2019. szeptember 29.
Újabb fontos Leandro-góllal nyertünk
Futballcsapatunk Leandro találatával hazai pályán 1-0-ra verte a Kisvárdát az NB I 7. fordulójában.

Bajnoki címvédő labdarúgócsapatunk vasárnapi mérkőzését megelőzően két átadóra is sor került. Előbb a Groupama Aréna gyepén köszöntötték játékosunkat, Botka Endrét, aki a közelmúltban játszotta 50. bajnokiját csapatunk színeiben, majd Nyíri Zoltán, klubunk ügyvezető alelnöke jelképesen átnyújtotta a Fradi-család adományait Gáncs Kristófnak, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatójának. Emlékezetes: klubunk és a segélyszervezet az iskolakezdés előtti hetekben közösen várta a támogatásokat olyan családok részére, amelyek számára nagy terhet jelentett az iskolaszerek beszerzése.

A gyepen kellemes időben, már-már tavaszias időjárási körülmények közepette indult útjára a labda. Az első kapura is veszélyes lehetőségünk Oleksandr Zubkov távoli lövése volt a 13. percben, ám ekkor a labda a bal alsó mellett hagyta el a játékteret. Nem sokkal később egy szép szóló után Tokmac Nguen is célba vette a kisvárdaiak kapuját, lövését viszont a vendégkapus, Felipe védeni tudta.

A következő percek eseménytelensége után legközelebb a 26. percben próbálkoztunk, Tokmac tekerése azonban nem találta el a kaput. Néggyel később Zubkov szöglete után Lasha Dvali fejelt, Felipének nem kellett labdához érni. Ennél közelebb az első játékrészben már később sem jártunk a gólszerzéshez, félidőben 0-0 állt a Groupama Aréna eredményjelzőjén.

A szünetben vezetőedzőnk, Sergei Rebrov kettőt cserélt: Sigér Dávidot Varga Roland, Michal Skvarkát pedig Leandro de Almeida váltotta. A játék a vendégcsapat kapuja előtt zajlott, többször is eljutottunk a büntetőterületen belülre, ám vagy egy utolsó jó passz hiányzott, vagy a vendégek valamelyik játékosa tisztázott. Az 54. percben közeli szabadrúgással jöttünk, a frissen beálló Varga Roland lövése viszont a sorfalról felpattant, az ezt követő szöglet pedig veszélytelen volt.

Az 58-59. percben megélénkültek az események: előbb Franck Boli szerzett egy lesgólt, majd szabadrúgáshoz jutottunk a tizenhatos vonalától. Kecsegtető helyzet volt, a labda mögé álló Leandro viszont nem találta el a kaput. Hat perccel később a közelről fejelő Boli sem.

Már a hajrához közeledtünk, amikor a 80. percben Leandro is célba vette a kaput: lövését Felipe fogta. A 87. percben aztán végre megtört a jég: Leandro lőtt 18 méterről, a labda pedig a gólvonalon túl, a bal alsó sarokban kötött ki! Korábbi 16-szoros magyar válogatott futballistánk a ZTE elleni múlt vasárnapi bajnoki, majd a szerdai, iváncsai kupameccs után újabb fontos gólt szerzett, amely ráadásul három pontot is ért!

Folytatás csütörtökön az UEFA Europa League csoportkörének második fordulójában, amikor a Ludogorec látogat a Groupama Arénába.

TABELLA ITT - KATTINTS!

Labdarúgó NB I, 7. forduló

FTC–Kisvárda 1-0 (0-0)

Groupama Aréna. Játékvezető: Iványi

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali (Frimpong, 73.), Heister – Sigér (Varga R., félidőben), Haratin – Zubkov, Skvarka (Leandro, félidőben), Tokmac – Boli. Vezetőedző: Sergei Rebrov

Kisvárda: Felipe – Melnik, Beriosz, Kravcsenko, Protics – Lucas, Bumba (Seco, 62.) – Hej, Grozav, Kovácsréti (Sassá, 86.) – Tischler (Gosztonyi, 57.). Vezetőedző: Miriuta László

Gólszerző: Leandro (87.)

Sárga lap: Lovrencsics (35.), Frimpong (75.), Blazic (90+1), illetve Bumba (36.), Theodoros (60.)

Cikkajánló

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

Varga Barnabás a gólátlag-rangsor élén

72 ligát figyelembe véve támadónk rendelkezik a legjobb átlaggal a büntetők nélküli gólszerzést illetően.

FTC35: Dibusz Dénes elitklubba lépett

Kapusunk a jövőben komoly rekordokat dönthet meg a bajnoki címek tekintetében.

FTC 35: TOP10-ben Európában

Cikkünkben megvizsgáltuk, hogyan állunk a bajnoki címek számában az európai összevetésben.

FTC35: Ők vívták ki a 35. bajnoki címünket

13 játékosunk először ünnepelhet magyar bajnoki címet, de sok „trófeahalmozó” is van a keretben.

VIDEÓ: Így ünnepeltek a 35-szörös bajnokok

A Kisvárda elleni meccs után elindult a buli és az örömmámor a Groupama Arénában.

„A Ferencváros mindannyiunknál nagyobb!”

A Kisvárda elleni meccset és a bajnoki cím bebiztosítását követően vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics értékelt.

FTC35: Történelmi bajnoki címet nyertünk

Az FTC 125 éves történelmében még sosem sikerült zsinórban hatszor bajnokságot nyernünk, egészen idáig.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin