2022. október 16.
Szoros vereség Mezőkövesden
Férfi labdarúgócsapatunk 2-1-es vereséget szenvedett Mezőkövesden.

A szerb Crvena zvezda elleni 2-1-es hazai UEFA Európa Liga-csoportgyőzelem után a bajnokságban Mezőkövesden folytatta címvédő hadjáratát férfi labdarúgócsapatunk. A Vasas fehérváriak elleni sikere miatt az OTP Bank Liga 11. fordulójában rendezett találkozó előtt a kövesdiek sereghajtóként futottak ki a gyepre a listavezető együttesünk ellen. Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző több meghatározó játékosunk pihentetése mellett döntött, s az alábbi kezdőcsapatot küldte ki a gyepre: Dibusz – Auzqui, Sigér, Thelander, Knoester, Pászka – Esiti - Gojak, Mercier – Marquinhos, Boli.

I. félidő

Ennél jobban nem is kezdhettük volna a találkozót. Xavier Mercier remekül ugratta ki brazil támadónkat, Marquinhost, aki higgadtan lőtt a kivetődő kapus mellett a jobb alsó sarokba (0-1). A kövesdieket megfogta a korán bekapott gól egészen a 8. percig, akkor Drazic előtt kínálkozott két lehetőség, de egyik sem jelentett veszélyt a kapunkra. Az első labda hosszú volt neki, a másikat Sigér fejelte ki előle. A 11. percben rossz ütemű belépőjéért Sigér Dávid kapott sárga lapot, akit ezúttal a védelembe vezérelt Csercseszov. Az első negyedóra végén nem a mi perceink következtek: előbb a videóbíró szerint nem ért büntetőt egy tizenhatoson belüli hazai kezezés, majd Gojak röviden hazaadott labdájából alakult ki nagy kövesdi ziccer, de Dibusz remekül futott ki kapujából és tisztázott. A 22. percben majdnem újabb Mercier-gólpasszt jegyezhettünk fel, de Knoester közeli fejesét Piscitelli védeni tudta. Ezt követően az olasz kapus Mercier szabadrúgásánál Thelander fejéről szedte le a labdát. Nagy hazai lehetőség maradt ki, szép kombináció végén Drazic készített le Besirovicnak, aki 16 méterről egyből lőtt, Dibusz szögletre mentett, majd a sarokrúgás után kialakult kapu előtti kavarodást is megúsztuk, egy perccel később pedig Besirovic közeli lövését ütötte ki Dibusz. Ezek a Mezőkövesd percei voltak, amely végén ki is egyenlítettek: a bal oldali szögletet Lukic csúsztatta meg az ötösön a hosszú felé, ott pedig Karnitski közelről a kapuba bólintott (1-1). A 30. percben Gojak 25 méterről suhintott rá egy szabadrúgást, de a labda pont Piscitelli kezébe szállt. Később Pászka szerzett labdát a félpályánál, Gojak iramodott meg vele, majd Boli perdített remekül Mercier elé, akinek lövését, majd Auzqui ismétlését is védte a kapus, de utóbbi már lesről volt. A túloldalon Besirovic tüzelt 17 méterről centikkel a bal kapufa mellé laposan. Marquinhos lerántásáért Lukic is besárgult. A 40. percben 25 méterről Pászka is szabadot lőhetett, de középre ment a lövés, nem okozott gondot Piscitellinek. A 44. percben Mercier tekert a beinduló Boli elé, aki kapásból lőtt az ötös sarkáról, de gyengére sikerült a próbálkozás. A szünet előtt Marquinhos is sárgát kapott, mert felborította a meginduló Drazicot. A félidő állása 1-1 volt.



II. félidő

A szünetben egyik mester sem cserélt. Az első nagy helyzetet a második félidőben a Kövesd hagyta ki, Drazic cselsorozata végén lőhetett, de Pászka belevetődött. Ezt követően Karnitski kapott sárgát, a hazaiak pedig majdnem gólt, egy jobb oldali beadás után Gojak fejelt, de Piscitelli a bal alsó sarok elől kiszedte a labdát. Jött egy újabb sárga, ezúttal nekünk, Pászka becsúszása volt rossz ütemű. Az 55. percben Mercier ugratta ki Marquinhost, de a kapusé lett a labda. Az 59. percben Pászka tökéletesen adott be balról, de Auzqui ziccerben fölé bombázott. Csapatunk kettő cserélt az 59. percben: Mercier és Auzqui helyett Zachariassen és Botka érkezett. A 65. percben Dino Besirovic pörgette fel, majd lőtte el 20 méterről a labdát, amely a léc fölött csapódott le. A 67. percben újabb Pászka-beadás jött balról, ezúttal Boli fejelt mellé 4 méterről. Mesterünk hármat cserélt a 67. percben: Gojak, Esiti és Boli lejött, helyükre Traoré, Vécsei és Ryan Mmaee állt be. A cserékkel csapatunk visszaállt a megszokott 4-2-3-1-es formációra. Cserélt a Kövesd is: Kállai helyére Vadnai állt be. A 77. percben Besirovic ismét messziről próbálkozott, de csúnyán mellé lőtt. A 82. percben Besirovicot buktatta Botka a tizenhatoson belül, tizenegyes következett. Dibusz érezte az irányt, de Drazic előnyhöz juttatta a hazaiakat (2-1). A 87. percben Zachariassen lövését blokkolták. A mérkőzés hosszabbításában Zachariassen továbbfejelt labdája után Traoré talált a kapuba, a videóbíró segítségével a játékvezető sokáig vizsgálta az esetet, de végül nem adták meg a gólt.

Csapatunk idénybeli második vereségét szenvedte el a bajnokságban, de továbbra is vezeti az NB I tabelláját!

Férfi labdarúgás
OTP Bank Liga, 11. forduló
Mezőkövesd – Ferencváros 2-1 (1-1)
Mezőkövesd stadion. V.: Bognár T.
Mezőkövesd: Piscitelli – Kállai (Vadnai, 70.), Lukic, Pillár, Vajda – Cseri (Brtan, 77.), Karnitski, Babunski - Besirovic - Molnár G. (Madarász, 88.), Drazic. Vezetőedző: Kuttor Attila
FTC: Dibusz – Auzqui (Botka, 59.), Sigér, Thelander, Knoester, Pászka – Esiti (Vécsei, 67.) – Gojak (Traoré, 67.), Mercier (Zachariassen, 59.) – Marquinhos, Boli (R. Mmaee, 67.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Sárga lapok: Lukic (37.), Karnitski (52.), ill. Sigér (11.), Marquinhos (45.), R. Mmaee (80.)
Gólok: Karnitski (28.), Drazic (83.) ill. Marquinhos (2.)

Cikkajánló

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

Mezőkövesd-FTC: elindult a jegyértékesítés!

Március 31-én, vasárnap 18.00-tól lépünk pályára a Mezőkövesd vendégeként a bajnokság 26. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin