2022. november 26.
Laidouni 67 percet játszott, Tunézia kikapott a vb-n
A tunéziai labdarúgó-válogatott második világbajnoki csoportmérkőzésén sem lőtt gólt.

A Ferencváros középpályását, Aissa Laidounit is soraiban tudó tunéziai válogatott szombaton, Ausztrália ellen folytatta szereplését a labdarúgó-világbajnokság csoportkörének 2. fordulójában. Az első, dánok elleni meccs legjobbjának választott Laidouni ezúttal is kezdőként kapott lehetőséget.

Az első próbálkozás az ausztráloké volt a 12. percben, Goodwin beadásánál azonban Talbi fejjel felszabadított. Hárommal később egy védelmi megingás miatt ismét Ausztrália veszélyeztethetett volna, ám a védelem ekkor még állta a sarat.

A mérkőzés első 20 perce az ausztráloké volt, a kisebb fölény pedig a 23. minutumban érett góllá – Goodwin ívelt be, a levágódó labda Duke fejére érkezett, ő pedig nem hibázott, 8 méterről a kapuba csúsztatott (0-1).

A folytatásban Aissa Laidouni volt szabálytalan, ezért sárga lappal figyelmeztette a játékvezető. Az első félidő hajrájára érzékelhetően feszültebb volt a párharc légköre, több kemény belépőt láthattunk. Mindkét fél előtt adódtak kisebb lehetőségek, ám az állás már nem változott, Ausztrália 1-0-s vezetésénél mentek szünetre a felek.

A második félidő elején a Ferencváros futballistája harcolt ki egy szögletet, ám ebből nem tudott veszélyeztetni Tunézia. Ausztrália védekezésre kényszerült, de igazán veszélyes helyzete nem volt Laidouniéknak, Szasszi távoli lövése is jó 5 méterrel elkerülte a kaput a 61. percben.

Az ezúttal kevésbé emlékezetes teljesítményt nyújtó Aissa Laidounit a 67. percben lecserélte a tunéziai szövetségi kapitány. Ezt követően az ausztrálok eldönthették volna a meccset, ám Leckie ha csak centiméterekkel is, de lemaradt egy szélről érkező beadásról.

Az utolsó percekben Tunézia támadott, előbb a lövésre készülő Henisszit szerelték, majd Hazri lőtt 10 méterről Ryan-kapus kezébe. Végül a tunéziai válogatott a második világbajnoki csoportmérkőzésén is gólképtelen maradt, így 1-0-s vereséget szenvedett az ausztráloktól.

A D-csoportban eddig egy ponttal álló Tunézia legközelebb november 30-án, szerdán lép pályára a vb-n, akkor a világbajnoki címvédő Franciaország lesz az együttes ellenfele. A franciák szombaton, 17.00-tól találkoznak Dániával.

(Képek forrása: facebook.com/FTF.OFFICIELLE)

Labdarúgó-vb, csoportkör

D-csoport, 2. forduló

Tunézia–Ausztrália 0-1 (0-1)

Al-Vakra, Al Janoub Stadion. Játékvezető: Siebert Daniel (német)

Tunézia: Dahmen – Bronn (Kesrida, 73.), Meriah, Talbi – Dräger (Szasszi, a szünetben), Szkiri, Laidouni (Kazri, 67.), Abdi – Szliti, Dzsebali (Henisszi, 73.), Mszakni. Szövetségi kapitány: Dzsalel Kadri.

Ausztrália: Ryan – Karacic (Degenek, 75.), Souttar, Rowles, Behich – Mooy – Irvine, McGree (Hrustic, 64.) – Leckie (Baccus, 85.), Duke (Maclaren, 64.), Goodwin (Mabil, 85.). Szövetségi kapitány: Graham Arnold.

Sárga lap: Laidouni (26.), Abdi (64.), Szasszi (90+2.)

Gólszerző: Duke (23.)

Cikkajánló

FTC-Kisvárda: parkolási információk

Parkolójegyét kizárólag online, a meccsjegy.fradi.hu/parkolo oldalon tudja megváltani!

Sztankovics: „Bajnoknak kell lennünk!”

Vezetőedzőnk szerint a Kisvárda ellen az egyetlen cél a bajnoki cím megszerzése lehet.

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin