2022. március 1.
Tokmac gólja döntött, ott vagyunk az elődöntőben!
Férfi labdarúgócsapatunk 1-0-s győzelmet aratott a Budapest Honvéd vendégeként az MMK negyeddöntőjében.

Férfi labdarúgócsapatunk a Vasas 2-0-s legyőzése után a Budapest Honvéd otthonában lépett pályára a MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében. Az Új Bozsik Arénában megrendezett találkozón vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov a Dibusz – Wingo, Blazic, Kovacevic, Civic – Laidouni, Esiti – Auzqui, Tokmac, Zachariassen – Boli kezdőcsapatnak szavazott bizalmat.

I. félidő

Tokmac indította útjára a labdát, és már az első percekben két szögletet is elvégezhettünk, de a második után felszabadult a hazaiak kapuja. A 8. percben Wingo indult meg a jobbszélen, majd passzolt Blazicnak, aki egyből a hosszú oldal felé ívelte a labdát, Tokmac érkezett és jobb külsővel lőtt, de Tujvel védett.

Négy perccel később ismét norvég válogatott támadónk próbálkozott, de ezúttal nem találta el a kaput. Pillanatokkal később egy hazai szabadrúgás után ütközött Kovacevic Batikkal, mindketten a földön maradtak, de az érkező orvosi stábnak gyorsan jelezték, hogy nincs gond, tudják folytatni. Negyedórányi játék után Laidouni passzolt Bolinak, de Tujvel jól mozdult ki kapujából, és összeszedte a labdát.

A 23. percben Civic labdaszerzése után Boli fordult a kapu irányába, egy szép passzkombináció után az elefántcsontparti támadó lőtt, ezt még védte Tujvel, de a kipattanót Tokmac lőtte a kapuba (0-1). A gól után főleg a mezőnyben folyt a játék, minden egyes labdáért nagy harcot vívtak a játékosok. A 36. percben Civic beadása után nem tudott felszabadítani a hazai együttes, végül Boli vette célba a kaput, de Tujvel leért a lapos lövésre.

Pillanatokkal később cserélt a Honvéd: Petrovic érkezett Tamás helyére. A 40. percben Tokmac egy szép testcsel után ballal tette középre a labdát, majd Auzqui lőtt, de a hazai kapus ismét hárított. Négy perccel az első félidő vége előtt Tokmac veszélyeztetett, de jobblábas bombája csak a kapufát találta el. Az eredmény már nem változott, maradt az 1-0-s ferencvárosi vezetés a szünetre.

II. félidő

A szünetben kettőt cserélt a Honvéd, Nagy Dominik és Bőle Lukács állt be. Sztanyiszlav Csercseszov nem változtatott.

Alig három perc telt el, amikor Auzqui került helyzetbe, de éles szögből leadott lövése nem találta el a kaput. Az 53. percben ismét a mieink előtt adódott lehetőség, de Zachariassen kísérelte mellé ment. Hat perccel később Csercseszov is változtatott: Carlos Auzquit Róbert Mak, Franck Bolit pedig Fortune Bassey váltotta.

Negyedórányi játék után Bőle került hatalmas helyzetbe, de a hazaiak huszonhármasa messze a kapu fölé lőtt. A 65. percben egy jobboldali szöglet után csúsztatta az egyik kispesti támadó Dibusz kapuja felé a labdát, de magyar válogatott hálóőrünk bravúrral hárította a rövid oldalra tartó próbálkozást. Két perccel később már a mieink végezhettek el sarokrúgást, de Blazic fejese elkerülte Tujvel kapuját.

A 76. percben Zachariassent Botka váltotta. A folytatásban mindkét oldalon megvoltak a lehetőségek, de gólt már egyik fél sem tudott szerezni, így ezzel az 1-0-s győzelemmel a mieink bejutottak a MOL Magyar Kupa elődöntőjébe.

Férfi labdarúgás, MOL Magyar Kupa, negyeddöntő

Budapest Honvéd – FTC 0-1 (0-1)
Budapest, Új Bozsik Aréna

Budapest Honvéd: Tujvel - Doka, Batik, Lovric, Tamás (Petkovic, 37.) - Petrusenko, Kadiri (Hidi, 57.) - Drazic (Bőle, a szünetben), Zsótér - Jónsson (Nagy, a szünetben), Traoré (Lukic, 57.)
Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic

FTC: Dibusz – Wingo, Blazic, Kovacevic, Civic – Laidouni, Esiti – Auzqui (Mak, 59.), Tokmac (Loncar, 91.), Zachariassen (Botka, 76.) – Boli (Bassey, 59.)
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Sárga lapok: Traoré (38.), Petrusenko (71.)

Gól: Tokmac (23.)

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin