2023. szeptember 3.
Újabb Varga-tripla, gólzáporos győzelem a ZTE ellen
Bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk 6-2-re nyert a ZTE vendégeként a bajnokság 6. fordulójában.

34-szeres bajnok férfi labdarúgócsapatunk az OTP Bank Liga 6. fordulójában a ZTE otthonában lépett pályára. Máté Csaba a Dibusz – Makreckis, Cissé, Mmaee, Ramírez – Esiti, Abu Fani – Ben Romdhane, Tokmac, Traoré, Varga B. kezdőt küldte a pályára.

I. félidő

Hidegzuhannyal kezdődött a meccs a mieink szempontjából. A nemrég a ZTE-hez igazolt Antonio Mance nagyjából 22 méterről vette célba Dibusz kapuját, kapusunk ugyan beleért a labdába, ám az a bal kapufáról befelé pattant, így a hazaiak már mindössze öt perc elteltével megszerezték a vezetést (1-0). A 11. percben aztán Tokmac kért cserét, norvég játékosunk a combját fájlalta, nem tudta folytatni a játékot, a helyére Kristoffer Zachariassen érkezett. 

A 16. percben közel járt a második gólhoz is a ZTE, ám a bal szélről az ötösünk közelébe érkező beadás elment a lábak alatt. Mi elsősorban szögletekből próbáltunk veszélyeztetni, kevés sikerrel. Három perccel később tovább nőttek a gondjaink, ugyanis Bedi jobbról érkező beadása után Mim fejelte át a labdát Dibusz felett a kapunkba (2-0). Ezt követően az addig legveszélyesebben játszó emberünk, Traoré lövését kellett Senkónak hárítania. A 24. percben Dibusznak kellett hatalmasat védenie egy távoli megpattanó lövés után.

A másik kapunál Ben Romdhane esett el Csóka hathatós segítségével, a játékvezető büntetőt ítélt. Varga Barnabás állt a labda mögé, aki nem hibázott, ezzel 12. tétmeccsén a 12. gólját is megszerezte Fradi-mezben. Zachariassen szinte azonnal egyenlíthetett is volna, ám a hazaiak kapusa, Senkó bravúrral védett. Nem sokkal később ismét norvég játékosunk került helyzetbe, ám labdarúgónk a földre került Bedi közreműködésével, a videóbíró pedig pár perccel később ismét büntetőt ítélt. Varga ezúttal is higgadt maradt, és ezzel kiegyenlített, sőt, egy perccel később egy remek kiugratás után Traoré tizenhatoson kívüli, mesteri tekerésével már a mieink vezettek (2-3). A szünet előtt még Zachariassen előtt adódott egy helyzet, de nem találta el jól a labdát. A rossz kezdés után a mieink megfordították a meccset, így a szünetben 3-2-re mi vezettünk.

II. félidő

A folytatásra Cissét Myenty Abena váltotta a védelemben. Mance veszélyes lövésével indult a második félidő, ám elkerülte a kapunkat a próbálkozás. A másik oldalon viszont újabb Varga-gól született, ezzel támadónk az idény során harmadszor ért el mesterhármast (2-4). A 67. percben Szendrei próbálkozott távolról, de nem járt sikerrel. Az utolsó negyedórára Marquinhos és Sigér Dávid állt be Ben Romdhane és Abu Fani helyére. Nem volt még vége a Fradi-gólesőnek, a 84. percben ugyanis újabb büntetőhöz jutottak a mieink, amit Traoré értékesített higgadtan (2-5). Sőt, a 90. percben egy szöglet után a berobbanó Zachariassen is feliratkozott a gólszerzők közé, feltéve az i-re a pontot a mérkőzés végén (2-6).

A mérkőzés végén a vendégtábor Máté Csabát éltette, akinek irányításával a Ferencváros zsinórban második bajnokiján szerzett hat gólt, és újabb magabiztos győzelmet aratott, a vége 6-2-es Fradi-siker lett.

Férfi labdarúgás
OTP Bank Liga, 6. forduló

ZTE FC – Ferencvárosi TC 2-6 (2-3)
ZTE Aréna, Zalaegerszeg

ZTE: Senkó – Huszti (Lesjak, 80.), Medgyes (Szalay, a szünetben), Safronov, Csóka – Szendrei, Sankovic (Sajbán, 56.) – Spoljaric (Croizet, 56.), Mim (Gergényi, a szünetben), Bedi – Mance. Vezetőedző: Bóér Gábor

FTC: Dibusz – Makreckis, Cissé (Abena, a szünetben), Mmaee, Ramírez – Esiti (Baráth, 86.), Abu Fani (Sigér, 78.) – Ben Romdhane (Marquinhos, 78.), Tokmac (Zachariassen, 11.), Traoré, Varga B. Vezetőedző: Máté Csaba

Sárga lapok: Bedi (36.), Lesjak (83.), illetve Cissé (42.)

Gólok:  Mance (4.), Mim (19.), illetve Varga B. (28., 36., 51.), Traoré (38., 84.), Zachariassen (90.)

 

Cikkajánló

Városnézés: Edgar Szevikjant ámulatba ejtette Budapest

Városnézésre vittük örmény válogatott labdarúgónkat, Edgar Szevikjant, aki karrierjéről is mesélt - VIDEÓ!

Bérletesek Napja két napon át - dupla kedvezményekkel!

Előbb a Fradi Shopban, majd online, a shop.fradi.hu-n tartjuk meg kedvezményes napunkat.

FTC-DVSC: várja a Fradi Kamion

A Debrecen elleni bajnoki előtt drukkereink 15.30 és 18.30 között megcsodálhatják országjáró járművünket.

Indul a jegyértékesítés a DVTK elleni bajnokira

Május 11-én, szombaton 19.30-tól lépünk pályára a DVTK otthonában a bajnokság 32. fordulójában.

Jó hangulatú csapatfotózáson vettek részt labdarúgóink

Csütörtök délelőtt csapatfotózásra érkeztek labdarúgóink a Groupama Arénába.

Labdagyűjtési akció a DVSC elleni meccsnapon

Az FTC a Providenttel és az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen segít a rászoruló családoknak.

Válogatott labdarúgóinktól vehetik meg bérletüket

Dibusz Dénes és Kristoffer Zachariassen, illetve Varga Barnabás és Botka Endre segédkezik a bérletárusításnál.

MMK-döntő: pénteken indul a jegyértékesítés

Május 3-án, pénteken 10.00 órától tud belépőt venni a Paks elleni MOL Magyar Kupa-döntőre.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin