2023. október 4.
Sztankovics: „Megérdemeljük, hogy jó meccset játsszunk”
A Fiorentina elleni mérkőzés előtt Dejan Sztankovics és Mohammed Abu Fani mondta el várakozásait.

Magyar bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk az EKL csoportkörének második fordulójában az olasz Fiorentina vendégeként lép pályára október 5-én, csütörtökön 21.00-tól. A találkozó előtt csapatunk vezetőedzője, Dejan Sztankovics és izraeli válogatott középpályásunk, Mohammed Abu Fani beszélt sajtótájékoztatón.

- A Fiorentina egy nagy klub, nagy történelemmel – kezdte Mohammed Abu Fani. – Tiszteljük az ellenfelünket, hiszen a legjobb olasz csapatok között van. Holnap a saját játékunkat kell megmutatnunk a pályán. Senkinek nem kell bemutatni a Fiorentinát, de az a dolgunk, hogy azt a játékot játsszuk, amit tudunk. Az olasz futball nagyon más, taktikus, okos játék jellemzi. Az olasz futballban nem érzed a nyomást, mert ennél sokkal taktikusabb. Abszolút nem egyszerű futballról beszélünk. Én is kaptam egy kis ízelítőt belőle, remélem, tudjuk ezt kamatoztatni.

Az első kérdés arra vonatkozott, hogy játékosunk minek köszönheti az utóbbi időben kiosztott rengeteg gólpasszt.

- Boldog vagyok, hogy ilyen sok gólpasszt tudtam adni. Nagyon keményen dolgozom a pályán, a meccseken és az edzéseken is egyaránt. Ez a dolgom, segíteni a társaimat gólokkal és gólpasszokkal. Bízom benne, hogy a Fiorentina ellen is tudjuk tartani a formánkat.

Az olasz újságírók arra voltak kíváncsiak, hogy a Fiorentina elleni meccsre hogyan készül játékosunk.

- Azt, hogy pontosan hogyan is készültünk, azt szeretnénk megtartani magunknak. Szeretnénk egy jó eredményt elérni holnap. A Fiorentinának nagyon sok jó játékosa van. Talán Giacomo Bonaventura az egyik, aki nagyon kiemelkedő minőséget képvisel a pályán. Ő egyik azoknak, akire nagyon oda kell figyelni a pályán.

Dejan Sztankovics a Fiorentina elleni EKL-mérkőzés előtti sajtótájékoztatón

Játékosunk után vezetőedzőnket, Dejan Sztankovicsot kérdezték arról, hogy az olasz futballban szerzett tapasztalatait miként tudja kamatoztatni a Ferencváros vezetőedzőjeként.

- 1998-tól folyamatosan Olaszországban voltam, kivéve a Crvena zvezdánál töltött időszakot és az elmúlt hónapokat, amióta a Ferencvárosnál vagyok. Korai még választ adni arra, hogy mit tudok majd a Ferencváros játékba átültetni. Ez a kevés meccs is elég volt ahhoz, hogy lássam, remek projektet fogalmaztak meg. Biztos vagyok benne, hogy képesek vagyunk kiemelkedő eredményeket elérni. Megtiszteltetés, hogy a Serie A top öt csapatának egyikével játszhatunk.

A következő kérdés arra vonatkozott, hogy miután legutóbb a Sampdoriával vereséget szenvedett a csütörtöki mérkőzés helyszínén, revans-lehetőségként tekint-e erre a meccsre.

- A múlt az a múlt, nem szeretek azzal foglalkozni, hogy mi történt korábban. A Fiorentina gyorsabb, jobb és felkészültebb lett az egy évvel ezelőttihez képest. Tavaly még nem volt ennyire összeszokott ez a csapat. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a Fiorentinához hasonlóan a Ferencváros is egy nagy múltú klub. A játékosok folyamatosan fejlődni akarnak, van bennük kvalitás. Egy jó mérkőzést akarunk játszani, megérdemeljük. Sokszor elmondtuk, ez egy Európa Liga szintű csoport. Szeretnék köszönetet mondani az FTC-nek, a klubelnöknek, hogy visszatérhettem az európai futballporondra.

Végezetül arra voltak kíváncsiak a sajtótájékoztatón, hogy vezetőedzőnk az érkezése után változtatott-e valamit.

- Nagyon kell vigyázni kell, ha egy új csapathoz érkezünk. Óvatosan kell belenyúlni a dolgokba. Én óvatos voltam. A biztos és jó dolgokat megtartottam, de a sajátomból is vittem át természetesen. Lépésről lépesre kell haladni.

Férfi labdarúgás,
UEFA Európa Konferencia Liga, F-csoport, 2. forduló

Fiorentina-FTC
Firenze, Artemio Franchi Stadion
2023. október 5. csütörtök, 21.00

Szurkolói információk IDE kattintva érhetőek el.

Cikkajánló

Jól szerepeltek fiataljaink a kis Fradiban

A másodosztályban a hetedik helyen záró Soroksárban több FTC-futballistára is alapemberként számítottak.

Ki volt a szezon legjobb Fradi-futballistája?

Szurkolóink dönthetik el szavazással, ki volt férfi labdarúgócsapatunk legjobbja az elmúlt idényben.

Válogatott napok: íme, az FTC-játékosok programja

Vb-selejtezők és felkészülési mérkőzések is várnak futballistáinkra.

„Fontos volt, hogy tiszta fejjel menjek az Eb-re”

Varga Barnabás azt is elmondta, miben fejlődött a legtöbbet, mióta a Fradihoz igazolt – VIDEÓ!

Továbbra is a Fradiban a gólkirály

Szerződést hosszabbítottunk magyar válogatott támadónkkal, Varga Barnabással.

Abu Fani az FTC és az NB I legértékesebb játékosa

A Transfermarkt szerint Mohammed Abu Fani értéke az ötszörösére nőtt, amióta a Fradihoz igazolt.

Fantasztikus show-val ünnepeltük a 35. bajnoki címet

Aki ott volt, soha nem felejti mekkora partival zártuk le a 2023-2024-es sikeres bajnoki idényt – VIDEÓ!

Magyarok a pályán

Labdarúgócsapatunk magyar játékosai idén is sokat tettek a közösbe.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin