2021. április 8.
Továbbra is a Fradiban marad a brazil közönségkedvenc
A második ferencvárosi időszakát töltő Somália meghosszabbította szerződését az FTC-vel.

Újabb megállapodást írt alá csütörtökön a Ferencvárossal Somália, azaz a rutinos, sokoldalú, csapatunkkal 2016-ban és 2020-ban is magyar bajnokságot nyert labdarúgó az új idényben is Sergei Rebrov rendelkezésére áll majd.

A brazil középpályás csapatunk sportmenedzsere, Hajnal Tamás szerint további is komoly segítségére lehet a Ferencvárosnak, hogy a klub elérje kitűzött céljait.

- Somália már hosszú ideje meghatározó tagja a csapatunknak. Továbbra is olyan állapotban van, hogy segítségünkre lehet a céljaink elérésében. Örülök, hogy a jövőben is együtt dolgozhatunk. Folyamatosan láthatjuk, hogy mind emberileg, mind szakmailag értékes tagja az együttesünknek. Nemzetközi szinten is meghatározó futballista, ezt megtapasztalhattuk a Bajnokok Ligája-csoportkörös mérkőzéseken is. Jó erőállapotban van, bízunk benne, hogy az eddig látott kvalitást tudja megmutatni a jövőben is.

 

Riótól Budapestig, Toulouse-on át Rijádig

Wergiton do Rosário Calmon, azaz Somália 2011-ben csatlakozott először a Ferencvároshoz. Első évét kölcsönben töltötte nálunk, majd egy évvel később végleg a mi játékosunk lett. Kezdetben négy teljesen szezont húzott le zöld-fehér szerelésben a szinte minden poszton megforduló brazil játékos. Számos gyönyörű találattal segítette a Ferencvárost, melynek tagjaként bajnokságot, Magyar Kupát és Magyar Szuperkupát is nyert.

Elhivatottságával, tehetségével, alázatos és remek játékával felhívta magára a figyelmet, és 2015-ben, az akkor a francia élvonalban szereplő Toulouse csapatához szerződött. A Ligue 1-ben többnyire védekező középpályásként számítottak rá, de ez idő alatt is akadtak gyönyörű megoldásai, mint például a Guingamp elleni egyenlítő gólja.

Három Franciaországban eltöltött év után Szaúd-Arábiába, a Shabab együtteséhez igazolt, melynek tagjaként ötödik helyezést ért el a bajnokságban. Másfél évvel később, 2020 januárjában azonban úgy döntött, hogy visszatér korábbi sikerei helyszínére, és ismét a Ferencváros szolgálatába áll.

A közönségkedvenc a januári visszatérésekor azt mondta, hogy szeretne ismét bajnoki címet ünnepelni a Ferencváros játékosaként. Erre nem is kellett sokat várnia a brazilnak, hiszen néhány hónappal később az FTC begyűjtötte sorozatban a második, összességében pedig a 31. bajnoki aranyérmét.

A csapatnak és Somáliának sikerült még magasabb szintre lépni. A Bajnokok Ligája első selejtezőköréből indulva a Ferencváros olyan sztárklubokat kiejtve, mint a skót rekordbajnok Celtic, vagy épp a horvát Dinamo Zagreb, kiharcolta a legrangosabb európai kupasorozatban való részvétel jogát és remekül állta a sarat a Barcelona, a Juventus és a Dinamo Kijev ellen is.

Somália a 2020/21-es bajnoki idényben eddig 19 mérkőzésen lépett pályára, melyeken összesen három gólt szerzett. Az elsőt pont az Újpest elleni hazai Derbin érte el. A brazil játékos szépségdíjas találata 2:44-től látható.

Cikkajánló

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

Mezőkövesd-FTC: elindult a jegyértékesítés!

Március 31-én, vasárnap 18.00-tól lépünk pályára a Mezőkövesd vendégeként a bajnokság 26. fordulójában.

„Mindent beleadok, hogy visszakerüljek a válogatottba”

Botka Endre, labdarúgócsapatunk hátvédjének célja, hogy részt vehessen az Európa-bajnokságon.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin