2020. március 7.
Tokmac ismét betalált, egy pont Zalaegerszegről
Férfi labdarúgóink szombaton 1-1-es döntetlent értek el a ZTE FC vendégeként.

A két csapat szurkolóinak közismerten jó barátsága miatt az idegenbeli mérkőzés előtt is felcsendült a Fradi-induló a helyi fúvósok előadásában (és természetesen drukkereink kíséretében). Zalaegerszegen szépszámú nézősereg előtt, Sergei Rebrov alapcsapatából Isael da Silva Barbosa és Oleksandr Zubkov nélkül, Varga Rolanddal és Gastón Lodicóval a kezdőcsapatban kezdődött a szombat esti bajnoki.

 

I. félidő

A játékot a ZTE kezdte, a házigazdáé volt az első lehetőség is: a 3. percben Radó András vette célba Dibusz Dénes kapuját, azonban kapusunk bravúrral védte a bal alsó sarokra tartó labdát. A mi első helyzetünkre a 7. percig kellett várni, akkor a sarokrúgást kiharcoló Varga Roland szöglete után Franck Boli fejelt. Mivel a labda egy védőről pattant ki, ismétlés következett, ám akkor már tisztázni tudtak a hazaiak.

A folytatásban egyre inkább játékba lendültünk, igaz, Fanos Katelaris révén egy szabadrúgást követően a ZTE veszélyeztetett. Hamarosan újra a ZTE támadott, Radó András bejátszása után Bobál Gergely lőtt kevéssel mellé.

A 20. percben ünnepelt a zalaegerszegi közönség, az oldallelátó népe 19 perc 20 másodpercnél látványos koreográfiával emlékezett meg az 1920-ban alapított ZTE FC kerek évfordulójáról. Ünneprontók voltunk, hiszen ezekben a másodpercekben Tokmac Nguen közeli góljával megszereztük a vezetést - légiósunk Lovrencsics Gergő passzából betalálva szerezte meg a vezetést a Ferencvárosnak (0-1).

Gólra góllal felelt volna a ZTE, amely a 26. percben Radó András zicceréből egyenlíthetett volna, Radó viszont a kilépő Dibusz és a kapunk mellett is ellőtt. A mieink tíz perccel később célozták meg legközelebb a zalaiak kapuját, Lodico előkészítése után Marcel Heister lőtt, a védelem viszont blokkolni tudott. Egy-egy ígéretesnek induló akciót leszámítva más már nem történt az első játékrészben, 1-0-s vezetésünknél ért véget a félidő.

 

II. félidő

A szünetben csak a hazaiak változtattak, vezetőedzőnk nem cserélt. Varga Roland és Miha Blazic is próbára tette a ZTE kapuját védő Demjén Patrikot, a térfélcserét követően eleinte azonban inkább Dibusz Dénesnek volt dolga - kapusunk a 60. perchez közeledve Stieber Zoltán, Radó András és Barczi Dávid közeli lövésénél is bravúrral hárított. Stieber próbálkozásánál a kapufa is segített.

A folytatásban sokáig jobbára inkább a mezőnyben zajlott a játék. A 78. percben lezárhattuk volna a meccset, ám Varga Roland szép átvétele után a lövés a kapufán csattant - maradt az 1-0. Mindez igazán egy perccel később fájhatott, hiszen mivel Eldar Civic a büntetőterületen belül buktatta Radót, hazai tizenegyes következett, a sértett pedig nem hibázott, így 1-1-re módosult az állás.

A végén mentünk még a győztes gólért, de nem sikerült megszereznünk, Civicet azonban kiállították második sárga lappal, így egy ponttal jöttünk haza Zalaegerszegről.

Labdarúgó NB I, 24. forduló

ZTE FC–FTC 1-1 (0-1)

ZTE FC: Demjén - Bolla, Szépe, Lesjak (Bobál D., a szünetben), Bedi - Mitrovic, Katelaris - Barczi Ostrek, 76.), Stieber, Radó - Bobál G. Vezetőedző: Márton Gábor

FTC: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Civic, Heister - Sigér (Leandro, 86.), Haratin - Varga (Szánthó, 88.), Lodico (Skvarka, 64.), Tokmac – Boli. Vezetőedző: Sergei Rebrov

Gólszerzők: Radó (80.), illetve Tokmac (20.)

Sárga lap: Szépe (41.), illetve Civic (59.)

Piros lap: Civic (92.)

Cikkajánló

Jegyinformációk a Puskás Akadémia ellen

Kaphatóak a belépők a március 21-ei, Puskás Akadémia elleni idegenbeli bajnokinkra.

Biztossá vált, mikor pótoljuk a derbit

Április 21-én, kedden vendégeskedik labdarúgócsapatunk a Szusza Ferenc Stadionban.

Nőnapi akció: legyél te is játékoskísérő!

Vásárolj a Fradi Shopban személyesen vagy online, jelentkezz és nyerj!

Boli lőtte február gólját!

Szurkolóink Franck Boli DVSC elleni találatát választották február legszebb góljának – VIDEÓ!

Szerződést hosszabbítottunk védőnkkel

Marcel Heister az új szerződése aláírását követően nyilatkozott a FradiMédiának - videó!

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin