2019. november 7.
Újabb pontszerzés, ezúttal döntetlen a CSZKA ellen
Férfi futballcsapatunk csütörtök este 0-0-s döntetlent játszott orosz riválisával az UEL csoportkörében.

Magyar bajnok labdarúgócsapatunk október 24-én az UEFA Europa League H-csoportjának 3. fordulójában, idegenben győzte le 1-0-ra a CSZKA Moszkva együttesét, melyet a csütörtökön sorra kerülő negyedik körben vendéglátóként fogadott. A 21 órai kezdésre szinte teljesen megteltek a Groupama Aréna lelátói, szurkolóink pedig ismét kitettek magukért: amikor a futballisták kivonultak az öltözőkből, az 1956-os forradalom és szabadságharc szimbóluma, a lyukas magyar zászló elevenedett meg a tribünökön.

Az összecsapást a három játéknap után egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel álló Ferencváros kezdte aktívabban. A 7. percben például Miha Blazic remek átadása után Tokmac Nguen vezethette a kapura a labdát, ám képtelen volt átvenni azt, így kirúgással jöhettek a csoportban csütörtökig pont nélkül álló oroszok. Két perccel később az utóbbi hetekben bravúrt bravúrra halmozó Dibusz Dénest tették próbára a vendégek, ám kapusunk védte Fedor Csalov bal alsóba tartó fejesét.

A folytatásban előbb a Ferencváros előtt adódott lehetőség, amikor Lovrencsics Gergő beadása a 14. percben éppen elsuhant Tokmac előtt, majd pár perc múlva a CSZKA 78-as játékosa, Divejev fejelt a kapunkba – a gól érvénytelen volt, mivel a szögletből beívelt labda megjátszása előtt az orosz lökte Lovrencsicset. Szabálytalanságok miatt hamarosan többször is a zsebéhez nyúlt az északmacedón játékvezető, Alekszandar Sztavrev, aki a következő percekben sárga lappal figyelmeztette csapatunk három játékosa mellett a vendégektől péládul azt a Jaka Bijolt is, akit szombaton, a Zenit ellen két sárgával kiállítottak az orosz ligában.

A játékrész hajrájához közeledvén inkább a mezőnyben zajlott a játék, a csapatok ritkán jutottak el egymás kapujáig – ha mégis sikerült, akkor annak olyan befejezés lett a vége, mint például a 33. percben, amikor a CSZKA-t erősítő Csalov beadása csordogált el a kapunk előtt. A Fradiból Franck Boli a 36. percben közelebb járt az ellenfél kapujához, ám végül ebből sem lett lövés, csatárunk ütközött ellenfelével és elesett a tizenhatoson belül – a játékvezető kifelé mutatott, az oroszok jöhettek. Az első 45 percben annak ellenére sem láthatott gólt a lelkes közönség, hogy a rendes játékidő utolsó percében volt egy komoly lehetőségünk: Tokmac beadásából Oleksandr Zubkov fejelhetett volna a kapura, ám védője tisztázott előle.

Közben a csoport másik mérkőzésén, Barcelonában háromszor is a kapuba találtak, az Espanyol 3-0-ra vezetett a Ludogorec ellen.

A szünet után egy ideig csere és komoly gólszerzési lehetőség nélkül folytatták a felek. A Ferencváros aztán a 62. percben 30 másodpercen belül többször is bevehette volna az orosz kaput, előbb Haratin próbálkozása pattant le a védőkről, majd Tokmac lövését védte Akinfejev, aki Miha Blazic közeli, lapos löketét is hárította. Mindez a büntetőterületen belül történt, komoly tűzijáték volt!

Makacsul tartotta magát a 0-0, ezért a hajrá közeledtével minden mozdulat, minden labdakihozatal felértékelődni látszott. A 70. percben Boli iramodott meg, ám támadásunk lelassult, végül szabadrúgást kaptunk, miután a kaputól 20-25 méterre Haratint buktatták. Zubkov lövését a vendégek kapusa kiejtette, a kapu előtti kavarodást azonban kirúgás követte. Ez is nagy lehetőség volt, akárcsak Eldar Civic kis segítséggel kapufán csattanó bombája a bal szélről, éles szögből a 79. percben.

A végjátékra vezetőedzőnk, Sergei Rebrov is kihasználta mindhárom cserelehetőségét, hattal a lefújás előtt beállt a moszkvai győztes gól szerzője, Varga Roland is. Ezúttal ő sem segített, s bár a hosszabbítás perceiben emberelőnybe kerültünk, gól nélkül ért véget második hazai UEL-csoportmeccsünk.

Az Espanyol végül 6-0-ra verte a sokáig kilenc emberrel játszó Ludogorecet, így 10 pontjával a négyes élére állt, második a bolgár bajnok 6 ponttal. A mieink szorosan a bolgárok mögött vannak, eddig öt pontot szereztek, a sereghajtó az egypontos CSZKA. Továbbra is csak a Fradinak sikerült pontot lopnia - ráadásul idegenben - az éllovas Espanyoltól.  Futballistáink az európai kupasorozat ötödik körében ismét vendéglátóként, az Espanyol ellen játszanak november 28-án, csütörtökön.

TABELLA ITT

UEFA Europa League, H-csoport, 4. forduló

FTC–CSZKA Moszkva 0-0

Budapest, Groupama Aréna. Játékvezető: Alekszandar Sztavrev

FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Botka, Blazic, Civic – Ihnatenko, Haratin, Skvarka (Varga R., 84.) – Zubkov, Boli (Isael, 81.), Tokmac (Frimpong, 90.). Vezetőedző: Sergei Rebrov

CSZKA Moszkva: Akinfejev – Karpov, Gyivejev, Magnússon (Nababkin, 81.) – M. Fernandes, Vlasic, Ahmetov (Bistrovic, 58.), Obljakov, Bijol (Kucsajev, 62.) – Csalov, Sigurdsson. Vezetőedző: Viktar Hancsarenka

Sárga lap: Ihnatenko (18.), Skvarka (20.), Haratin (25.), Botka (75.), Frimpong (90.), illetve Bijol (18.), Vlasic (28.), Nababkin (85., 90.)

Kiállítva: Nababkin (90.)

Cikkajánló

Sergei Rebrov: „Megérdemeltük az egy pontot”

Vezetőedzőnk szerint nem lehetünk elégedetlenek a CSZKA elleni UEL-csoportmeccsen elért 0-0 után.

Sigér Dávid lőtte a hónap gólját - videó

Szurkolóink szerint októberben Sigér Dávid lőtte a legszebb gólt.

Megvan, mikor játszunk a Békéscsabával a Magyar Kupában

Eldőlt, mikor játszik férfi futballcsapatunk az MK 8. fordulójában.

Íme, a Groupama Aréna újdonsága!

Labdarúgócsapatunk egy új mérkőzés előtti videóval készült a hazai mérkőzéseinkre - VIDEÓ!

SEGÍTSÜNK EGYÜTT AZ FTC-DVSC LABDARÚGÓ-BAJNOKIN!

Az FTC-DVSC bajnokira eladott belépők után jegyenként 100 forintot utalunk a Mentor Alapítványnak.

Ekkor játszunk a DVTK ellen

35-szörös bajnokcsapatunk május 11-én, szombat este látogat Miskolcra.

HSA Hónap Játékosa: április legjobbját keressük!

Szavazzon ön is aktuális szavazásunkon, értékes nyeremények várják!

Lisztes: „Mi vagyunk a legjobbak”

Játékosunk gólt szerzett és gólpasszt adott az MTK legyőzése alkalmával – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin