2020. május 27.
Ismét Boli döntött a derbin – 9 pont az előnyünk!
Franck Boli találatával hoztuk el a három pontot Újpestről!

A találkozó előtt hatpontos előnnyel a tabella élén várhatta bajnoki címvédő labdarúgócsapatunk a 20. fordulóból elhalasztott, végül május 27-én lejátszott Újpest elleni idegenbeli derbit.

I. félidő

Az első percekben Tokmac volt aktív a baloldalon, de először kikísérték előtte a labdát, később hosszú volt neki az indítás. A 8. percben Civic labdaszerzése után Isael adott nagyszerű labdát Bolinak, aki a tizenhatoson kívülről a jobb alsóba lőtt, ezzel megszereztük a vezetést (0-1)! Ezután Rácz próbálkozása kerülte el a kapunkat.

A 19. percben Isael ugratta ki Bolit, elefántcsontparti támadónk megpróbálta elpöccinteni a kapus mellett a labdát, de Pajovicról kivágódott. Két perccel később kavarodás alakult ki a kapunk előtt egy szöglet után, Heris lövése után Botka blokkolt.

A 26. percben járt közel először a gólhoz az Újpest, amikor Simon vállalkozott 23 méteres lövésre éles szögből, a labda a felsőlécről pattant ki. Ezután nem sokkal Simon újra a kapunkra célzott, a lövés meg is pattant, végül megfogta Dibusz. Félórányi játék után egy legurított szögletet Civic lőtt mellé. Ezt követően egy jobboldali beadást Novothny készített le Simonnak, de sikerült leblokkolni a löketet. Hét perccel a félidő vége előtt egy beadás után Onovo ollózva szeretett volna gólt szerezni, de nem talált kaput. Egy szöglet után Lovrencsics kapáslövése is mellé ment. A félidő hosszabbításában egy szabadrúgás kiesett Dibusz kezéből, majd Blazicnak kellett mentenie a gólvonalról.

II. félidő

Veszély alakult ki a kapunk előtt a második játékrész elején, Civic és Lovrencsis is tisztázott. Az 50. percben Isael hozta játékba Tokmacot, aki helyzetbe került, de beleértek a lövésébe. Isael-Lovrencsics-Tokmac volt a labda útja, végül Bolinak érkezett a lekészítés, nem sokkal ment mellé a lapos próbálkozás. Az 57. percben Burekovic szögletét Heris fejelte közelről a kapunkra, de Dibusz bele tudott kapni a labdába, így megakadályozta a lilák gólját. Később Novothny közeli fejese volt veszélytelen.

Ezután a jobb szélen támadtunk, Lovrencsics passza után Isael adott középre Bolinak, de nem sikerült eltalálni a kaput. Simon újra jelentkezett, Dibusz fogta a közeli lövést. Zubkov elesett a tizenhatoson belül egy belépő után, ám a játékvezető ukrán játékosunknak adott sárgát. A 72. percben Lovrencsics adott középre Bolinak, támadónk lövését védte Pajovic. Két perccel később Isael nagyerejű lövésénél kellett védenie a hazaiak kapusának. A mérkőzés hosszabbításábn Burekovic pirosat kapott, így emberelőnyben fejezhettük be a találkozót.

Így tehát csapatunk bepótolt mérkőzésen aratott derbi-győzelmével kilencpontosra növelte előnyét a tabella élén!

NB I, 20. forduló (pótlás)
Újpest-FTC 0-1 (0-1)
Újpest: Pajovic – Balázs, Ristevski, Heris, Burekovic – Nwobodo, Onovo (Koszta, 85.) – Simon (Perosevic, 78.), Rácz (Calcan, 64.), Pauljevic (Zsótér, 64.) - Novothnny
FTC: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Botka, Civic – Sigér (Vécsei, 89.), Haratin – Zubkov (Skvarka, 83.), Isael, Tokmac (Somália, 68.) – Boli (Sihnevich, 83.)
Sárga lap: Burekovic (32.), Zubkov (71.), Boli (83.)
Piros lap: Burekovic (92.)
Gól: Boli (8.)

Cikkajánló

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

Mezőkövesd-FTC: elindult a jegyértékesítés!

Március 31-én, vasárnap 18.00-tól lépünk pályára a Mezőkövesd vendégeként a bajnokság 26. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin