2022. szeptember 15.
Újabb nagy siker! A Monacót is legyőztük!
Férfi labdarúgócsapatunk két forduló után hibátlanul vezeti az UEL H-csoportját.

Magyar bajnoki címvédő és kupagyőztes férfi labdarúgócsapatunk a Trabzonspor egészen elképesztő 3-2-es legyőzése után az AS Monaco vendégeként lépett pályára az UEFA Európa Liga csoportkörének második fordulójában. Sztanyiszlav Csercseszov több helyen is változtatott az egy héttel ezelőtti kezdőcsapaton, így ezúttal a Dibusz - Wingo, S. Mmaee, Knoester, Botka - Laidouni, Besic - Zachariassen, Tokmac, Traoré - R. Mmaee tizenegy futott ki a II. Lajos Stadion gyepére.

I. félidő

A hetedik percig kellett várni az első helyzetre, amikor egy baloldali beadás után a francia válogatott Ben Yedder csúsztatott, de ez nem okozott gondot az első fordulóban hat védést is bemutató Dibusznak. Négy perccel később a mieink is helyzetbe kerültek, de a Kisvárda ellen első ferencvárosi gólját szerző Samy Mmaee ezúttal nem találta el a kaput.

A 20. percben egy mintaszerű támadás után Tokmac lépett ki egy az egyben, majd a tizenhatoson belülre érve a kapuba gurított, de a videóbíró hosszas visszanézés után jelezte, hogy a norvég támadó lesen volt, így maradt a 0-0. A meg nem adott ferencvárosi gól után próbált magasabb fokozatra kapcsolni a hazai együttes, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott.

A 32. percben Traoré kapott jó labdát a jobboldalon, elindult vele befelé, majd ballal tüzelt, de Nübel védett. Pillanatokkal később Ryan Mmaee érkezett Laidouni szögletére, de a marokkói válogatott támadó fejese elkerülte a kaput. A 34. percben Diatta ugratta ki Golovint, az orosz a hosszú alsó sarkot vette célba, de Dibusz védett, míg a kipattanónál Ben Yedder nem találta el a labdát.

Öt perccel az első félidő vége előtt ígéretes helyről végezhettünk el szabadrúgást. Laidouni állt oda a pontrúgáshoz, beadása veszélyesen ment a hazai kapu felé, de Nübel szögletre ütötte a labdát. Újabb helyzetet már egyik fél sem tudott kialakítani a hátralevő időben, így 0-0-val mentek pihenőre a csapatok.

II. félidő

A szünetben kettőt cserélt a Monaco: Aguilar és Akliouche érkezett Vanderson és Diatta helyére.

A fordulás után csupán 15 másodpercet kellett várni az első helyzetre, de Golovin lövése elkerülte a kapunkat. Az 52. percben ismét a hazaiak veszélyeztettek, de Fofana megpattanó kísérletét könnyedén védte Dibusz.

A 61. percben egy szép labdakihozatal után Tokmac a saját térfeléről indulva mehetett a monacói kapu felé, két védő szorításában egy emeléssel próbálkozott, de fölé ment. Két perccel később két helyen is változtattunk: Tokmac és Ryan Mmaee hagyta el a pályát, helyüket Gojak és Boli vette át.

A Monaco próbálta folyamatosan nyomás alatt tartani a mieinket, a 68. percben Golovin középre nyesett labdáját szedte össze Dibusz. A 70. percben ismét változtattunk: Besic helyére a Trabzonspor ellen zseniális gólpasszt adó Vécsei érkezett. Három perccel később közel került a gólhoz a Monaco, de a csereként pályára lépő Jakobs lövését Dibusz lábbal hárította.

A hosszas monacói nyomás után a 80. percben jutottunk el a kapuig, Traoré emelte vissza a labdát a tizenhatos vonalához, ahol érkezett Vécsei, a magyar válogatott középpályás lövése megpattant, de így lett jó, a játékszer pedig átment a gólvonalon (0-1).

A hajrában fokozta a presszinget a francia együttes, de magabiztosan álltuk a sarat a nagy rohamokkal szemben. A ráadás utolsó perceiben még két szögletet lőhettek a hazaiak, de rendre sikerült felszabadítani. A végén még Nübel kapus is felmerészkedett, de hiába, nem sikerült egyenlíteni, ami azt jelentette, hogy a Ferencváros a Trabzonspor hazai legyőzése után idegenben győzte le a Monacót, így hibátlan mérleggel, 6 ponttal vezeti a H-csoportot.

Férfi labdarúgás,
UEFA Európa Liga, H-csoport, 2. forduló

AS Monaco – FTC 0-1 (0-0)
Monaco, II. Lajos Stadion

AS Monaco: Nübel – Disasi, Sarr, Badiashile – Vanderson (Aguilar, a szünetben), Fofana, Camara, Golovin (Jakobs, 73.), Caio Henrique – Diatta (Akliouche, a szünetben) Ben Yedder (Embolo, 64.)
Vezetőedző: Philippe Clement

FTC: Dibusz - Wingo, S. Mmaee, Knoester, Botka - Laidouni, Besic (Vécsei, 70.) - Zachariassen, Tokmac (Gojak, 62.), Traoré - R. Mmaee (Boli, 62.)
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Sárga lapok: Embolo (77.), Besic (69.)

Gól: Vécsei (80.)

Cikkajánló

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

Mezőkövesd-FTC: elindult a jegyértékesítés!

Március 31-én, vasárnap 18.00-tól lépünk pályára a Mezőkövesd vendégeként a bajnokság 26. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin