2021. május 11.
Több mutatóban is az élen zárt bajnokcsapatunk
Férfi labdarúgóink őszi és tavaszi, valamint hazai és idegenbeli teljesítménye is a legjobb a mezőnyben.

32-szeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk minden szempontból páratlan idényt tudhat maga mögött, hiszen előbb kvalifikálta magát Európa legrangosabb kupasorozatának, a Bajnokok Ligájának a csoportkörébe, majd Sergei Rebrov vezetésével sorozatban harmadszor is megnyerte a magyar bajnokságot, ráadásul ezúttal pontrekorddal.

Együttesünk a 2015/16-os idényben felállított 76 pontos csúcsa egészen május 8-ig megdönthetetlennek bizonyult. Játékosaink azonban remek teljesítményüknek köszönhetően ezt kettő ponttal túlszárnyalták, és 78 egységgel zárták a 2020/21-es bajnoki idényt. Ez viszont nem jöhetett volna össze betonvédelmünk hatékonysága nélkül. Hátsó alakzatunk ugyanis 33 mérkőzésen csupán 22 gólt kapott, ezzel pedig ismét a Doll-csapat 2015/16-ban beállított 23 kapott gólos rekordját adta át a múltnak.

Ősszel és tavasszal egyaránt az élen
Férfi labdarúgócsapatunk produkciója a mögöttünk hagyott idényben többek között azért is megy élményszámba, mert az ősz folyamán több fronton kellett helyt állnia. Ez azonban nem vetette vissza játékosaink teljesítményét, hanem sokkal inkább fellendítette: labdarúgóink a szezon első felében 14 bajnoki mérkőzésen 12-szer tudtak diadalmaskodni, és csupán kétszer szereztek pontot az ellenfelek, így 38 pontot gyűjtve, kilenc ponttal megelőzve a második MOL Fehérvár FC-t a tabella élén telelhettek.

A tavaszt ugyan egy DVTK elleni vereséggel kezdték a mieink, de ezt követően sikerült visszanyerniük a szezon első felében mutatott formájukat, és végül 19 találkozón 11 győzelemmel, hét döntetlennel és egy vereséggel zártak. Mindez azt jelentette, hogy az idény második felében 40 pontot gyűjtöttünk, ami öttel több, mint a második helyen záró Puskás Akadémia tavaszi pontszáma.

Impozáns hazai és idegenbeli teljesítmény
Érdemes megfigyelni együttesünk hazai és idegenbeli mutatóit is. A Groupama Arénában a mieink 16 találkozón csupán egyetlen egyszer, a tavaszi idény első mérkőzésén, a DVTK ellen szenvedtek 1-0-s vereséget. Ezen kívül csupán kétszer tudtak pontot szerezni az ellenfelek (Kisvárda 1-1, Puskás Akadémia 1-1), míg a többi összecsapásunkat rendre megnyertük, így hazai pályán 41 pontot gyűjtöttünk, ami hattal több, mint amit a mögöttünk záró Puskás Akadémia szerzett hazai környezetben.

A Groupamától távol sem lehetett okunk a panaszra, hiszen bár pontszámban néggyel elmaradtunk a Groupama Arénában mutatott teljesítményünktől, a 17 mérkőzésen aratott tíz győzelemmel, hét döntetlennel és 37 ponttal idegenben is mi tudtuk a legjobb teljesítményt nyújtani a mögöttünk hagyott idényben.

Cikkajánló

„Az ünneplés után már az új idény járt a fejemben”

Henry Wingo már nagyon várta első ferencvárosi edzőtáborát, az itteni környezet pedig valósággal lenyűgözte.

Máté Csaba: „Mindenki tiszta lappal indul” – VIDEÓ!

Pályaedzőnk a vasárnapi edzőmérkőzésről is beszélt, ahol elmondása szerint sokan fognak lehetőséget kapni.

Megvan első edzőtábori ellenfelünk!

Labdarúgócsapatunk június 20-án, vasárnap 18.00-kor játssza első németországi edzőmérkőzését.

Videó: Íme, a németországi edzőtáborba utazó keret!

Első németországi tréningünkön bemutatjuk a Grassauba utazó játékosokat – VIDEÓ!

Tokmac: „Új edző, új szokások, új mentalitás”

Norvég támadónk beszélt a kiutazásról, az első edzésről és az előttünk álló időszakról.

Dibusz: „A fradistákkal sűrűn emlegettük Dembélét”

„Még nagyobb élményt szeretnénk szerezni a magyar embereknek” – mondta az FTC válogatott kapusa.

Botka Endre az Eb-mezőny legjobbjai között

Válogatott játékosunk portugálok elleni mérkőzésen nyújtott teljesítményét az UEFA is elismerte.

OTP Bank Liga: íme, a teljes menetrend!

Az MLSZ szerdán elkészítette az NB I 2021/2022-es idényének sorsolását.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most