2020. szeptember 11.
Tokmac-parádéval, nagyszerűen hangoltunk a Dinamóra
Tokmac triplázott, Boli duplázott, Lovrencsics és Zubkov visszatért, a mieink kiütéssel nyertek.

Magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk az NB I 4. fordulójában a Paks csapatát látta vendégül a Groupama Arénában, ahol a 2020/2021-es idényben most először lehettek kint a szurkolók, ugyanis a Bajnokok Ligája-selejtezőket az UEFA előírásai szerint zárt kapuk mögött játssza a csapat.

Első félidő

Vezetőedzőnk jó néhány helyen változtatott az eddig megszokott kezdőcsapaton: bekerült a sérüléséből visszatérő Lovrencsics Gergő, de mellette ott volt Abraham Frimpong, Marcel Heister, Aissa Laidouni és Varga Roland is. A védelem tengelyében Frimpong párja ezúttal Ihor Haratin volt. A kispadon helyet kapott az az Oleksandr Zubkov, aki a hétközi NB III-as mérkőzésen győztes gólt szerzett a Fradi II-ben.

Az első lehetőség a mieink előtt adódott: egy egyéni hiba után Laidouni ugratta ki Tokmacot, aki a két belső védő között kilépve higgadtan gurított a kapuba (1-0). A második percben az orvosi stáb is pályára lépett, amikor Frimpong maradt a gyepen, de rövid ápolás után védőnk folytatni tudta a mérkőzést.

A hatodik percben jöhetett volna a második hazai gól, de Isael hiába fektette el a kapust, majd az egyik védőt is, egy másik paksi hátvéd bevetődve az utolsó pillanatban blokkolta a lövést. A ferencvárosiak komoly nyomás alá helyezték a vendégvédelmet, de Boli próbálkozását Rácz védte.

Továbbra is a mieink akarata érvényesült, hol a jobb, hol pedig a bal szélen tudtunk a paksiak mögé kerülni, de a beadásokat a védelemnek több ízben is sikerült szögletre mentenie. A 20. percben Heister ment el a bal oldalon, majd tökéletesen centerezett középre, ahol a nagyszerű ütemben érkező Tokmac meglőtte saját maga és csapata második gólját is (2-0).

Öt perccel később a túloldalon Lovrencsics mozgott be a védők mögé, passzolt Bolinak, aki egy lefordulás után nem tudott kapura lőni, de még így is jó volt Isaelnek, akit Szélpál a lövés pillanatában tudott szerelni. A 28. percben már nem volt menekvés: Tokmac megszerezte a labdát, majd néhány igazítás után egy remek lövéssel háromra növelte a különbséget (3-0). Félóra alatt mesterhármas!

A félidő végéhez közeledve jött az első komolyabb paksi lehetőség, amikor Bognár kapott indítást, el is tolta a kirobbanó Dibusz mellett, de érkezett Heister, aki hatalmasat mentett. Ezután ismét rákapcsolt a Fradi, jött is egy újabb helyzet, azonban Tokmac lövése lelassult a közbelépő Lorentzen, így Rácznak nem volt nehéz dolga.

Második félidő

A szünetben a vendégek nem változtatottak, míg Sergei Rebrov egyet cserélt: Isael helyét Sigér Dávid vette át.

Az első félidőhöz hasonlóan a második is Fradi-góllal indult: Lovrencsics tette középre a labdát, érkezett Franck Boli, aki közvetlen közelről lőtt a kapuba (4-0). Ez volt támadónk első gólja az aktuális bajnoki idényben.

Hiába a negyedik gól és a magabiztos előny, a Ferencváros egy pillanatra sem állt le. Villámgyors kontratámadásaikkal rendre zavart keltettek a Paks védelmében. A 62. percben a sérülésből visszatérő Lovrencsics Gergő hagyta el a pályát, akinek helyét a nyáron érkező Roko Baturina vette át.

A 64. percben Szélpál megkapta második sárgáját is, így Andó-Szabó felmutatta neki a piroslapot is, így tíz emberrel folytatta a Paks. Azonnal magasabb fokozatra kapcsolt a Fradi, így egy jobb oldali támadás után Boli elé került a lecsorgó, aki fordulatból tüzelt is, de egy önfeláldozó védő kifejelte próbálkozását.

A 68. percben ukrán vezetőedzőnk kihasználta harmadik cserelehetőségét is: a 28 perc alatt mesterhármast szerző Tokmacot az a Zubkov váltotta, aki sérülése után térhetett vissza a pályára. Ukrán szélsőnk hatalmas elánnal szállt be a találkozóba, mind védekezésben, mind pedig támadásban kivetette részét a csapat játékából.

A slusszpoén Bolié volt, aki a 91. percben, balról, közelről kotort a bal alsóba (5-0).

Sergei Rebrov együttese így 5-0-s győzelemmel hangolt a jövő szerdai, Dinamo Zagreb elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre.

Férfi labdarúgás, NB I, 4. forduló

FTC-Paks 5-0 (3-0)

Budapest, Groupama Aréna

FTC: Dibusz – Lovrencsics (Baturina, 62.), Frimpong, Haratin, Heister – Laidouni, Somalia – Varga, Isael (Sigér, a félidőben), Tokmac (Zubkov, 68.) – Boli. Vezetőedző: Sergei Rebrov

Paks: Rácz – Balogh, Szélpál, Lorentz, Szabó – Vas, Windecker – Haraszti (Szendrei, 55.) Szakály (Debreceni, 89.), Bognár – Böde. Vezetőedző: Osztermájer Gábor

Sárga lap: Böde (4.), Szélpál (51., 64.)

Piros lap: Szélpál (64.)

Gólszerzők: Tokmac (1., 20., 28.), Boli (47., 91.)

Cikkajánló

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

Varga Barnabás a gólátlag-rangsor élén

72 ligát figyelembe véve támadónk rendelkezik a legjobb átlaggal a büntetők nélküli gólszerzést illetően.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin