2020. szeptember 15.
Tokmac: „Már nem kiscsapatként kezelnek minket”
A Dinamónál nagy tisztelettel beszéltek a Fradiról. A mieink négy játékosa is nyilatkozott a BL-mérkőzésről.

Mint ismert, magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk szerdán a horvát bajnok Dinamo Zagreb csapatát fogadja a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörének budapesti mérkőzésén. Kicsit körülnéztünk ellenfelünk háza táján, pontosabban átböngésztük a kedden megjelent horvát lapokat, amelyek – Dinamo-játékosoktól idézett megszólalásokkal – egybehangzóan állítják: a Fradi az idén komolyabb kihívás elé állíthatja a Dinamót, mint egy éve, amikor az idegenbeli 1-1 után 5-1-es összesítéssel jutott tovább a horvát együttes.

- Az, hogy a Dinamo Zagreb és a horvát média is nagy tisztelettel beszél a Ferencvárosról, nemcsak nekünk, de az egész magyar labdarúgás megítélésének jót tesz. A tavalyi és az idei nemzetközi szereplésünkkel elértük, hogy már nem kiscsapatként kezelnek minket Európában. Erre minden magyar klub és minden magyar szurkoló büszke lehet – reagált a hírekre remek formának örvendő támadónk, Tokmac Nguen.

- Persze jólesik, hogy valamelyest tartanak a Fraditól, de ezzel nem szabad foglalkoznunk – mondja ezt már Varga Roland. - Az a feladatunk, hogy a pályán a lehető legjobb teljesítményt nyújtva visszavágjunk a tavalyi vereségért és kiharcoljuk a továbbjutást.

Kapusunk, Dibusz Dénes is úgy gondolja, hogy a tavaly őszi nemzetközi szereplésünk sokat javít a megítélésünkön.

- Nem kezelhetnek le minket a horvátok, biztos vagyok benne, hogy komolyan fognak minket venni. Annak ellenére, hogy egy évvel ezelőtt a biztató idegenbeli eredmény után hazai pályán alulmaradtunk, később eljutottunk az Európa Liga csoportkörébe, ahol több pontot sikerült szereznünk, biztosan ez is növelte a Dinamo felénk fennálló tiszteletét. Emellett azzal, hogy a BL-selejtező előző fordulójában a Celtic ellen sikerült továbbjutnunk, olyan eredményt értünk el, amelyre sokan felkapták a fejüket – nyilatkozta Dibusz Dénes. - Szerintem ezután már egyik csapat sem engedheti meg magának, hogy lekezelje a másikat, főleg a selejtezősorozat ezen szakaszában, amikor még mindig csak egyetlen mérkőzés dönt a továbbjutásról. Ahogy a Dinamónak, úgy nekünk is a továbbjutás kivívása a célunk, tudjuk, hogy ezt csak maximális koncentrációval érhetjük el.

A horvátok várakozásaival kapcsolatban megkerestük Isael da Silva Barbosát is.

- Minden mérkőzés egy külön történet. Az idei párharcunk egyetlen budapesti meccs alapján dől el, már csak azért is más mérkőzésre számítok, mint a tavalyiak – árulta el Isael. - Tisztában vagyunk a Dinamo Zagreb erősségeivel, tudjuk, hogy egy remek csapattal állunk szemben, én azonban hiszek a csapatomban. Azért fogunk küzdeni, hogy szerda este egy lépéssel közelebb kerüljünk az álmunkhoz, azaz a Bajnokok Ligája csoportköréhez.

A horvát és a magyar bajnoki címvédő összecsapását 2020. szeptember 16-án 19 órától rendezik a Groupama Arénában, zárt kapuk mögött. A győztes a BL-kvalifikáció rájátszásában folytathatja.

Férfi labdarúgás, Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló

FTC–Dinamo Zagreb

2020. szeptember 16., szerda 19.00.

Helyszín: Budapest, Groupama Aréna

Cikkajánló

Tokmacé a Fradi második leggyorsabb gólja

Norvég támadónk már 24 másodperc után betalált a paksiak kapujába.

Tokmac: „Remélem mindenki látja, élvezem itt a játékot”

Tokmac azt is elárulta, hogy miért tette a labdát a meze alá egyik gólöröménél – VIDEÓ!

Tokmac-parádéval, nagyszerűen hangoltunk a Dinamóra

Tokmac triplázott, Boli duplázott, Lovrencsics és Zubkov visszatért, a mieink kiütéssel nyertek.

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin