2020. július 19.
Tokmac: „Már a nyaralás alatt hiányzott a futball”
Támadónk szerint felkészülten várja majd a csapat a szezon kezdetét.

Tokmac Nguen másfél éve érkezett labdarúgócsapatunkhoz, ez idő alatt két magyar bajnoki címet is nyert. Támadónkkal Bad Radkersburgban az előző és a következő szezonról, a hamarosan rá váró apai kihívásokról, a szobatársáról, valamint az új frizurájáról is beszélgettünk.

- Másfél év itt töltött idő alatt két bajnoki címet szereztél, nyugodt lehetett a pihenő a szezon után.
- Ez volt az egyik legfontosabb cél, amiért ide igazoltam, úgyhogy valóban nagyon jó érzés. Tudtam, hogy itt minden évben harcban leszünk az első helyért, örülök, hogy eddig mindkétszer mi végeztünk az élen. Emellett természetesen az európai kupaszereplés volt a célom, és azt is sikerült már rögtön az első alkalommal elérnünk.

- Hogyan telt az a bő két hét, amit a szezon után kaptatok?
- Otthon, a családommal és a barátaimmal töltöttem, régóta nem láttam őket. Nemcsak a hosszabb kihagyások után, minden alkalommal kihasználom, ha haza tudok menni. Norvégiában egy Oslóhoz közeli hely, Drammen szokott lenni a célállomásom.

- Úgy hallottuk, nemsokára bővül a család, gratulálunk hozzá!
- Igen, hamarosan apuka leszek, köszönöm szépen! Nagyon várom már, különleges időszak lesz, nagyon boldogok vagyunk. Októberre várjuk, kisfiunk lesz.

- Sok fiatal, vagy leendő apuka van a csapatban most, kértél már tanácsokat tőlük?
- Beszélgettünk róla, igen, de konkrét tanácsot nem kértem tőlük, az otthoni baráti körben és a családban is sokaknak van kisgyereke, velük többet beszélgettem arról, mi vár rám. Arról nem is beszélve, hogy én voltam a legidősebb testvér, úgyhogy onnan is gyűjtöttem már tapasztalatokat. Persze más a helyzet, amikor már saját gyereked van, sok minden megváltozik majd, de úgy érzem, felkészültem!

- Az edzőtábor harmadik napján beszélgetünk, hogy érzed magad eddig?
- Kiválóan. Abban az időszakban is igyekeztem fitten tartani magam, amíg nem voltak edzések, sőt, otthon a barátaimmal fociztunk is, így nem volt olyan nehéz visszarázódni. A többieken is ezt látom, hogy megfelelő állapotban jöttek vissza a pihenőidőről, szerintem rendben leszünk a szezonrajtra.

- Az biztos, hogy nem kímélt titeket a szakmai stáb, kőkemény edzéseken kell részt vennetek!
- Igen, valóban nem könnyűek. Annak viszont nagyon örülünk, hogy nem arról szól ez az időszak, hogy akkor most napokig nem látunk labdát, és csak erősítünk vagy csak futunk, hanem már az első napokon is belekerülnek a játékos feladatok.

- Ki a szobatársad?
- Abraham (Frimpong).

- Hogy jöttök ki?
- Hozzászoktam már, mindig vele vagyok… (Nevet. ) A szezon közben is sokat vagyunk együtt, Franck (Boli), ő és én, nagyon jól kijövünk egymással.

- Nincsenek viták, hagyjátok aludni a másikat?
- Elhoztam magammal a Play Stationömet, előfordul, hogy rám szól, hogy ne játsszak már annyit vele, ő nem annyira szeret, és amikor játszunk, akkor is mindig én nyerek (Nevet.) De azért sokszor hallgatunk zenét is, szóval nem csak ez a program. Az alvással nincs gond, általában egyszerre alszunk el, nem nyúlik éjszakába a játék.

- Visszatérve az előttünk álló kihívásokra, mit szólsz hozzá, hogy egymeccses selejtezők lesznek?
- Nemrég hallottam csak róla, érdekes lesz, de ettől még semmiben sem változik a felkészülésünk, ugyanúgy állunk hozzá, mintha kétmeccses lenne. Persze így nagyobb szerepe lesz a szerencsének, jó lehetőség, ha otthon játszhatsz, de azt se felejtsük el, hogy az előző szezonban idegenben veretlenek voltunk az európai kupaporondon, szóval akkor sem ijedünk meg, ha utaznunk kell.

- Elérhető a Bajnokok Ligája?
- Nehéz lesz, de ezért dolgozunk. Ez az új rendszer segíthet is benne, vagy még nehezebbé teheti, szükségünk lesz némi szerencsére is. A lehető legjobban felkészülünk, és minden meccsre úgy futunk ki a pályára, hogy nyerni szeretnénk.

- Ha nem is a BL-ben, de hamarosan újra pályán lesztek, négy edzőmeccset játszunk az első edzőtáborban.
- Nagyon várom már, a legjobban azt szeretem, amikor meccsünk van. Már a nyaralás alatt hiányzott a futball, amíg otthon voltam Norvégiában, a barátaimnak voltak mérkőzései, akkor is mondtam nekik, hogy szeretnék újra pályán lenni. Úgyhogy ezeket, a tét nélküli találkozókat is várom már.

- Új frizurával futhatsz ki a pályára, talán azóta nem volt ilyen, hogy ide igazoltál.
- Hasonló volt akkor, igen, de nem pontosan ilyen! Akkor egy egyszerűbb frizurám volt, ez most olyan, hogy ha újat szeretnék, akkor le kell vágatnom az egészet. A szezon közben növesztettem azért, mert Norvégiában ismerek egy fodrászt, aki meg tudja csinálni ilyenre. Most szeretném tovább növeszteni, de azt nem tudom megmondani, meddig, és mikor unom meg, szerintem egy néhány hónapig még nem.

Cikkajánló

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

Mezőkövesd-FTC: elindult a jegyértékesítés!

Március 31-én, vasárnap 18.00-tól lépünk pályára a Mezőkövesd vendégeként a bajnokság 26. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin