyre a hazaiak nem tudtak válaszolni, így 1-0-s vendég előnnyel mentek pihenőre a csapatok.

II. félidő

A szünetben cseréltek a németek: Kehrer érkezett Gnabry helyére.

A fordulás után három percet kellett várni az első komolyabb helyzetre, de Kimmich jobbról érkező szabadrúgását hiába csúsztatta meg Werner, középen nem volt érkező, a hosszún pedig Orbán vágta ki. Egy perccel később Nagy Ádám maradt a földön a német tizenhatos előtt, a sípszó elmaradt, jött a hazai kontra, de hiába Sané éles lövése, Gulácsi védett.

Magasabb fokozatra kapcsolt a hazai együttes, Müller révén még gólt is szereztek az 53. percben, de les miatt ez érvénytelen volt, maradt a magyar vezetés. Felgyorsultak az események, gyors egymásutánba alakított ki helyzeteket Németország, de nem találták a mieink ellenszerét. A 60. percben Kimmich 25-ről lőtt, de ezzel csak egy szögletet harcolt ki.

A 66. percben cseréltünk: Kleinheisler és Ádám érkezett Gazdag és Szalai Ádám helyére. Három perccel később Raum beadását Sané fejelte mellé. A 72. percben a csereként beálló Ádám ballal vette célba a kaput, de a hosszú alsó sarok felé tartó lövést Ter Stegen védte. Fokozta a nyomást a német válogatott, és egy kisebb zavart kihasználva másodpercek leforgása alatt kétszer is helyzetbe került, de előbb Gulácsi ütötte ki a labdát, majd Lang fejelte ki Kimmich életerős próbálkozását.

A hajrában mindkét fél cserélt: a mieinknél Szoboszlait Nego váltotta, míg a túloldalon Müller helyére Nmecha érkezett. A cserék után Kleinheisler vezette egy az egyben Ter Stegen felé a labdát, de középpályásunk lövését védte a német hálóőr. Pillanatokkal később egy lecsorgó után ismét Kimmich veszélyeztetett, de nem talált kaput.

Az utolsó percekben szüntelenül rohamozott a német válogatott, de a magyar védelem hősiesen állta a sarat, ráadásul Gulácsi is valósággal lehúzta a rolót, így válogatottunk Szalai Ádám szenzációs találatával 1-0-ra győzött Lipcsében, és bebiztosította helyét a Nemzetek Ligája A-divíziójában! Olaszország hazai győzelme egyben azt is jelenti, hogy Marco Rossi tanítványai szeptember 26-án, hétfőn a csoportelsőségért, és az NL négyes döntőjében való szereplésért lépnek pályára a Puskás Arénában!

Férfi labdarúgás,
Nemzetek Ligája, A-divízió, 3. csoport, 5. forduló

Németország – Magyarország 0-1 (0-1)
Németország, Lipcse

Németország: Ter Stegen – Hofmann, Süle, Rüdiger, Raum – Gündogan (Musiala, 69.), Kimmich – Gnabry (Kehrer, a szünetben), Müller (Nmecha, 85.), Sané – Werner (Havertz, 69.)
Szövetségi kapitány: Hansi Flick

Magyarország: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy (Styles, 78.), Schäfer, Kerkez – Szoboszlai (Nego, 85.) – Gazdag (Kleinheisler, 66.), Szalai Á. (Ádám, 66.)
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Sárga lapok: Kimmich (25.), Rüdiger (90.) illetve Szalai (40.)

Gól: Szalai (17.)

Cikkajánló

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

Varga Barnabás a gólátlag-rangsor élén

72 ligát figyelembe véve támadónk rendelkezik a legjobb átlaggal a büntetők nélküli gólszerzést illetően.

FTC35: Dibusz Dénes elitklubba lépett

Kapusunk a jövőben komoly rekordokat dönthet meg a bajnoki címek tekintetében.

FTC 35: TOP10-ben Európában

Cikkünkben megvizsgáltuk, hogyan állunk a bajnoki címek számában az európai összevetésben.

FTC35: Ők vívták ki a 35. bajnoki címünket

13 játékosunk először ünnepelhet magyar bajnoki címet, de sok „trófeahalmozó” is van a keretben.

VIDEÓ: Így ünnepeltek a 35-szörös bajnokok

A Kisvárda elleni meccs után elindult a buli és az örömmámor a Groupama Arénában.

„A Ferencváros mindannyiunknál nagyobb!”

A Kisvárda elleni meccset és a bajnoki cím bebiztosítását követően vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics értékelt.

FTC35: Történelmi bajnoki címet nyertünk

Az FTC 125 éves történelmében még sosem sikerült zsinórban hatszor bajnokságot nyernünk, egészen idáig.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin