2019. október 24.
Óriási bravúr: 3 ponttal jöhetünk haza Moszkvából!
Labdarúgócsapatunk egy kiváló meccsen Varga Roland hajrában lőtt góljával nyert az UEL-ben!

Labdarúgócsapatunk az Espanyol otthonából elhozott egy pont, valamint a Ludogorectől elszenvedett hazai vereség után a CSZKA Moszkva otthonában, a VEB Arénában folytatta szereplését az UEFA Europa League csoportkörében. A mieink a Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Botka, Civic – Sigér, Haratin, Ihnatenko – Tokmac, Boli, Zubkov összeállításban kezdtek.

I. félidő

Az első két kisebb lehetőséget a mieink alakították ki. Az 5. percben Lovrencsics baloldalról elvégzett szabadrúgása ment élesen középre, de a hazaiak kifejelték a labdát. Egy percre rá Zubkov ment el a balszélen, az alapvonal mellett átvágta Karpovot, majd középre tette a labdát, amelyet kivágtak, éppen Lovrencsicshez, de jobbhátvédünk lövése nem jelentett veszélyt a kapura.

Az első veszélyesebb lövés a hazaiaké volt: Objakov tűzte rá 25-ről, a labda kevéssel ment a bal felső fölé, igaz, Dibusz rajta volt. A 15. percben mi is közelebb kerülhettünk volna a gólszerzéshez, de Lovrencsics jobb oldali szögletét nem tudta a kapu felé tenni a hosszún üresen maradt Haratin. Ekkoriban igen eseménydús volt a meccs. A 17. percben előbb Objakov lőtt 18-ról, Dibusz szépen oldalra ütötte a labdát, majd Magnússon közeli lövését sikerült a kapu torkában blokkolnunk.

A 19. percben aztán óriási ziccert alakítottunk ki. Sigér ívelt a saját 16-osáról tökéletesen a meginduló Tokmac elé, aki jól lépett el védőjéből, így egy az egyben, szembe került a kapussal, de balról, 13 méterről sajnos mellé tekert. Hektikus meccs volt, a 24. percben megint a moszkvaiaknak volt nagy helyzetük, Akmetov lövése a jobb kapufáról jött ki. Majd a nagyon aktív Objakov kísérlete ment kevéssel a bal kapufa mellé.

A 35. percben nagy ziccert puskázott el a Moszkva: egy eladott labda után Sigurdsson ment el a balszélen, középre passzolt a teljesen üresen érkező Vlasichoz, aki 10 méterről mellé passzolt.

A 45. percben újra felpörögtek az események. Mi is szép támadást vezettünk: Tokmac kapott nagyszerű labdát, ügyesen a hosszún helyezkedő Bolihoz passzolt, akinek a lövését blokkolták. Az ellentámadásból Sigurdsson lépett ki nagy helyzetben, lövését Dibusz védte bravúrral.

II. félidő

A játékrész első helyzetét ezúttal is együttesünk alakította ki: Zubkov tekert a 16-os jobb csücskétől a jobb felső mellé. Ez a félidő óvatosabban kezdődött, mint az első, de az 58. percben megint lehetőségünk volt a gólszerzésre: Civic baloldali beadását Zubkov fejelte a hosszúról középre veszélyesen, de sajnos sem kapura nem ment a labda, és nem is érkezett játékostárs.

A 65. percben a CSZKA is próbálkozott, nem is akárhogy. Vlasic 13 méteres lövését Dibusz elképesztő bravúrral tolta oldalra, majd ismét Vlasic próbálkozott, ezúttal 16-ról, kapusunk azonban újra megnyerte a párharcot.

A másik oldalon Tokmacnak volt a 16-oson belülről egy rövid oldal felé leadott lövése, de a labda az oldalhálóban kötött ki. Majd egy remek támadás végén Sigér lőtt ballal pazarul, 20 méterről, a labda a jobb felsőbe tartott, Akinfejev azonban bravúrral hárított.

A 72. percben a CSZKA volt centikre a góltól: egy jó baloldali beadás után Sigurdsson lőtt nagyon kevéssel a jobb kapufa mellé.

Öt perccel később ismét mi következtünk, Tokmac csent labdát, lerázott magáról egy embert, majd rávezette egy másikra a labdát, és befelé cselezve lőtt, de sikerült blokkolniuk a hazaiaknak. Kár érte, nagy lehetőség volt.

A 81. percben Zubkov csinált klasszis cselt a jobbon, majd befelé húzott, Ihnatenkóhoz passzolt, utóbbi lapos lövését védte Akinfejev.

A 87. percben pedig a gólt is sikerült megszereznünk! Isael lövését kiütötte a kapus, Zubkov centerezett, a csereként beállt Varga Roland pedig közelről a kapuba lőtt (1-0 ide)!

Labdarúgócsapatunk ezzel óriási bravúrt ért el, és 1-0-s győzelmet aratott a CSZKA Moszkva otthonában, azaz három ponttal térhet haza!

UEFA Europa League-csoportkör, 3. mérkőzés

CSZKA Moszkva-FTC 0-1 (0-0)

CSZKA Moszkva: Akinfejev – Karpov, Magnússon, Divejev – Fernandes, Objakov, Vlasic, Akmetov (Lucas Santos, 75.), Kucsajev (Bistrovic, 61.) – Chalov, Sigurdsson (Bijol, 80.)

FTC: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Botka, Civic – Sigér, Haratin, Ihnatenko – Tokmac (Varga R., 81.), Boli (Isael, 72.), Zubkov (Dvali, 89.)

Sárga: Sigér (74.), Bistrovic (78.)

G.: Varga (87.)

Cikkajánló

Csoportkörös győzelem 5425 nap után!

Futballistáink moszkvai UEL-sikere 2004 decembere óta az FTC első nemzetközi csoportkörös győzelme.

Rebrov: „Nagyra értékelem a második félidei játékot”

Vezetőedzőnk azt is elárulta, hogyan sikerült átalakítani a meccs képét a második félidőre.

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin