2022. július 5.
Sztanyiszlav Csercseszov: „Készen állunk!”
Vezetőedzőnk mellett Adnan Kovacevic vett részt a keddi, Kostanayban tartott sajtóeseményen.

Az FTC férfi futballcsapata július 6-án, szerdán, magyar idő szerint 16.00-tól a kazah bajnok FC Tobol vendégeként kezdi meg idei nemzetközi kupaszereplését az UEFA Bajnokok Ligája selejtezőjének 1. fordulójában. A mérkőzés felvezetéseként kedden vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov és védőnk, Adnan Kovacevic részvételével tartottunk sajtótájékoztatót a kostanayi Központi Stadionban.

- Szerintem megfelelően sikerült felkészülnünk az ellenfélből. Kielemeztük a Tobol játékát, tudjuk, hogy mit kell tennünk a pályán – kezdte a bosnyák hátvéd, aki át is adta a szót a Ferencváros trénerének.

- Kedden érkeztünk meg Kazahsztánba. Hosszú és fárasztó volt az út, de minden a tervek szerint történt – jelentette ki Csercseszov. - Nagyon kényelmes volt a repülőút, ami nem volt rövid, ám ettől függetlenül megfelelően fel vannak készítve a játékosok. Nehéz lenne előre megmondani, hogy mi fog történni szerdán, de mi mindenre készen állunk. Ami a felkészülésünket illeti, hasonló helyzetben voltunk, mint a legtöbb csapat: teljes kerettel csupán három edzőmeccset játszottunk, sokáig több válogatott futballistát is nélkülöznünk kellett. Ezzel együtt is úgy gondolom, hogy maximálisan kihoztuk ebből az időszakból, ami benne volt.

A kazah újságírók az ellenfél erősségeiről, az új játékosok esetleges szerepeltetéséről és a helyi időjárási viszonyokról is kérdezték Sztanyiszlav Csercseszovot.

- Az új játékosok elvégezték a megfelelő munkát a csapattal, szerda estig van időnk arra, hogy eldöntsük, valamelyikük debütálhat-e. Nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen egyetlen együttes sem lesz véletlenül bajnok. Talán némi előnyt jelenthet a Tobol számára, hogy a kazah bajnokság jelenleg is zajlik, ennek ellenére mi is felkészülten várjuk az idény kezdetét - folytatta az edző. - A sajtótájákoztató előtt még nem volt lehetőségem jobban szemügyre venni a gyepszőnyeget, úgy tudom, hosszú ideje nem rendeztek mérkőzést rajta. Kostanayban a megérkezésünk óta sokkal hűvösebb van, mint Budapesten, az otthoni 35 fokos hőség után a szerdai időjárás olyan lesz, mintha tél lenne.

A FradiMédia ezúttal is a helyszínről követi az eseményeket. A legfrissebb tartalmakért kövessék az FTC hivatalos Facebook-, Instagram-, Youtube- és TikTok-csatornáját!

Videón a teljes sajtótájékoztató

Cikkajánló

„Mindenki kellően rá van hangolódva a szerdai meccsre”

Pászka Lóránd korábban sosem repült annyit egyszerre, mint hétfőn, amikor Kazahsztánba utazott a csapat.

Nem akármilyen fogadtatás várt az FTC-re Kazahsztánban

Férfi labdarúgócsapatunk hét órát repült a BL-selejtező helyszínére. Mutatjuk, milyen volt az út! – VIDEÓ

Megérkeztünk a BL-selejtező helyszínére, Kostanayba

Férfi labdarúgócsapatunk megkezdi szereplését a Bajnokok Ligájában. Az első állomás Kazahsztán.

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin