2022. augusztus 27.
UEL: Ismerkedjünk meg ellenfeleinkkel!
Két bajnoki címvédő és egy topliga csapata vár ránk az ősz folyamán.


Az UEFA Európa Liga csoportkörének pénteki sorsolásán kiderült, hogy az FTC-re a szerb bajnok Crvena zvezda, a török aranyérmes Trabzonspor és a francia élvonalat erősítő AS Monaco vár majd. Itt az ideje kicsit jobban megismerkedni ellenfeleinkkel.

A szerbek Fradija, a BEK-győztes Crvena zvezda

Déli szomszédunk, Szerbia legsikeresebb csapatát 1945-ben alapították és fennállása legnagyobb sikerét egyértelműen az 1991-ben megnyert BEK-trófea jelenti, amikor a döntőben a francia Olympique Marseille ellen 5-3-ra nyertek a büntetőpárbajban. Ami a hazai küzdelmeket illeti, a zvezda 12-szer nyerte meg a szerb ligát, valamint hétszer a Szerb Kupát is ez a csapat emelhette a magasba. Fontos megemlíteni, hogy korábban 19-szer a jugoszláv bajnokságot, 12-szer pedig a kupát  is megnyerte a csapat. A szerb bajnok zsinórban ötödször lett országa legjobbja, tehát hasonló szériában vannak, mint mi. A tavalyi pontvadászatot kétpontos előnnyel tudta megnyerni a Partizan előtt. A keret összértékét a Transfermarkt 55,85 millió euróra becsüli, a legértékesebb játékosuk 8 millió euróval Mirko Ivanic, 15-szörös montenegrói válogatott középpályás. Érdekesség, hogy a klubnál a játékosmegfigyelők vezetőjeként dolgozik az előző idény végén tőlünk visszavonult Marko Marin.

A fanatikus törökök csapata, a Trabzonspor

A Trabzon városában működő Trabzonspor két klub összevonásával 1967-ben jött létre. Viszonylag fiatal kora ellenére az együttes már hétszer nyerte meg a bajnokságot, igaz, 2022-es diadala előtt utoljára 1984-ben.

Kilencszer pedig a Török Kupát is elhódította a csapat. A keret összértéke a Transfermarkt adata szerint 135,25 millió euró, míg a legtöbbre taksált labdarúgóa török válogatott kapus, Ugurcan Cakir, aki egy maga 18 millió eurót ér.  Nem is olyan régen, a Trabzonspor már farkasszemet nézett egy magyar csapattal. 2012-ben a törökök az akkori nevén Videoton FC-vel kerültek össze az Európa Liga playoffjában. Végül a két 0-0-al záruló meccs után a fehérváriak büntetőkkel ejtették ki a Trabzonsport.

A 2004-es BL-döntő vesztese, az AS Monaco

A francia élvonalat erősítő AS Monacót 1924-ben alapították, és fennállása alatt eddig nyolcszor – utoljára 2017-ben – nyerte meg a bajnokságot, emellett pedig ötször a Francia Kupa is a hercegségbe került. A csapat a legértékesebb a csoportunkban a maga 363,80 millió eurójával, míg a legtöbbre taksált játékosuk 30 millió euróval Benoît Badiashile. A Monaco 2004-ben állt a legközelebb a legnagyobb nemzetközi sikeréhez, amikor bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe.

Végül azonban ott alulmaradt a José Mourinho által vezetett Porto ellen 3-0 arányban.  A 2000-es években olyan világsztárok erősítették a gárdát, mint Oliver Bierhoff, Javier Saviola, Eric Abidal, Patrice Evra, vagy Kylian Mbappé. Sztároknak most sincs híjján a hercegségbeli együttes, hiszen náluk játszik a svájci válogatott Breel Embolo, illetve a Liverpoolból érkezett japán Minamino Takumi is.

A pontos menetrendről ITT, míg bérletárainkról ITT tájékozódhat.

A csoportkör programja:
1. meccsnap, 09.08., 21:00 CET: Ferencváros - Trabzonspor
2. meccsnap, 09.15., 18:45 CET: AS Monaco - Ferencváros
3. meccsnap, 10.06., 18:45 CET: Crvena zvezda - Ferencváros
4. meccsnap, 10.13., 21:00 CET: Ferencváros – Crvena zvezda
5. meccsnap, 10.27., 21:00 CET: Ferencváros - AS Monaco
6. meccsnap, 11.03., 18:45 CET: Trabzonspor - Ferencváros

Cikkajánló

Fradi Kamion a Kisvárda elleni meccsen

A Kisvárda elleni bajnoki előtt drukkereink 14 és 17 óra között megcsodálhatják országjáró járművünket.

FTC-Kisvárda: íme, a meccsnapi ajánlatunk

Ezúttal a Fradi ágyneműket vásárolhatják meg jelentős kedvezménnyel.

Sajtóakkreditáció a Kisvárda elleni bajnokira

A sajtó munkatársai április 19., péntek 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati bajnokira.

Kenan Kodro: „Mind Dejannal vagyunk”

A ZTE ellen eredményes bosnyák támadónk értékelte a mérkőzést – VIDEÓ!

Leandro: „Az alázat hozta meg a sikert”

Pályaedzőnk a ZTE elleni győzelem után értékelt.

A hosszabbításban lett meg a győzelem

Bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk 3-2-es győzelmet aratott Zalaegerszegen.

Üzent a Tábor Dejan Sztankovicsnak és fiának

A ZTE elleni mérkőzésen szurkoló táborunk is támogatásáról biztosította szerb vezetőedzőnket és családját.

Sztankovics üzent a szurkolóknak - Minden jót, Stef!

Férfi labdarúgócsapatunk vezetőedzője egy milánói kórházból, fia mellől küldött üzenetet – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin