2019. december 27.
2015: Újra a sikerek útján - kupagyőzelem!
2015-ben labdarúgócsapatunk ismét trófeát nyert, 2004-et követően visszahódította a Magyar Kupát!

Januártól nemcsak egy új esztendő, hanem új évtized is kezdődik, ezért egy tízrészes sorozattal tekintünk vissza a Ferencvárosi Torna Club elmúlt 10 évére. Cikksorozatunk mai részében 2015 következik, amikor 2004 után újra kupagyőztes lett labdarúgócsapatunk.

Együttesünk irányítását a 2013/2014-es szezon második felére Thomas Doll vette át, a német szakemberrel pedig csapatunk újra elkezdett közelíteni a sikerekhez. Már abban az időszakban is remekelt a csapat, az ötödik helyről a dobogóra, a harmadik helyre kapaszkodott fel, majd a 2014/2015-ös idényre még egyet javítottunk, és a másodikak lettünk, a kupában azonban már 2015-ben újra miénk lett a trófea.

A sorozatot 2014 augusztusában Hévízen kezdtük meg, ahol óriási érdeklődés fogadta csapatunkat, a mieink pedig magabiztos, 8-0-s győzelmet arattak a megyei I. osztályú együttes otthonában. Szeptemberben újabb negyedosztályú csapatot hozott elénk a sors, az első félidei 0-0 után a második játékrészben 6-1-re nyertünk a Vecsés vendégeként.

A 3. fordulóban az NB III-as ESMTK-hoz látogattunk, ezúttal háromgólos győzelemmel mentünk tovább a következő körbe. A nyolcaddöntőben már nehezebb volt a feladatunk, a Honvéd látott minket vendégül. Gól nélküli első és második félidő után hosszabbítás, majd tizenegyesek jöttek, a párbaj során pedig Dibusz Dénes két lövést is hárított, mi pedig háromszor eredményesek tudtunk lenni, így bejutottunk a legjobb négy közé.

A negyeddöntőben már két meccs várt ránk az NB II-es Csákvár ellen. Már az első meccsen eldöntöttük a továbbjutás kérdését, 5-0-ra nyertünk 2015. március elején otthon, a hónap végén pedig ugyanilyen különbséggel győztünk vendégként. Az elődöntőben a Szolnok sem jelentett problémát, az idegenbeli 2-0-s sikert követően itthon 1-1-et játszottunk, így újra kupafináléra készülhettünk!

A döntőt pedig első alkalommal a hazai pályánkon, a Groupama Arénában rendezték meg, ellenfelünk a Videoton volt. Thomas Doll nagy meglepetésre a kezdőcsapatba jelölte az NB I-ben néhány nappal előtte debütáló Nagy Ádámot, ám ez nagyszerű döntésnek bizonyult, az akkor még a 20. életévét sem betöltő középpályás nagyszerűen futballozott.

A főszereplő azonban nem ő volt, gól nélküli első félidőt követően az 53. percben Varga Roland révén előnybe kerültünk, a szakadó esőben hét perccel később Batik Bence is betalált, Roland Lamah pedig végleg eldöntötte a meccset a 68.-ban. A meccs végén Szolnoki Roland még a saját kapuját is bevette, így végül 4-0-ra legyőztük riválisunkat, és 11 év után újra a magasba emelhettük a Magyar Kupát!

 

Ez is 2015-ben történt

- Labdarúgóink a Magyar Kupa mellett az azóta már megszűnt sorozatot, a Ligakupát is megnyerték, a döntőben a DVSC otthonában nyertünk 2-1-re.
- Női kézilabdacsapatunk Magyar Kupa-döntős lett, míg a bajnokságban a Győri Audi ETO KC együttesét a rájátszásban kétszer legyőzve magyar bajnoki címet szereztünk Elek Gábor vezetésével.
- Női labdarúgócsapatunk története során először megnyerte a bajnoki címet és a Magyar Kupát is!
- Férfi vízilabdázóink az alapszakaszban, majd a rájátszásban is a negyedik helyet érték el.
- Jégkorongozóink ugyanígy végeztek, az alapszakaszban és a rájátszásban is a negyedikek lettek.

Cikkajánló

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

Így lehetünk bajnokok szombaton

Férfi labdarúgócsapatunk közel került a bajnoki cím megvédéséhez.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin