2021. május 11.
Több mutatóban is az élen zárt bajnokcsapatunk
Férfi labdarúgóink őszi és tavaszi, valamint hazai és idegenbeli teljesítménye is a legjobb a mezőnyben.

32-szeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk minden szempontból páratlan idényt tudhat maga mögött, hiszen előbb kvalifikálta magát Európa legrangosabb kupasorozatának, a Bajnokok Ligájának a csoportkörébe, majd Sergei Rebrov vezetésével sorozatban harmadszor is megnyerte a magyar bajnokságot, ráadásul ezúttal pontrekorddal.

Együttesünk a 2015/16-os idényben felállított 76 pontos csúcsa egészen május 8-ig megdönthetetlennek bizonyult. Játékosaink azonban remek teljesítményüknek köszönhetően ezt kettő ponttal túlszárnyalták, és 78 egységgel zárták a 2020/21-es bajnoki idényt. Ez viszont nem jöhetett volna össze betonvédelmünk hatékonysága nélkül. Hátsó alakzatunk ugyanis 33 mérkőzésen csupán 22 gólt kapott, ezzel pedig ismét a Doll-csapat 2015/16-ban beállított 23 kapott gólos rekordját adta át a múltnak.

Ősszel és tavasszal egyaránt az élen
Férfi labdarúgócsapatunk produkciója a mögöttünk hagyott idényben többek között azért is megy élményszámba, mert az ősz folyamán több fronton kellett helyt állnia. Ez azonban nem vetette vissza játékosaink teljesítményét, hanem sokkal inkább fellendítette: labdarúgóink a szezon első felében 14 bajnoki mérkőzésen 12-szer tudtak diadalmaskodni, és csupán kétszer szereztek pontot az ellenfelek, így 38 pontot gyűjtve, kilenc ponttal megelőzve a második MOL Fehérvár FC-t a tabella élén telelhettek.

A tavaszt ugyan egy DVTK elleni vereséggel kezdték a mieink, de ezt követően sikerült visszanyerniük a szezon első felében mutatott formájukat, és végül 19 találkozón 11 győzelemmel, hét döntetlennel és egy vereséggel zártak. Mindez azt jelentette, hogy az idény második felében 40 pontot gyűjtöttünk, ami öttel több, mint a második helyen záró Puskás Akadémia tavaszi pontszáma.

Impozáns hazai és idegenbeli teljesítmény
Érdemes megfigyelni együttesünk hazai és idegenbeli mutatóit is. A Groupama Arénában a mieink 16 találkozón csupán egyetlen egyszer, a tavaszi idény első mérkőzésén, a DVTK ellen szenvedtek 1-0-s vereséget. Ezen kívül csupán kétszer tudtak pontot szerezni az ellenfelek (Kisvárda 1-1, Puskás Akadémia 1-1), míg a többi összecsapásunkat rendre megnyertük, így hazai pályán 41 pontot gyűjtöttünk, ami hattal több, mint amit a mögöttünk záró Puskás Akadémia szerzett hazai környezetben.

A Groupamától távol sem lehetett okunk a panaszra, hiszen bár pontszámban néggyel elmaradtunk a Groupama Arénában mutatott teljesítményünktől, a 17 mérkőzésen aratott tíz győzelemmel, hét döntetlennel és 37 ponttal idegenben is mi tudtuk a legjobb teljesítményt nyújtani a mögöttünk hagyott idényben.

Cikkajánló

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin