2023. február 18.
Traoré góljával még vezettünk, döntetlen lett a vége
Férfi labdarúgócsapatunk 1-1-et játszott a Kecskemét ellen az OTP Bank Liga 20. fordulójában.

Bajnok címvédő és listavezető férfi labdarúgócsapatunk a Kecskemétet fogadta a Groupama Arénában az OTP Bank Liga 20. fordulójában. Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedzőnk a Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic, Pászka – Esiti, Vécsei – Zachariassen, Marquinhos, Traoré – R.Mmaee kezdőcsapatnaknek szavazott bizalmat, a padon pedig már helyet foglalt a héten igazolt algériai középpályásunk, Mehdi Boudjemaa is. Volt miért visszavágnunk aktuális ellenfelünknek, hiszen az ősz folyamán Kecskeméten 2-0-ra győzött az újonc.

I. félidő

A kilencedik percig kellett várni az első helyzetünkig. Esiti elé került a labda a jobb szélről, nigériai középpályásunk pedig egy lövőcsel után tüzelt a kölcsönben jelenleg a vendégeket erősítő hálóőrünk, Varga Ádám kapujára, azonban a lövés szögletre vágódott, amelyből már nem alakult ki veszély. Pár perccel később egy újabb sarokrúgás után Samy Mmaee fejelt kapura, ám célt tévesztett. Irányítottuk a játékot, a vendégek csak ritkán jutottak át a félpályán.

A 26. percben Marquinhos remek labdaátvétele után karnyújtásnyira volt a vezetés, de brazil játékosunk lövése elment a jobb kapufa mellett. A 37. percben aztán megtört a jég. Samy Mmaee tökéletes beadása után Adama Traoré juttatta a kapuba a labdát, megszerezve ezzel a vezetést és a 10. bajnoki találatát (1-0). Nem sokkal ezután Pászka beívelését Ryan Mmaee kapásból lőtte Varga kapujára, aki nagy bravúrral védett, majd Wingo lövése a kapufáról jött ki. Érezhetően megfogta a Kecskemétet a bekapott találat, jól jött a szünet a vendégeknek.

II. félidő

Hidegzuhannyal indult a mi szemszögünkből a második játékrész. Egy lapos szöglet után a labdát két kecskeméti játékos is átlépte, majd Horváth Krisztofer nagyjából 16 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (1-1). Vécsei Bálint nagy lövéssel válaszolt volna, ám Varga óriási védést mutatott be. Ezt követően történt meg az első cserénk, Myenty Abena Kovacevic helyére érkezett. Nem sokkal később pedig újoncot avattunk, ugyanis pályára lépett egyik téli szerzeményünk, Nikolai Baden Frederiksen, méghozzá Pászkát váltva. A 77. percben ismét frissítettünk, Esiti helyére Xavier Mercier érkezett. A 82. percben a vendégek közel kerültek a vezetéshez, de a kapunk előtti kavarodásból jól jöttünk ki, és sikerült tisztázni. A hajrában még Zachariassen előtt adódott egy nagy helyzet, de újabb gól nem esett, így 1-1-re végeztünk a Kecskemét ellen, előnyünk pedig továbbra is 14 pont előttük a bajnokságban. 

Legközelebb február 26-án, vasárnap 16.30-tól a DVSC otthonában lépünk pályára.

Férfi labdarúgás, OTP Bank Liga, 20. forduló

FTC – Kecskemét 1-1 (1-0)

Budapest, Groupama Aréna

FTC: Dibusz – Wingo, S.Mmaee, Kovacevic (Abena, 58.), Pászka (Baden Fradarisken, 65.) – Esiti (Mercier, 77.), Vécsei, Zachariassen – Traoré, Marquinhos – R.Mmaee. Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Kecskemét: Varga Á - Szabó A., Rjaskó, Belényesi – Nagy K. (Meskhi, 69.), Vágó L. (Tóth B., a szünetben), Szuhodovszki, Banó-Szabó (Szalai G., 79.), Zeke – Katona (Nikitscher, a szünetben), Horváth K. (Májer, 63.). Vezetőedző: Szabó István

Sárga lapok:  S. Mmaee (67.), illetve Vágó (35.), Horváth K. (43.), Nikitscher (59.), Nagy K (65.), Szabó A. (85.)

Gólok: Traoré (37.), illetve Horváth K. (53.)

Cikkajánló

Leandro: Készen kell állnunk a derbire!

Harmincötszörös bajnok férfi focicsapatunk május 19-én, vasárnap az Újpest ellen lép pályára az NB I-ben.

„Leandróval hosszú távon tervezünk”

Hajnal Tamás szerint Leandro megérdemli a lehetőséget, hogy egy derbin irányítsa a Fradit – INTERJÚ

Csapat- és Streetwear-fotózáson jártak focistáink

Labdarúgócsapatunk tagjai bizonyították, a kamerák és a fényképezőgépek előtt is megállják a helyüket.

Fradi Kamion a szezonzáró bajnokavatón

Május 19-én, vasárnap 17.15 és 20.15 között csodálhatják meg országjáró járművünket.

FTC-Újpest: meccsnapi programok

Szezonzáró bajnokinkon ezúttal Szurkolók Napját tartunk.

Megérkezett a Fradi Lager

Jöjjön és próbálja ki az új Fradi sört, mely a derbi napján debütál a Fradi Kamionnál és a Fradi Shopban!

A derbin Leandro ül az FTC kispadján

Dejan Sztankovics a Szpartak Moszkva edzője lesz a jövőben. Az FTC felkészült a helyzetre.

Könyvdedikálás az FTC-Újpest bajnoki előtt

Bánki József a „Taps, szénsav, Ferencváros” című könyvét dedikálja az Újpest elleni mérkőzésünk előtt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin