2022. március 18.
Továbbra is a Fradiban a védelem egyik oszlopa
Eldar Civic meghosszabbította szerződését a Ferencvárosi Torna Clubbal.

Pénteken újabb megállapodást írt alá a Ferencvárossal a rutinos és sokoldalú villámgyors balbekk, Eldar Civic. A bosnyák válogatott játékos két UEFA Európa Liga-, egy Bajnokok Ligája-csoportkör, valamint két magyar bajnoki cím után továbbra is Sztanyiszlav Csercseszov rendelkezésére áll majd.

A bosnyák balhátvéd sportigazgatónk, Hajnal Tamás szerint továbbra is komoly segítségére lehet a Ferencvárosnak.

- Nagyon örülünk, hogy sikerült megállapodnunk Eldarral, boldoggá tesz minket, hogy továbbra is csapatunk tagja lehet – kezdte Hajnal Tamás. - Ő egy nagyon jó minőséget képviselő balhátvéd, legnagyobb kvalitásai közé tartozik, hogy rendre veszélyes beadásokkal segíti a társakat, szezononként rengeteg gólt készít elő. Tudjuk azt is, hogy miben kell még fejlődnie, ezen fogunk dolgozni. Közös célunk, hogy a folytatásban is olyan sikeresek legyünk, mint amilyenek az elmúlt három évben voltunk. Szeretnénk, hogy ha Eldar ebben továbbra is fontos szerepet töltene be – zárta gondolatait sportigazgatónk.

A cseh sztárcsapattól a Bajnokok Ligája főtáblájáig

Civic 2019 nyarán érkezett Budapestre a 12-szeres cseh bajnok Slavia Prahatól. A bosnyák válogatott védő első idényében azonnal alapemberré nőtte ki magát. Érkezése után aktív szerepet vállalt a csapat BL-selejtezős menetelésében, majd három mérkőzésen is pályára lépett az Európa Liga főtábláján (2-szer a CSZKA Moszkva, egyszer az Espanyol ellen). Ugyanebben az idényben a bajnokságban 25-ször húzta magára az FTC mezét. A szezon végén bajnoki címet ünnepelhetett.

Regnáló bajnokként az együttes ismét a Bajnokok Ligája selejtezőjében indult. Civic a Djurgarden, a Celtic, a Dinamo Zagreb, majd a Molde elleni első összecsapáson is a kezdőben kapott helyet. Az idegenben elért 3-3-as döntetlen, majd a hazai pályán lejátszott 0-0 azt jelentette, hogy a Ferencváros 25 év után ismét kiharcolta a Bajnokok Ligája csoportkörében való szereplés jogát. A legrangosabb európai kupasorozat főtábláján a mieink a Barcelonával, a Juventussal és a Dinamo Kijevvel kerültek egy csoportba, de Civic csak az első, Barcelona elleni kinti mérkőzésen lépett pályára.

Civic a 2020/21-es bajnoki idényben megszerezte első gólját a Fradi színiben. Egy ZTE ellen idegenbeli összecsapáson szerzett labdát az ellenfél tizenhatosának előterében, majd ballal parádésan tekert a hosszú felsőbe.

Íme, Civic káprázatos gólja a Zalaegerszeg ellen

Balhátvédünk a bajnokságban 18 alkalommal lépett pályára, melyeken a ZTE ellen lőtt gólja mellett kiosztott hat gólpasszt is, ezzel pedig oroszlánrészt vállalt a 32. bajnoki cím megszerzésében.

Az újabb bajnoki aranyérem azt jelentette, hogy a Fradi ismét megküzdhet az európai kupaporondon való szereplésért. Egészen a Bajnokok Ligája-playoff köréig ment a csapat, ahol végül a Young Boys bizonyult jobbnak, de Civic hat mérkőzésen kapott lehetőséget, melyeken két gólpasszt jegyzett. Ezt követően ismét az UEFA Európa Liga következett, ahol bosnyák védőnk a Bayer Leverkusen, és a Real Betis ellen is pályára lépett, valamint a Celtic elleni mindét összecsapáson ott volt a kezdőcsapatban.

Az idei szezonban az eddig lejátszott 24 bajnoki mérkőzésből Civic tizenhét alkalommal lépett pályára, ebből tizennégyszer a kezdőcsapat tagjaként, ráadásul ezeken a találkozókon öt gólpasszt is kiosztott.

Cikkajánló

„Megható, hogy az én mezem is megőrzésre kerül”

Folytatjuk tízéves hagyományunkat, így két kiemelkedő játékosunk meze is kiállításra kerül a Fradi Múzeumban.

Nagy érdeklődés övezte játékosaink bérletárusítását

Férfi labdarúgócsapatunk tagjai idén is árultak bérleteket a Groupama Aréna Jegypénztárában.

Tájékoztató vendégszurkolók részére

Fontos információk a DVTK-FTC mérkőzésre érkező szurkolóinknak.

Gyászol a Fradi-család: elhunyt Szigeti Ferenc

Életének 95. évében elhunyt férfi labdarúgócsapatunk egykori játékosa, Szigeti Ferenc.

Zaljlik a licit a DVSC elleni dedikált meccslabdákra

Abena első góljának labdája 80 ezer forintnál jár.

Így készültünk különleges anyák napi ünnepségünkre

Elnökünk ötlete nyomán, hónapokig tartó szervezést követően meghatóra sikerült az idei anyák napja – VIDEÓ!

„Mi is úgy élvezhetjük a meccset, mint az ép emberek”

Korlátok nélkül programunk nagy sikerrel zajlott április hónapban – VIDEÓ!

Ezért nem mindennapi Myenty Abena teljesítménye

Védőjátékos legutóbb 20 éve tudott duplázni labdarúgócsapatunkban az NB I-ben.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin