2021. április 4.
Újabb sikerrel közelebb léptünk a 32.-hez!
Csapatunk Uzuni, Boli, Sigér Dávid és Kharaishvili találatával vasárnap Budafokon is győzött.

Férfi labdarúgócsapatunk háromhetes kihagyás után lépett pályára újra az NB I-ben, a mieink a Budafok otthonába látogattak húsvétvasárnap. Sergei Rebrov a különböző válogatottakban szerepelt labdarúgókat is a kezdőbe nevezte, így Dibusz, Lovrencsics, Botka, Blazic, Civic, Laidouni, Uzuni, Mak és Tokmac is az első perctől játszhatott Budafokon.

 

I. félidő

Az első lehetőség az ellenfél kapuja előtt alakult ki: ekkor egy hosszú indítás után kifejelt labdát szerzett meg harcosan Boli, aki Tokmachoz, ő pedig a balján futó Civichez továbbított, bosnyák balhátvédünk éles beadása azonban nem lett elég pontos.

A 15. percben a hazaiak is veszélyeztethettek volna, Lőrinczy kapott jónak tűnő a labdát, a szél azonban úgy megtolta azt, hogy így hosszú lett az átadás. Nem sokra rá Boli lőtt rá egy égből lehulló labdát, de ezzel nem okozott nagyobb bonyodalmat.

A 20. percben jött a meccs első nagy helyzete. Uzuni és Tokmac kényszerítőzött a 16-oson belül, végül Uzuni lőtt kapura közelről, jobbról, de Bese szögletre mentett.

Pár perccel később még közelebb jártunk a gólhoz, ekkor egy jobboldali, középre ívelt szabadrúgást Haratin fejelt Uzuni felé, aki közelről, egyből kapura lőtt, de a budafokiak kapusa nagy bravúrral védett. Ezt követően Civic adott be balról nagyon veszélyesen, de Uzuni és Boli előtt is elment néhány centivel a labda.

Az első félóra végén Lőrinczy balról, a hosszú felé leadott lapos lövése ment el kevéssel a bal kapufa mellett. És sajnos Tokmac lövéséből sem lett gól, ő 22-ről, laposan próbálkozott. Helyzetek tehát akadtak, gól azonban nem esett. A szünet előtt még Uzuni vett át szépen egy előre fejelt labdát Bolinak, aki 16 méterről, nagy helyzetben, kevéssel a bal alsó mellé gurított.

 

II. félidő

A játékrész elején Civic volt igen aktív a baloldalon, néhány perc alatt 3-4 veszélyesnek mondható középre lőtt vagy ívelt labdája is volt, de gólt nem sikerült belőle szerezni.

Az 55. percben egy kezezés miatt 11-est kaptunk, Myrto Uzuni pedig magabiztosan a bal alsóba lőtte a büntetőt (1-0 ide).

Az esetnél vétkes és sárga lapot kapott Huszti néhány percre rá kapott egy újabb figyelmeztetést, így kiállította őt a játékvezető és emberelőnybe kerültünk.

Nem sokra rá pedig ki is használtuk, hogy többen vagyunk: Lovrencsics jobboldali beadása az egyik védőről kapura pattant, így Bese csak kiütni tudta a labdát, amelyet az érkező Franck Boli lőtt a kapuba (2-0 ide).

Ezután ketten is beálltak csapatunkba: Sigér és Isael váltotta Tokmacot, valamint Makot.

A 70. percben háromra is nőhetett volna előnyünk, de Uzuni centerezését Isael nem tudta kapura lőni. A 71. percben ismét kettőt cseréltünk: Boli és Uzuni jött le, Baturina és Kharaishvili pedig be.

A 73. minutumban szép kontra végén Haratin tüzelt 20-ról, Bese vetődve mentett szögletre. Majd Kharaishvili gurított 12-ről, centikkel a rövid mellé.

A hajrában két újabb góllal biztosítottuk be a győzelmet. A lefújás előtt két perccel egy szögletet követően Sigér Dávid lőtt látványos gólt közelről ollózva (0-3), majd a 90. minutumban Ihor Haratin beadása után Giorgi Kharaishvili fejelt a kapuba, ezzel kialakítva a 4-0-s végeredményt. Mindketten az idénybeli első bajnoki góljukat szerezték.

Újabb sikerünk azt jelenti, hogy ha jövő héten legyőzzük a Puskás Akadémiát, akkor biztosan megvan a 32. bajnoki elsőségünk!

Férfi labdarúgás, NB I, 27. forduló

Budafok-FTC 0-4 (0-0)

Budapest, Budafoki MTE Sporttelep, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Farkas Ádám

Budafok: Bese - Huszti, Romic, Nikolic, Sinan - Csonka, Oláh B. - Lőrinczy (Takács R., 65.), Kulcsár K. (Iharos, 60.), Skribek (Soltész, 81.) - Kovács D. (Fekete, 80.)

FTC: Dibusz - Lovrencsics (Wingo, 82.), Blazic, Botka, Civic - Haratin, Laidouni - Uzuni (Kharaishvili, 72.), Tokmac (Sigér, 64.), Mak (Isael, 64.) - Boli (Baturina, 72.)

Sárga lap: Huszti (54., 58.), Tokmac (57.), Isael (86.)

Piros lap: Huszti (58.)

Gólszerzőink: Uzuni (55. - 11-esből), Boli (62.), Sigér (89.), Kharaishvili (90.)

Cikkajánló

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

Varga Barnabás a gólátlag-rangsor élén

72 ligát figyelembe véve támadónk rendelkezik a legjobb átlaggal a büntetők nélküli gólszerzést illetően.

FTC35: Dibusz Dénes elitklubba lépett

Kapusunk a jövőben komoly rekordokat dönthet meg a bajnoki címek tekintetében.

FTC 35: TOP10-ben Európában

Cikkünkben megvizsgáltuk, hogyan állunk a bajnoki címek számában az európai összevetésben.

FTC35: Ők vívták ki a 35. bajnoki címünket

13 játékosunk először ünnepelhet magyar bajnoki címet, de sok „trófeahalmozó” is van a keretben.

VIDEÓ: Így ünnepeltek a 35-szörös bajnokok

A Kisvárda elleni meccs után elindult a buli és az örömmámor a Groupama Arénában.

„A Ferencváros mindannyiunknál nagyobb!”

A Kisvárda elleni meccset és a bajnoki cím bebiztosítását követően vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics értékelt.

FTC35: Történelmi bajnoki címet nyertünk

Az FTC 125 éves történelmében még sosem sikerült zsinórban hatszor bajnokságot nyernünk, egészen idáig.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin