archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2018. december 20.
Úton a 30. felé - Lanzafame olyat ért el, amilyet az NB I-ben senki!
Labdarúgócsapatunk 18 forduló elteltével, 2018 végén ötpontos előnnyel áll az NB I-ben. Az év végéhez közeledve a számok nyelvén néztük meg, miért állunk a bajnokság élén. A statisztikákat böngészve kijelenthetjük: nem véletlenül!

A toplisták élén - csapatteljesítmények

Labdarúgócsapatunk 18 meccsen 39 pontot szerezve, ötpontos előnnyel várja az NB I folytatását, de nem csak a szerzett pontok tekintetében voltunk a legjobbak az ősszel.

Az első négy fordulóban 100%-osak voltunk, tíz fordulón keresztül pedig veretlenek. Végül 12 győzelemmel, három döntetlennel és három vereséggel zártuk az őszt, ezzel mi kaptunk ki a legkevesebbszer az NB I csapatai közül.

Mi szereztük a legtöbb gólt (36-ot), ezzel együtt miénk természetesen a legjobb gólátlag (2) és a legjobb gólkülönbség (36-15-tel +21-es) is. Három alkalommal szereztünk négy gólt (a két DVTK elleni találkozón és az MTK ellen idegenben) és háromszor hármat (Haladás, Paks, Mezőkövesd). Mi szereztük a legtöbb pontot pályaválasztóként (9 meccsen 21-et) és idegenben is (9 mérkőzésen 18-at).


Folyamatos kiemelkedő teljesítmények - egyéni produkciók

Huszonöt játékosunk volt benevezve a félév során csapatunkba, közülük hárman voltak kezdők mind a 18 meccsen – Dibusz Dénessel, Miha Blaziccsal és Lovrencsics Gergővel beszélgettünk is ennek kihívásairól. Hármójuk közül csak Lovrencsics nem tudta végigjátszani az összes meccs minden percét (1620-at), mivel a Vidi elleni rangadón Kovács István belépője után le kellett cserélni, így 1548-cal zárt.

Nem csupán ők játszottak azonban az összes találkozón, Leandro (1503 perc) és Varga Roland (1164) is minden mérkőzésen pályára lépett. Védőnk 17-szer kezdő is volt és 11-szer végigjátszotta a találkozót, szélsőnk azonban csak öt alkalommal töltött 90 percet a pályán, éppen ezért (Dibuszon, Blazicon és Lovrencsicsen kívül is) hárman többet játszottak nála.

Amikor nem volt eltiltott, Marcel Heister (1471) és Davide Lanzafame (1456) is mindig kezdő volt. Védőnket a DVSC ellen a 31. percben kiállították, így utána a Puskás Akadémia ellen nem játszhatott, a többi meccsen végig a pályán volt. Támadónk szintén nem játszhatott a PAFC ellen sárga lapjai miatt, de a többin mindig pályán volt, 11-szer végig.

Az utolsó négy mérkőzést kivéve Stefan Spirovski is mindig játszott, neki összesen 1096 perc jutott. Vele fordított volt Sigér Dávid (1094) szezonja, aki az első négy fordulóban nem játszott, aztán Sergei Rebrov érkezésével, ukrán vezetőedzőnk második meccse óta mindig kezdő volt, és csak egyszer nem játszott végig.


A legtöbbet pályán töltők tizenegyébe még Bőle Lukács fért be, aki épp nem érte el az 1000 percet (956), az első forduló után minden meccsen játszott, de csak kétszer végig. Ezek alapján a legtöbbet pályán töltők tizenegye a következő: Dibusz - Lovrencsics G., Blazic, Leandro, Heister - Sigér, Spirovski - Varga, Bőle, Petrjak - Lanzafame – a DVSC elleni meccsen éppen így kezdtünk.

A kimaradók közül a legtöbbet Fernando Gorriaran volt a pályán (13 meccsen 794 perc), őt Böde Dániel követi (16/750). Rajtuk kívül 12-en voltak még benevezve. Botka Endre (360 perc) négy meccset játszott, azokon végig, a többin sérülés miatt nem. Abraham Frimpong 7 találkozón 351 percet töltött a pályán, Otigba Kenneth hármon 208-at.

Voltak olyan játékosok, akik (szinte) minden meccsen be voltak nevezve, de kevésszer léptek pályára. Csernik Kornélt 17 alkalomból 6-szor cserélték be (127 perc) Kjartan Finnbogasont 18-ból 9-szer (123 perc), Matías Rodriguezt 12-ből 4-szer (55 perc). Holczer Ádám mind a 18 meccsen, Takács Zsombor 14-en, Lovrencsics Balázs hármon padozott végig. Pályára lépett még Julian Koch (90 perc), Csonka András (10) és Rui Pedro (1) is.


A legjobbak

Házi góllövőlistánk mellett az NB I-ét is vezeti 8 találattal Lanzafame. Őt Varga Roland követi 6 góllal, míg Petrjak és Böde öt-öt alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. Dibusz minden második meccsén „lehúzta a rolót”, 18-ból kilencszer őrizte meg kapuját a góltól, ezzel szintén az NB I legjobbja.

A félév legjobb egyéni teljesítményét Lanzafame nyújtotta, a 10. fordulóban a DVSC elleni mérkőzésen. Támadónk emberhátrányban is betalált kétszer, ezzel 387-es lett a teljesítménymutatója az InStat statisztikai elemzőrendszer alapján. Ez a szám nemcsak csapatunk, hanem az egész NB I legjobb teljesítménye volt, ennél jobbat senki sem tudott produkálni a félév során.Öt alkalommal is a mi játékosunk lett a forduló legjobbja.
A másodikban Blazic (329-es InStat-index), a 10.-ben Lanzafame (387), a 12.-ben Blazic (333), a 15.-ben Lovrencsics Gergő (325), a 13.-ban pedig Varga Roland (317). A 18 meccsünkből 16-szor tőlünk került ki a mérkőzés legjobbja.

Az évet tehát ötpontos előnnyel zártuk, a 2018/19-es szezon során pedig eddig mind csapat-, mind egyéni szinten kiemelkedőt nyújtottunk az NB I-ben, így bizakodva várhatjuk a folytatást, ha így folytatjuk, jó esélyünk van a 30. bajnoki cím megszerzésére!


Cikkajánló

Sigér Dávid ollózós találata lehet az év gólja

A szurkolók kezében a döntés az év góljáról – SZAVAZÁS!

Így zajlott a szezon utolsó edzése - riport

Hangulatjelentés férfi labdarúgócsapatunk szezonbeli utolsó edzésnapjáról.

Rebrov: „Szeretnénk jól zárni”

Vezetőedzőnk felszabadult, de kiélezett játékra számít a Honvéd-FTC mérkőzésen.

Így juthat hozzá a bajnokcsapat hivatalos csapatképéhez

Ha még nem tette, iratkozzon fel hírlevelünkre és megkapja a legújabb csapatfotót.

Hétvégi program

Szombaton és vasárnap négy mérkőzésen szoríthatunk a Ferencvárosért.

Minden Fradi Shop termék 20 %-kal olcsóbban!

Kizárólag most szombaton, csak a Fradi Shopban, és mindössze 19 és 22 óra között él a bajnoki akció!

Bogdán Ádám: „Az élet meglepő dolgokat tud produkálni”

A válogatott hálóőr mögött nehéz időszak van, de egy pillanatra sem veszítette el a hitét.

További két fradista is ott lehet az Eb-n!

Ukrajna és Szlovákia színeiben is fradistákért szurkolhatunk a labdarúgó Európa-bajnokságon.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most