2019. október 29.
Tököli duplája döntőt, Cukic gólja továbbjutást ért
Hatodik alkalommal játszunk a Magyar Kupában a BKV Előrével, eddig százszázalékos a mérlegünk.

Szerda délután a BKV Előre otthonába látogatunk a Magyar Kupában, a cél a legjobb 32 közé jutás. Ellenfelünk jelenleg az NB III Nyugati csoportjának középmezőnyéhez tartozik, 12 meccsen 4 győzelem, 5 döntetlen és 3 vereség a mérlege, ezzel a kilencedik helyen áll.

A csapat házi gólkirálya Balogh Bence, aki együttese 13 találatából 7-et szerzett. A BKV keretében két olyan játékos van, aki korábban a mi felnőtt futballistánk volt, Csanálosi Patrik és Girán Máté a második csapatunkban, az NB III-ban játszott.

A klub 1940 és 1950 között négy alkalommal szerepelt az élvonalban, a közelmúlt legnagyobb sikere a 2000/2001-es szezonban volt, akkor a BKV Előre megnyerte az NB I/B Keleti csoportját, ám az élvonalbeli indulást végül nem vállalta.

EGYMÁS ELLEN

A 40-es 50-es években nyolc alkalommal találkozott egymással a két klub az első osztályban, öt ferencvárosi győzelem mellett két döntetlen és egy (akkori nevén) Előre SE-siker született. A másodosztályban töltött időszakunk alatt 2007 és 2009 között négyszer játszottunk a BKV-val, mind a négy alkalommal mi győztünk.

A kupában ez lesz a hatodik összecsapásunk egymással. Az 1943-as mérkőzésen még BSZKRT-nek hívták ellenfelünket, akkor 2-0-ra nyertünk. A következő, egymás elleni MK-mérkőzésig több, mint 53 évet kellett várni, 1996-ban 5-0-ra győztünk, ekkor Arany László duplázott, Igor Nicsenko, Horváth Ferenc és Telek András egy-egy alkalommal vette be az ellenfél kapuját.

Csaknem hét évvel később, 2003-ban a BKV Előre az elődöntőig menetelt a sorozatban, ám ott a mieink megállították szerdai ellenfelünket. Akkori kezdőcsapatunk tagja volt a most is a keretünkben lévő Leandro. Tököli Attila vezető góljára Hegedűs Gyula még válaszolt, de csatárunk a 81. percben ismét betalált és a döntőbe juttatta csapatunkat, amit később meg is nyertünk a Debrecennel szemben (érdekesség, hogy ott is Tököli duplázott).

Majdnem pontosan két évvel később is a BKV Előre volt az ellenfelünk a kupaelődöntőben. Az első félidőben Sowunmi Thomas révén kerültünk előnybe, majd Huszti Szabolcs duplázott a második játékrészben, ellenfelünk már csak szépíteni tudott, így egymás után harmadszor is a fináléba jutottunk, ám a Sopron ellen ezúttal nem sikerült a végső győzelem.

A legutóbbi összecsapásunkra három évvel ezelőtt került sor, mostani keretünkből Varga Roland kezdő volt, Lovrencsics Gergő és Varga Ádám pedig a kispadon ült. Nehézkesen nyertünk, a továbbjutást Vladan Cukic, 30. percben szerzett góljával harcoltuk ki.

Cikkajánló

Sztankovics: „Bajnoknak kell lennünk!”

Vezetőedzőnk szerint a Kisvárda ellen az egyetlen cél a bajnoki cím megszerzése lehet.

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin