2022. június 25.
Magabiztos siker egy régi ismerős ellen
Marquinhos egy és Wingo két góljával 3-0-ra vertük Tirolban a bolgár Ludogorets csapatát.

Bajnok és kupagyőztes férfi labdarúgócsapatunk egy régi ismerős, a bolgár Ludogorets Razgrad ellen vívta második felkészülési mérkőzését a tiroli edzőtáborban. 2019-ben négy alkalommal is összecsaptunk a razgradiakkal, a Bajnokok Ligája selejtezőjében otthon 2-1-re, majd idegenben 3-2-re nyert klubunk, később az UEFA Európa Liga csoportkörében is találkoztak a felek, akkor a bolgárok győztek 3-0-ra Budapesten, majd 1-1 lett Bulgáriában.

Sztanyiszlav Csercseszov együttese ezúttal Kufsteinben mérkőzött meg a bolgár bajnoki címet zsinórban tizenegyedik alkalommal begyűjtő Ludogorets csapatával, amellyel tavaly ugyanitt játszottunk edzőmeccset, akkor 3-1-es Fradi-siker született. A Sepsi OSK elleni találkozóhoz képest sokat változott kezdőcsapatunk: Dibusz – Botka, Kovacevic, Knoester, Pászka – Esiti, Laidouni, Zachariassen – Tokmac, Boli, Traoré.

I. félidő

A Kufstein Arénában remek futballidőben a Ludogorets kezdte a mérkőzést. Rögtön az elején egy nagy bolgár helyzet: jobb oldali beadás után 11 méterről Tekpetey találta el rosszul a labdát, amely a jobb kapufa mellett gurult ki. A 10. percben ismét Tekpetey lőtt, ezúttal 30 méterről szabadrúgásból, ez se volt veszélyes. Az első negyedóra végén Traoré indította Bolit, de az utolsó védő szögletre mentett előle. Pászka beadását ezután Zachariassen elől vágták ki. A 20. percben láthattuk az első nagy helyzetünket.

Tokmacot rúgták fel labdával együtt, de a játékszer Boli elé került, aki keményen és laposan tüzelt 5 méterről, de Sluga kapus védett. A szöglet után Laidouni, Zachariassen és Knoester is próbálkozott sikertelenül. A félidő derekán ivószünet volt, hogy felfrissüljenek a pályán lévők. A 26. percben a bolgárok legveszélyesebb embere, Tekpetey lépett ki, tizenhatoson belülre érve azonban a jobb kapufa mellé lőtt. A 36. percben Laidouni, Vécsei, Pászka volt a labda útja, majd utóbbit elkaszálták. A bal oldalon kaptunk szabadrúgást, Laidouni élesen kapura bombázott, de Sluga nagyot védett.

A 40. percben kimaradt az addigi legnagyobb Fradi-helyzet, Laidouni csodálatos labdát adott Traorénak, akinek lövését védte Sluga, az ismétlés Bolitól pedig már blokkolva lett. Miénk volt egyértelműen a félidő hajrája: Tokmac, Laidouni összjáték után, utóbbi elől kellett bravúrral menteni. A félidő végén Boli és Show kakaskodott egy kicsit, jelezve, hogy edzőmeccs ide, vagy oda, kellően fel vannak pörögve.

Traoré ezúttal is aktívan játszott

II. félidő

Laidouni blokkolt lövésével indult a második félidő, majd Marquinhos tekerése kerülte el a kaput. Brazil támadónk Tokmac helyére állt be a szünetben, Bogdán a kapuban Dibuszt, elöl Bassey Bolit váltotta. Az 51. percben hihetetlen bravúrt mutatott be Sluga, Pászka bal oldali beadása után a berobbanó Traoré bal lábas lövését védte a bolgárok hálóőre. Az 54. percben megtört a jég: egy remek támadás végén Botka adott be jobbról laposan, a kapusról kipattanót pedig Marquinhos vágta estében a kapu közepébe (1-0).

Az 58. percben hármat cserélt Sztanyiszlav Csercseszov, Civic, Loncar és Wingo állt be. Civic egyből szögletet rúghatott, ám Loncar és Knoester lövését is blokkolták a beadás után. A 62. percben Loncar szöglete után Knoester fejesét tolta ki Sluga a léc alól, közel volt az újabb Fradi-gól. A második félidőben addig végig a mi akaratunk érvényesült, míg a Ludogorets alig-alig jutott el a kapunk közelébe. Újabb óriási helyzetünk maradt ki, Marquinhos adta vissza önzetlenül a labdát az érkező Auzqui elé, aki azonban elcsúszott, pont Bassey elé sodródott a játékszer, ám nigériai támadónk lövését lábbal védte Sluga. Rögtön a következő akcióból jött a gól: Marquinhos tálalt az érkező Wingo elé, aki 15 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (2-0).

A folytatásban mentünk az újabb gólokért, s amerikai játékosunk annyira belejött, hogy 35 méterről is óriási találatot ragasztott a bolgár kapuba (3-0) a 90. percben, gyönyörűen lezárva a meccset. Legközelebb kedden lép pályára csapatunk a szintén bolgár CSZKA Szófia ellen 18 órai kezdéssel Kössenben.

Férfi labdarúgás,
felkészülési mérkőzés

FTC – Ludogorets 3-0 (0-0)
Kufstein (Ausztria)

FTC: Dibusz (Bogdán, 46.) – Botka (Wingo, 58.), Kovacevic (Besic, 75.), Knoester, Pászka (Civic, 58.) – Esiti (Vécsei, 33.), Laidouni (Mercier, 66.), Zachariassen (Loncar, 58.) – Tokmac (Marquinhos, 46.), Boli (Bassey, 46.), Traoré (Auzqui, 75.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Cserék: Bogdán, Besic, Zubkov, Bassey, Civic, Vécsei, Mercier, Auzqui, Wingo, Loncar, Marquinhos, Lisztes

Gólok: Marquinhos (54.), Wingo (80., 90.)

Cikkajánló

FTC-Kisvárda: parkolási információk

Parkolójegyét kizárólag online, a meccsjegy.fradi.hu/parkolo oldalon tudja megváltani!

Sztankovics: „Bajnoknak kell lennünk!”

Vezetőedzőnk szerint a Kisvárda ellen az egyetlen cél a bajnoki cím megszerzése lehet.

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin